Radyatör fanı problemi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan osi61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
osman
Araç
golf6
Merhaba öncelıkle aracim golf6 2012 model 1.6tdi aracı kullanıp park ettigimde aradan 1-2 saat gectıkten sonra fan kendılıgınden acılıyor sabaha kadar durmuyor eger farkedıp kontagı acarsam calıstırmadıgım halde kontagı acınca duruyor farketmezsek akuyu bıtırene kadar calısıyor kutup basını cıkarmak zorunda kalıyorum basına boyle bır olay gelen varsa yardımcı olursa cok sevınırım veya bılgılı olan arkadaslardan bır tavsıye almak isterim saygılar

Öncelikle radyatör fan müşüründe sorun olabilir. Yoksa fan rölesi kontrol edilmeli. Yapışmış olabilir!

10 yıldır 1.2 TSI kullanıyorum durdurduktan sonra fanın çalıştığına hiç şahit olmadım.

Upvote 0
Öncelikle radyatör fan müşüründe sorun olabilir. Yoksa fan rölesi kontrol edilmeli. Yapışmış olabilir!

10 yıldır 1.2 TSI kullanıyorum durdurduktan sonra fanın çalıştığına hiç şahit olmadım.
fan rolesı motor ıcındekı sıgorta panosunda mıdır acaba bılgınız varmı

Upvote 0
Dpf ile bağlantılı da olabilir ,rejenerasyonda fan açılıyordu tabi sürüş anında normal olan

Upvote 0
Dpf ile bağlantılı da olabilir ,rejenerasyonda fan açılıyordu tabi sürüş anında normal olan
benım surus esnasında herhangı bı hararet yukselmesı fılan olmuyor aksıne aracı cekıp ewe gıdıyorum bellı bı muddet sonra baslıyor kendı :D calısmaya delı edecek benı :D

Upvote 0
benım surus esnasında herhangı bı hararet yukselmesı fılan olmuyor aksıne aracı cekıp ewe gıdıyorum bellı bı muddet sonra baslıyor kendı :D calısmaya delı edecek benı :D
Röle ve sigortalar için aşağıda eklediğim link yardımcı olur sanırım.Kontak kapalı ve 2 saat sonra olması hiç normal değil ve çözümlemesi kolay olmayabilir.Belki de ecu da bir sorun var tabi bunu en son değerlendirmek lazım

https://www.startmycar.com/volkswagen/golf/info/fusebox/2012/gen-mk6

Upvote 0
Genelde park ettikten sonra bir dakikaya kadar rölantide çalıştırırım ki turbo yağlanmaya devam etsin. Aynı zamanda iç fanı en sıcakta, en yüksek hızda aynı süre çalıştırarak motoru bir miktar serinletirim.

Upvote 0

Geri