Ön-arka cam ısıtmayı açtığımda ekran ışığının solması.

İsim
İlhami
Araç
MK8 impression
Selam arkadaşlar. Malum kışa girmek üzereyiz ve sabahları geceden kalma ayazdan dolayı camlar hafif bir tabaka buz oluyor.
İşe geç kalmamak için full şekilde klima yardımıyla cam ısıtmaları full şekilde çalıştırdığımda, media player ve ön ekranın ışığının solduğunu farkettim.
Isıtmaları kapattıgımda normale dönüyor.
Zaten daha önce açtığım bir konuda da start-stop'un artık kafasına göre takıldığını ve ışıklarda falan durduğumda stop etmediğinden bahsetmiştim.
Bu da onunla ilgili olduğu gibi akü ile ilgili bir durum olabilir mi?

Aleyküm selam.
Akü kaç yıllık? Büyük olasılıkla yeterli gelmiyor. Soğukların da etkisi olabilir. Yeni akü de olsa sorun olabilir. Çünkü yüksek akım çeken cihazlardan bahsediyorsunuz. Muhtemelen rölantide motoru da biraz zorlayabilir. Emin olmak için çalıştırdıktan 30 sn sonra biraz gaz verip deneyin.

Hocam araç 2022 impression. Çalıştırdıktan sonra gaz verdiğimde ne olması gerekiyor ?

Hocam akünüz ömrünü doldurmak üzere. Değiştirmenizi öneririm. Servisten fiyat alabilirsiniz.

Bende de aynı durum vardı serviste kontrol ettirdim araba garantili olduğu için volkswagen fabrikasını aradılar (almanyada oturuyorum) akünün 3 yıl ve 80.000 km de ölmesi imkansız demiş aküyü şarj ettiler şuan problem yok hep kısa mesafe sürdüğüm ve fanları camı açtırmak için yüksekte çalıştırdığım için akü tam şarj olmuyormuş Bende kendime şarj cihazı aldım istersen aldığım şarj cihaz linkini paylaşabilirim

Aynen hocam. Değiştirilmedi henüz 😟Km 85450 lerde şu an.
Problem yüksek ihtimalle akü’den kaynaklı, Akünüzü kontrol ettiriniz, Akü artık ömrünü tamamlama belirtileri gösteriyor,

Yetlili Servisten orjinal akü (eko seri olmayan) akü, fiyat teklifi alınız, aracınız 3 yaşında olduğu için (tüm yedek parçalar ve işçiliklerde) %20 zubizu indirimi uygulanacaktır, Araç yaşı ilerdedikçe indirim oranı artar,

Diğer seçenek;
dışardan Varta EFB tip 60 Ah akü için fiyat alıp değiştirebilirsiniz.

Aynı aküden yakın zamanda aldık 3800₺ civarıydı.
Eğer günlük sürüş süreniz uzun değilse, bir gece şarja bırakıp bir süre daha kullanabilirsiniz. Marş sorunu yoksa sırf yazılan sebepten dolayı akü değiştirilmez. Soğuk zamanlarda akü gücü düşük olur. Zaten akü şikayetleri genelde kış aylarında ortaya çıkar.

Geri