Golf 7.5 Highline Isıtmalı Ön Cam

İsim
Hasan
Araç
Golf 7.5 Highline
Aracım 2017 Model Highline, Serviste ön camı değiştirip şerit takipli ön cam taktıracağım, forumda araştırdım önceki arkadaşların konularını, ısıtmalı ön cam olduğunuda öğrendim :)

Sizce camı değiştirmişken ısıtmalı taktırmaya değermi veya ısıtmalı olan cam serviste varmıdır henüz sormadım servise yarın gidip sorucam.

Yine forumdaki konulardan gördüğüm kadarıyla ısıtmalı ön camda olduğunda telefon çekmiyormuş bunun için 'Advanced Telephone Connection' opsiyonu olması gerekiyormuş, ısıtmalı cam taktırdığımı varsayarak bunu yaptırabileceğim yer varmıdır?

Takip kamerası olarakta sonu 653 olandan alacağım, yaya algılama ve direksiyon müdahale uyarı süresi uzatılabiliyormuş, 654 kameralara göre daha stabilmiş sanırım, 653 kameranında hangisini almam gerekiyor sonunda harfler var ne anlama geliyor?

3Q0 980 653
3Q0 980 653 F
3Q0 980 653 H
3Q0 980 653 G

Isıtmalı Ön Cam Parça Kodu: 5G0 845 011 AR

Son düzenleme:

bunda yaya algılama yok sanırım, 653 olanlarda varmış o yüzden 653 olandan bakıyorum
Hocam ıyı aratır
Bu en ıyısı yaya algılamayı geç sen beni dinle sonuç ta ne demek istediğim anlayacaksın tabiki kullanırken

Upvote 0
Yaya algılama destekli kamera bulmak oldukça zordur. 653 F yazılımı bu modelin en son versiyonudur. Bulamazsanız servisten temin etmenin de maliyeti yüksek olacağı için bunun yerine daha kolay bulabileceğiniz 654 H olan yaya algılamasız modeli alabilirsiniz.

Upvote 0
Hocam ıyı aratır
Bu en ıyısı yaya algılamayı geç sen beni dinle sonuç ta ne demek istediğim anlayacaksın tabiki kullanırken
araştırdım hocam 653 zor bulunan bir kamera hatta şu an sadece serviste var, ama 654e göre herkez daha iyi olduğunu söylemiş

Upvote 0
Yaya algılama destekli kamera bulmak oldukça zordur. 653 F yazılımı bu modelin en son versiyonudur. Bulamazsanız servisten temin etmenin de maliyeti yüksek olacağı için bunun yerine daha kolay bulabileceğiniz 654 H olan yaya algılamasız modeli alabilirsiniz.
bulması zor evet, serviste 48 50 bin civarı fiyatı

Upvote 0
IMG_4565.png
Hemen camın fiyatını ekleyeyim. Çorbada tuzumuz olsun. Isıtma için Bcm ve klima paneli de değişebilir. Bcm den emin değilim ama klima paneli kesin değişir.
hocam bu hangi uygulama? biz de parça sorgulayabilir miyiz?

Upvote 0
@GolfR35
Isıtmalı ön cam aslında sadece ısıtma özelliği olan bir cam değildir.,

Klimalı ön cam (IR climate windscreen) diyoruz., bu cam aynı zamanda yazın UV koruyuculuk sağladığı için ısının iç kabine girmesini engelleme özelliği de mevcuttur.,

IR Climate Windscreen
kızılötesi yansıtmalı ve kablosuz ısıtmalı (arka camdaki gibi görünür ısıtma tellleri olmayan) "klimalı" ön cam, tam adı: (Heated without wires and Infrared-Reflecting Climate Windshield)

Özel üretim olan bu camın 2 katmanı arasında özel bir kaplama mevcuttur, bu sayede yaz aylarında güneşten gelen UV radyasyonu ve sıcaklığı keserek ısının kabine girmesi engellenir., bu sayede klima ihtiyacı çok daha az olur, yakıt tasarrufu sağlanmış olur, Kış aylarında sabahları karlı havalarda camdaki buzu çözme ile uğraşmanıza gerek yoktur., camın içine entegre edilmiş (IR kızılötesi) yardımıyla ön cam ısıtılarak buz katmanı saniyeler içersinde erir gider.

Not: bu camın şöyle bir sıkıntısı mevcuttur., camın yapısı gereği aracın içinde telefon sinyali zayıflar veya bazen hiç çekmeme gibi sıkıntılar yaşanabilir.! Bu sebebten IR Climate Windscreen opsiyonu retrofit yapılırken gelişmiş telefon bağlantısı (Advanced Telephone Connection) yapılması gerekir., kol dayama altındaki gözün içine (şarj özellikli usb soketi) yardımıyla telefon sinyali aracın dış radyo anteni sayesinde sinyal güçlendirilir.

Upvote 0
@GolfR35
Isıtmalı ön cam aslında sadece ısıtma özelliği olan bir cam değildir.,

Klimalı ön cam (IR climate windscreen) diyoruz., bu cam aynı zamanda yazın UV koruyuculuk sağladığı için ısının iç kabine girmesini engelleme özelliği de mevcuttur.,

IR Climate Windscreen
kızılötesi yansıtmalı ve kablosuz ısıtmalı (arka camdaki gibi görünür ısıtma tellleri olmayan) "klimalı" ön cam, tam adı: (Heated without wires and Infrared-Reflecting Climate Windshield)

Özel üretim olan bu camın 2 katmanı arasında özel bir kaplama mevcuttur, bu sayede yaz aylarında güneşten gelen UV radyasyonu ve sıcaklığı keserek ısının kabine girmesi engellenir., bu sayede klima ihtiyacı çok daha az olur, yakıt tasarrufu sağlanmış olur, Kış aylarında sabahları karlı havalarda camdaki buzu çözme ile uğraşmanıza gerek yoktur., camın içine entegre edilmiş (IR kızılötesi) yardımıyla ön cam ısıtılarak buz katmanı saniyeler içersinde erir gider.

Not: bu camın şöyle bir sıkıntısı mevcuttur., camın yapısı gereği aracın içinde telefon sinyali zayıflar veya bazen hiç çekmeme gibi sıkıntılar yaşanabilir.! Bu sebebten IR Climate Windscreen opsiyonu retrofit yapılırken gelişmiş telefon bağlantısı (Advanced Telephone Connection) yapılması gerekir., kol dayama altındaki gözün içine (şarj özellikli usb soketi) yardımıyla telefon sinyali aracın dış radyo anteni sayesinde sinyal güçlendirilir.
bu mesajınızı daha önceki konularda okumuştum hocam, camın aşırı pahalı olması, türkiyede olmaması ve Advanced Telephone Connection yaptırabileceğim yer zor bulacağımdan ısıtmalı camdan vazgeçtim, sadece şerit takipli olandan şipariş vericem bugün

kamerayı sizede sormak isterim 654H ve 653F hangisi daha iyi bu kameralardan 653 olan sadece serviste var fiyatı 48bin civarı, camda ısıtma işi zor olacağından kısmet olmadı ama kamerayı bari 653F olanı almayı düşünüyorum. Sizce 654e göre dahamı iyi değermi bu parayı verdiğime?

Upvote 0
Hocam ben cam fiyatini tahmini yazdim. Net fiyatini servise sorun isterseniz.

Upvote 0
Hocam ben cam fiyatini tahmini yazdim. Net fiyatini servise sorun isterseniz.
geçen yıl aralıkta bi arkadaş sormuş 60bin demişler şu an dediğiniz civardadır muhtemelan, ayrıca fiyattan ziyade Advanced Connection yaptırabileceğim yer yok endere sordum dün daha önce yapmadık, yapamayızda dediler

Upvote 0
bu mesajınızı daha önceki konularda okumuştum hocam, camın aşırı pahalı olması, türkiyede olmaması ve Advanced Telephone Connection yaptırabileceğim yer zor bulacağımdan ısıtmalı camdan vazgeçtim, sadece şerit takipli olandan şipariş vericem bugün

kamerayı sizede sormak isterim 654H ve 653F hangisi daha iyi bu kameralardan 653 olan sadece serviste var fiyatı 48bin civarı, camda ısıtma işi zor olacağından kısmet olmadı ama kamerayı bari 653F olanı almayı düşünüyorum. Sizce 654e göre dahamı iyi değermi bu parayı verdiğime?
Selam, 654H veya 653F hangisi daha iyi bilmiyorum malesef, Çünkü (retrofit amaçlı) daha önce hiç cam değişimi yapmadım, hangisi daha iyi —>bu konuda forumdaki arkadaşların tavsiyesi daha doğru olacaktır. :)

Upvote 0
geçen yıl aralıkta bi arkadaş sormuş 60bin demişler şu an dediğiniz civardadır muhtemelan, ayrıca fiyattan ziyade Advanced Connection yaptırabileceğim yer yok endere sordum dün daha önce yapmadık, yapamayızda dediler
Sinyal yukseltici uygulamasini ben aracim icin yapmistim ekteki sistemin olmasi gerekiyor.

Ekli dosyalar

• IMG_1832.jpeg
    IMG_1832.jpeg
    370.2 KB · Görüntüleme: 10
Upvote 0
2 yıl ön cam ısıtmalı araç kullandım, belki 1 kere kullandım bu özelliği, araç üstüne kar vs yağıyorsa iş görebilir lakin ben çatlar korkusuna yine açmazdım, ayrıca hafiften ön cam görüntüsünü bozuyor rezistanlı camlar, çizik çizik gibi gözüküyor.

Upvote 0

Servise gittim bugün

Isıtmalı Ön Cam 56 - 65bin arası türkiyede yok almanyadan şipariş ile getirebiliriz dediler (Gelme süresine bağlı kur farkı olabilirmiş) ısıtmalı olanı almaya niyetlendim yine, ama Advanced Connection olayından dolayı vazgeçtim çünki ender dahil yaparım diyen olmadı.

5G0845011BLNVB sadece şerit takip destekli camı şipariş verdim serviste fiyatı 17.800, camın trim parçaları ve takma işçiliği hepsi 25bin civarı bu fiyata %30 yaştan dolayı indirim yaptılar (bu arada ısıtmalı camı alsaydım ondada %30 indirim olucaktı)

Front asist kamerası olarakta 3Q0 980 653 F olanı şipariş verdim yine türkiyede yok almanyadan şiparişle gelicek fiyatı 42-50 bin arası + %30 indirim bunada uygulanacak

Son düzenleme:
Upvote 0

Geri