Golf 7 1.6 tdi comfortline yeni aldım

İsim
mustafa yasin can
Araç
golf 7
Aracı pazartesi almaya gideceğim experini yapıp kaporasını attık, bir iki sorum var.2014 model 157.000 km de
1) experde motor yüzdesi %88 yazıyor yaşına göre normal midir ? İnternette anladığım kadarıyla hp ölçümüyle yapılıyormuş yazılım veya ufak parça değişimiyle hp artırsak faydası olur mu ?
2) jantlar 16 gözüme biraz ufak gözüktü düz jant ne önerirsiniz ?
3) ilerleyen süreçte hayalet ekran ve orjinal multimedia taktımayı düşünüyorum çin malı yan sanayi değil orjinal hangi marka olmalı ?

Bu motor yüzdesi olayı motorun direkt çok sağlıklı veya sağlıksız olduğunu göstermez baskı balatanın durumu testi yapan kişinin kullandığı yöntemlere kadar bir çok şey buna etki eder. Genel itibari ile bakımlı bir motor mu servis geçmişi belli mi veya en son ağır bakımında neler değişmiş bunları sorgularsanız daha iyi olur. Yani bir motorun gücünü tabi ki arttırabilirsiniz ancak çok kapsamlı bir konu yani soft bir yazılım da atılabilir çok daha profesyonel bir dönüşüm de yapılabilir size kalmış ama bana kalırsa ellemeyin kilometre de birazcık yüksek. Jant olarak 17" tercih edebilirsiniz golflere çok iyi gidiyor ama konfor bir tık düşüyor yine de 18" e kadar kaldırır yukarısı sıkıntı. Aslında 16 jant ile oldukça konforlu. Multimedya olarak bence orjinal teypi ellemeyin zaten golflerin ses sistemi ve ekranları kaliteli oluyor. Hayalet ekran olayının ise tamamen israf olduğunu düşünüyorum. Bunun yerine farlar ön arka halojense mercekli far-stop takımı alabilirsiniz.

1- Motor yüzdesi diye birşey malesef yoktur, bitik motor o testte %120 bile verebilir bu nedenle iyi bir ustanın bakması daha sağlıklı.
2 - jantlar ideal büyütmek aracı yoracak malum istanbul :)
3- Hayalet ekran çin olmasın aman diğerleri için pek sorun olmaz

Aracı pazartesi almaya gideceğim experini yapıp kaporasını attık, bir iki sorum var.2014 model 157.000 km de
1) experde motor yüzdesi %88 yazıyor yaşına göre normal midir ? İnternette anladığım kadarıyla hp ölçümüyle yapılıyormuş yazılım veya ufak parça değişimiyle hp artırsak faydası olur mu ?
3) ilerleyen süreçte hayalet ekran ve orjinal multimedia taktımayı düşünüyorum çin malı yan sanayi değil orjinal hangi marka olmalı ?

1. motor yüzdesi diye bir şey ölçemezler. Dediğiniz gibi hp ölçümü bir şey ifade etmez. Hatta bazı yağ yakan araçlar daha yüksek hp bile çıkar. Fabrika dan peş peşe çıkan araçların bile hp değeri aynı olmaz. Kimisi 3 aşağı olur, kimisi 5 yukarı olur vs. Motor kulaklarına baktırın, turboya baktırın yağ kaçağı ne durumda. Yapıyorlar mı bilmiyorum ama enjektör testi de iyi olur. Sonuçta TDI motorlarda arıza verebilecek genel de iki şey olur; Turbo ve Enjektörler nadiren de partikül filtresi. Son olarak triger kayışını da sorun değişti mi yoksa değişecek mi.

2. Bulabilirseniz 17" Sebring falan hoş durur araçta. Tabi renk de önemli. Renk ve jant tipi uyumu olursa 16" jant bile güzel duruyor araçta. Birde imkan varsa sport şasi yayları takılabilir mesela.

3. İmkanlar dahilinde 6.5 delphi yada 8 cam ekran olabilir, onlar LG oluyordu galiba. Forumda ilgili konuların üstadları mevcut.

Aracınız hayırlı olsun forum size fazlasıyla rehberlik yapacaktır aracınızı kullandıkça seveceksiniz ilerlerleyen zamanla doyasıya retrofit yaparsınız

Hayırlı olsun, eğer yetkili servis bakımlı değilse ve aracın kayıtlı bir şekilde geçmişi bilinmiyor ise alir almaz triger seti, devirdaim, antifriz, fren hidroliği + periyodik bakım yaptırmanızı öneririm. TDI motorlar yağsız, susuz bırakılmaz ise sorunsuzdur. Jant konusuna gelince bence golf7 ye en çok highline Orijinal janti olan 17" dijon yakışıyor. Replika jant almanızı önermem. Orijinal leri kalsin replikadan iyidir. Kazasız belasiz kullanın.

1. motor yüzdesi diye bir şey ölçemezler. Dediğiniz gibi hp ölçümü bir şey ifade etmez. Hatta bazı yağ yakan araçlar daha yüksek hp bile çıkar. Fabrika dan peş peşe çıkan araçların bile hp değeri aynı olmaz. Kimisi 3 aşağı olur, kimisi 5 yukarı olur vs. Motor kulaklarına baktırın, turboya baktırın yağ kaçağı ne durumda. Yapıyorlar mı bilmiyorum ama enjektör testi de iyi olur. Sonuçta TDI motorlarda arıza verebilecek genel de iki şey olur; Turbo ve Enjektörler nadiren de partikül filtresi. Son olarak triger kayışını da sorun değişti mi yoksa değişecek mi.

2. Bulabilirseniz 17" Sebring falan hoş durur araçta. Tabi renk de önemli. Renk ve jant tipi uyumu olursa 16" jant bile güzel duruyor araçta. Birde imkan varsa sport şasi yayları takılabilir mesela.

3. İmkanlar dahilinde 6.5 delphi yada 8 cam ekran olabilir, onlar LG oluyordu galiba. Forumda ilgili konuların üstadları mevcut.
spor şasi yayları nedir hocam eibach pro kit'den mi bahsediyorsunuz ?

1.6 TDI Highline araç sahibiyim. Dizel motor için hava ve yakıt, yağ kalitesi önemlidir. Bakımını düzenli şekilde yaptırıp güvendiğiniz yerlerden yakıt alırsanız kolay kolay sorun yaşamazsınız, şahsen ben dizel araç çok seviyorum, bir önceki aracımı benzinli sıfır almıştım 3.600 km de sattım, 160 beygir olmasına rağmen dizel keyfini alamamıştım. Multimedya konusunda beklentinize göre cihaz seçebilirsiniz, orjinal mib2 cihazlar ve 8” ekran sizi memnun edecektir, hayalet ekran taktırmayı düşünüyorsanız most çıkışlı bir ünite almanız gerekir, 8” ekranlarda iki çeşit, mat ve cam ekranlı olanlar, ikiside güzel, seçeceğiniz ekrana göre çerçeve ihtiyacınız da olacak. Forumda cihaz satan arkadaşlar var @HONEY ve @Oktay_b8_gte de güzel cihazlar bulunur. Jant işi göreceli, jant büyüdükce konfordan ödün vermek zorundasınız. 17” Dijon jant jantlar golfe yakışıyor bence.

Multimedya konusunda ıhtıyacın olduğu an yardımcı olurum hocam senin araca gore orjınal 4 farklı seçenek var bana yaz sana hepsını anlatayım ona gore bakarsın media islne

spor şasi yayları nedir hocam eibach pro kit'den mi bahsediyorsunuz ?

Yok hayır, rline araçlarda olan yada bazı üst paket araçlarda olan yaylar. Aracı 15-20mm alçaltıyor. Yanlış hatırlamıyorsam GTD yada GTI yayları da 25mm alçaltıyor.

eibach lar 30-35mm

İstanbulda motor ustası veya özel servis bilenler tavsiye edebilir mi, yetkili servisler daha pahalıdır malum Avek, doğuş vs…
Herkesin yorumları için teşekkürler.

Geri