Kalorifer Isıtmıyor

İsim
Emre
Araç
Golf7 1.6TDI
Aracım Golf7 2013 1.6TDI kaloriferim ısıtmıyor bugun sanayiye gittim ve elektrikciler komple torpido sökülecek veya makinada temizleyecez dediler acikcasi biraz arastirdim ve makinada temizlemenin cok saglikli olmadigini gordum. torpidoyu söktürmek istemiyorum kesinlikle kendim gaz pedalinin ordan alttan yapmaya karar verdim daha önce kendisi yapan var mı dikkat etmem gereken bir sey veya yardimci olabilecek birileri var mı acaba

Aracım Golf7 2013 1.6TDI kaloriferim ısıtmıyor bugun sanayiye gittim ve elektrikciler komple torpido sökülecek veya makinada temizleyecez dediler acikcasi biraz arastirdim ve makinada temizlemenin cok saglikli olmadigini gordum. torpidoyu söktürmek istemiyorum kesinlikle kendim gaz pedalinin ordan alttan yapmaya karar verdim daha önce kendisi yapan var mı dikkat etmem gereken bir sey veya yardimci olabilecek birileri var mı acaba
bizim araçlarda torpido sökülmeden kalorifer peteği değişiyor diye biliyorum. https://www.instagram.com/tamirhane.vag/ burası ile bir görüşün fiyat alın

Upvote 0
temizleme ile olmuyor iki defa temizledim bir ay sonra aynı oluyor sonra yenisi ile değiştirdim
söküp takmak bir saat sürmez şöför tarafından kaset şeklinde rahat bir şekilde çıkıyor torpido sökülecek dedilerse başka bir yere git

Upvote 0
temizleme ile olmuyor iki defa temizledim bir ay sonra aynı oluyor sonra yenisi ile değiştirdim
söküp takmak bir saat sürmez şöför tarafından kaset şeklinde rahat bir şekilde çıkıyor torpido sökülecek dedilerse başka bir yere git
hocam şuanda sökmeye çalışıyorum ama alttaki hava kanallarına çarpıyor petek yerinden çikmıyor nasil yapabilirim acil yardim lazim

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    132 KB · Görüntüleme: 76
Upvote 0
Genleşme kabındaki suyun rengi nasıl?
Temiz pembe mi
Tortu varmı

Upvote 0
Bende de aynı sorun var. Yapabildiniz mi merak ettim.

Ayrıca bu videoyla aynı olacaktır tahminimce fakat yapan arkadaş diz airbaglerini sökerken bazı plastikleri kırdı.

Ben aracı aldım, bakım yaptırdım ve sistemdeki pas kalorifer peteğini tıkadı. Bu işte tecrübeli olan bir tamirciye gittim. Bu iş işçiliğine 3.000 alacaklar. 4 küsüre orijinal Valeo kalorifer peteği aldım. Yakında yaptıracağım.

Upvote 0
Bende de aynı sorun var. Yapabildiniz mi merak ettim.

Ayrıca bu videoyla aynı olacaktır tahminimce fakat yapan arkadaş diz airbaglerini sökerken bazı plastikleri kırdı.

Ben aracı aldım, bakım yaptırdım ve sistemdeki pas kalorifer peteğini tıkadı. Bu işte tecrübeli olan bir tamirciye gittim. Bu iş işçiliğine 3.000 alacaklar. 4 küsüre orijinal Valeo kalorifer peteği aldım. Yakında yaptıracağım.
her kısmı söktüm ancak yeni aldıgım peteğin boru kısmıyla aracımdaki petege gelen borular birbirine girmiyor eski petekte golf6ya ait bi petek sanırsam ona göre uydurup baska bi boru da takmıs olabilirler golf7 icin petek sökme takma videosu bulamadım ona göre kendi aracımdaki boruları ve peteği kiyaslama yapacagım

Upvote 0
her kısmı söktüm ancak yeni aldıgım peteğin boru kısmıyla aracımdaki petege gelen borular birbirine girmiyor eski petekte golf6ya ait bi petek sanırsam ona göre uydurup baska bi boru da takmıs olabilirler golf7 icin petek sökme takma videosu bulamadım ona göre kendi aracımdaki boruları ve peteği kiyaslama yapacagım
Mesajımdaki video Leon’a ait. Tahminimce aynı araçlar. Ekteki fotoğraf benim Golf’ün petek görüntüsü. İstediğin ek görüntü olursa müsaitlikte paylaşabilirim

Ekli dosyalar

• IMG_4663.jpeg
    IMG_4663.jpeg
    277 KB · Görüntüleme: 48
Upvote 0
Mesajımdaki video Leon’a ait. Tahminimce aynı araçlar. Ekteki fotoğraf benim Golf’ün petek görüntüsü. İstediğin ek görüntü olursa müsaitlikte paylaşabilirim
hocam benimkinin problemi cok farkliymis biraz arastirdim petege gelen 2 adet boru var normalde metal olması gerekiyor ki şayet seninkinde de öyle ancak benim aracimi zamaninda yapan lafta (usta!) arkadas metal boruyu ne akla hizmetse kesip plastik boru kelepcelemis oraya ve plastik boru olduğu için peteğe uymuyor yarın sanayiye gidip bu boru değişimi nasıl yapılır vs onu sorup yaptirmam gerekiyord8e66f52-ea03-4ef6-bc81-6599773a5108.jpeg

Upvote 0
2 tip kalorifer petek tipi var. Desmo ve Valeo olarak. Senin araç petek tipin Desmo olabilir. Çünkü benim yukarıya giden borunun kökü dipten gelirken senin sistemde iki boru kökleri daha yakın gibi. Görseldeki peteği incele hocam. Boru almana gerek yok gibi geldi bana, bu peteğin kendi boruları uzanır gibi gözüküyor

Ekli dosyalar

• IMG_4711.jpeg
    IMG_4711.jpeg
    42.5 KB · Görüntüleme: 11
Upvote 0
Bendede aynı sorun var ön taraftaki sağ iki taraf ısıtmıyor ön cam tarafıda aynı şekilde sıfır petek değişimi yaptırıcam önerim peteği takmadan ustaya götürüp soğutma sisteminin borularını ve peteklere gelen boruları temizlettirmen eğer boruların içinde pislik varsa yeni aldığın peteğide tıkayabilir ve arabaya antifriz den başka bişey koyma araba eksiltirsede saf su al ondan koymanı öneririm oda zara veriyor mu tam bilmiyorum

Upvote 0

Ha o an elinde antifriz varsa direk ondan koy

Upvote 0

Geri