Golf 7 1.6 TDI çok yakıyor

Ben ankarada kullanıyorum araç sıfır alındı şuan 180.000 km de sizce artık satılma zamanı gelmiş midir elden çıkartmalı mıyım alırsam benzinli bir araç almak istiyorum
İmkan varsa değiştirebilirsiniz tabi. Ama ne kadar daha giderin cevabı 500.000 ve üzeri çok rahat gider bakımları düzenli ve doğru yapılırsa.

Karar size kalmış.

Valla çok iyi olur birde 1.6 tdı için ideal olan kaç bin km ne kadar daha gönül rahatlığı ile kullanabilirim tahmini birşey söyliyebilir misiniz ?
Çok rahat 300 bin km leri görüyor. Ekstradan bakım aralığınız 15 binde 1 değil 10 binde 1 e çektiğiniz zaman ve kaliteli yağ-filtre ikilisine dikkat edildiği sürece de 500 kmleri bile anahtar değmeden görebilirsiniz. Tabii biraz kullanım tarzınız da etkili oluyor. Yağ sıcaklığı 80 olmadan 2 bin deviri geçmemek gibi….

Bu tarz şeylerle birleşip dikkat edildii sürece mükemmel bir motor sadece dpf egr yoruyor adamı onu da iptal yoluyla devam edersiniz.

Hocam golf aracım eski konularda var durduk yere bariz yakıt artışı akabinde yakıt pompası arızası vermişti, dizel araç için çok normal gelmedi yakıt ortalaması, şu an 1.5 TSİ kullanıyorum ortaması uzun sürelide 7.1 Lt

Hocam eğer hız ortalamanız sürekli böyleyse çok anormal değil bence.

Dizel araç daimi trafiği sevmez. Siz trafikte ne kadar çok vakit geçirirseniz partikül filtresi, hava kanalları, egr vs. o kadar çabuk dolar. Sonra araç randımandan düşer. İyi nefes almaz, nefes veremez. İçerideki kurum yakıt/hava besleme sisteminide etkilediği için sistem saçmalamaya başlaya bilir ve hassasiyet düşer. Tabi bir de rejenerasyon olayı var ki bu da ek olarak yakıt sarfettiği için, ne kadar çok rejenerasyon yaparsa yakıt ortalaması da o kadar çok etkileniyor.

Trafikli/Dur kalklı yollarda her gün işe git gel yapan kullanıcının tek yolu benzinli araç. Yapacak bir şey yok. Gerçi artık günümüzdeki benzinlilere de geçirdiler filtre olayını o da ayrı bir dert.

Alternatif yol ise dizel konforu için ek giderlere göz yummak.

Hocam eğer hız ortalamanız sürekli böyleyse çok anormal değil bence.

Dizel araç daimi trafiği sevmez. Siz trafikte ne kadar çok vakit geçirirseniz partikül filtresi, hava kanalları, egr vs. o kadar çabuk dolar. Sonra araç randımandan düşer. İyi nefes almaz, nefes veremez. İçerideki kurum yakıt/hava besleme sisteminide etkilediği için sistem saçmalamaya başlaya bilir ve hassasiyet düşer. Tabi bir de rejenerasyon olayı var ki bu da ek olarak yakıt sarfettiği için, ne kadar çok rejenerasyon yaparsa yakıt ortalaması da o kadar çok etkileniyor.

Trafikli/Dur kalklı yollarda her gün işe git gel yapan kullanıcının tek yolu benzinli araç. Yapacak bir şey yok. Gerçi artık günümüzdeki benzinlilere de geçirdiler filtre olayını o da ayrı bir dert.

Alternatif yol ise dizel konforu için ek giderlere göz yummak.
İşe gidip gelmiyorum bi ara kız arkadaşım kullanıyordu oda yavaş kullanıyor biraz performanslı kullanırsam zamanla bu tüketim düşermi sakin bir kullanıma geçtiğimde. Araba açılır mı yani onu demek istedim

Size önerim aracın yakıt durumunu trafiksiz kulanabileceğiniz bir yolda deneyerek görmeniz. İmkanınız varsa İstanbul Bolu arası gibi görece uzun yol sayılabilecek bir yolda git gel yapmanız, kaydedeceğiniz hız aralıklarıyla birlikte sizi daha doğru bir kanıya vardıracaktır. Benzer bir konu açmıştım sonunda uzun yola gidip test etme şansım oldu ve aracımın aslında İstanbul yüzünden bu kadar yaktığı sonucuna vardım.

Konuyu buradan inceleyebilirsiniz, en son mesajımda uzun yol verisi paylaştım.

https://www.golftutkusu.com/topic/24540-golf-7-1-6-tdi-yakit-tuketimi/

33km/h ortalama hız İstanbul şehiriçi için yüksek, bu yüzden 6,5 lt tüketiyorsunuz. Gerçek İstanbul ort hız rakamı 15/25 km aralığında.

Haklısınız çok yakıyor. Bu ortalamanın hakkı 5,5/6.5 aralığı.
Doğrudur hocam sürekli şehir içi kullanmıyorum. hafta sonları çatalca yapıyorum ondan yüksektir

Size önerim aracın yakıt durumunu trafiksiz kulanabileceğiniz bir yolda deneyerek görmeniz. İmkanınız varsa İstanbul Bolu arası gibi görece uzun yol sayılabilecek bir yolda git gel yapmanız, kaydedeceğiniz hız aralıklarıyla birlikte sizi daha doğru bir kanıya vardıracaktır. Benzer bir konu açmıştım sonunda uzun yola gidip test etme şansım oldu ve aracımın aslında İstanbul yüzünden bu kadar yaktığı sonucuna vardım.

Yakıt aldığım yeri değiştiricem noramlde shell den alıyordum total i denicem

Fark olursa durum güncellemesi yapacağım

Geri