Tüp gevşemiş olabilir, oringi deforme olmuş kaçırıyordur ya da plate çatlamıştır. Kavramayı değişen usta ve diğeri basıncı hiç ölçmedi mi. "Basınç erken düşüyor" güçlendirilmiş tüp takalım derlerse; önceliğiniz plate bakmak sonra tüpün sıkılığını kontrol ve tüp çok dışarı çıkmışsa oringini kontrol etmek olsun. Plate çatlaksa güçlendirilmiş tüp denen gereksizliğe evet deyin, tüp gevşekse sıktırın, oring yırtılmışsa değiştirin, tüp boşalmışsa (plate sağlamsa) orijinal tüp taktırın. Mekatroniğin kartının sağlam olduğunu düşünüyorum. Çok canınız sıkılmış farkındayım ama (maalesef) tüm yaşadıklarınız dq200'ün (coğrafyamızda) suistimale açık olması sebebi ile oluşan tatsızlıklar. Ustalarımızın bir kısmı özensiz, bir kısmı yetkin değil, azımsanamayacak kısmı da kötü niyetli.Aslında aracı alırken titreme vs yoktu fakat aracın kavraması hiç değişmediği için yazılımdan sonra kendini belli etmeye başladı. Ben işinin ehline vermeyerek hata ettim şimdi ceremesini çekiyorum. Çok canım yandı evimin rızkını harcadım eşime mahcup durumdayım o ne kadar sorun yaratmasa da. Mutlaka ve mutlaka alırken bilen birisine danışmak gerekiyor. Aldıktan sonra serviste kurum temizliği bile yaptırdım araç rahat nefes alsın düzgün çalışsın diye ama ben çaba gösterip masraf yaptıkça başka şeyler çıkıyor çok üzülüyorum.
Aracın sentesi 2mm kayık çıktı yaptırdığımda anlaşıldı ama çok az kaçık olduğu için belli etmemiş kendini. Neyseki o problemi de halletmiş olduk aparat ile.
Şimdi bir problemim daha var, araç yükte vites atarken(özellikle düşük devir D konumunda iken) gecikme ve kaçırma gibi bir durumu var. Biraz forumda araştırdığımda konunun basınç tüpü ile alakalı olduğunu tahmin ediyorum. Ayrıca mekatroniğe masraf yapmam gerekecek sanırım. Şimdilik durumum el vermediği için erteliyorum umarım başka sorunlara sebep olmadan gider hallettiririm.
İyi forumlar.
Geçmiş olsun, kolaylıklar dilerim.
Son düzenleme: