110km/h'de başlayan titreme

İsim
Kürşat
Araç
Golf 7.5
Arkadaşlar merhaba. Golfe arkadaş eski aracından kalma 17' jantları hediye etti. Üzerinde markası çok iyi olmayan 235 45 17 ince yanak kışlık lastiklerde takılı. Bu devirde kışlık ihtiyacından kurtardı diye sevindim. Hem de yazlık kışlık jant kullanımı daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. Hafta içi değişim yapılırken
Lastikçi arkadaş şifreli bijonlar uymuyor diye şifresizle değiştirdi. Bijon kapaklarını dahi takamadı. Ve haliyle göbekte olmadı. Görüntü şekilde ki gibi. Hiç güzel olmadı ama masraftan kaçmak da bahanem oldu. Ancak araç 110 üstüne çıkınca zangır zangır titriyor. Bu sebep diğer konu başlıklarında bilezik denilen olaydan ötürü olur denmiş. Sebepleri arasında jantın kaynaklı ve ince yanak olması da olabilir mi? Kışlık lastik parasından kaçarken doluya tutulmayalım. Ne öneriyorsunuz. Tavsiyeleri dinlemek isterim.

Ekli dosyalar

• IMG_20251129_172957.jpg
    IMG_20251129_172957.jpg
    188.9 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG_20251129_172946.jpg
    IMG_20251129_172946.jpg
    209.5 KB · Görüntüleme: 32

Merhaba. Bence de kış için ayrı bir jant lastik takımı güzel yaklaşım fakat o titreşimi kesmek için çok fazla deneme yanılma olacak. Lastikten mi bilezikten mi janttan mı göbekten mi belli değil; bulana kadar lastikçiye git rotçuya git balans yaptır uğraş dur.

Bunlarla uğraşacağınıza, bu jantları elden çıkarıp aracınıza uyumlu teneke jant alıp, bu lastikleri ona takıp işi en kestirmeden ve en düşük masrafla çözün derim. Titreşim kesilirse ne güzel; titreşim devam ediyorsa lastikleri de kaldırıp atın... ve emin olun bu jantlardan daha güzel görünecek. Teneke jantlar hem hafif ve ucuz hem de kış için aklınız kalmadan kullanılacak en doğru seçim :) Bu arada, bu jantlar hangi arabadaydı merak ettim, her arabaya yakışmıyor bence...

Jantlara uygun bilezikle montaj yapılmadıysa bu titreme olma ihtimali çok yüksek. Bir jant lastikçiye gidip kontrol ettirip, eğer bilezik yoksa montajlatmanızı tavsiye ederim. Bu şekilde göbek oturmadan kullanırsanız bijonlara aşırı yük binmesinden dolayı zarar verebilir.

Merhaba. Bence de kış için ayrı bir jant lastik takımı güzel yaklaşım fakat o titreşimi kesmek için çok fazla deneme yanılma olacak. Lastikten mi bilezikten mi janttan mı göbekten mi belli değil; bulana kadar lastikçiye git rotçuya git balans yaptır uğraş dur.

Bunlarla uğraşacağınıza, bu jantları elden çıkarıp aracınıza uyumlu teneke jant alıp, bu lastikleri ona takıp işi en kestirmeden ve en düşük masrafla çözün derim. Titreşim kesilirse ne güzel; titreşim devam ediyorsa lastikleri de kaldırıp atın... ve emin olun bu jantlardan daha güzel görünecek. Teneke jantlar hem hafif ve ucuz hem de kış için aklınız kalmadan kullanılacak en doğru seçim :) Bu arada, bu jantlar hangi arabadaydı merak ettim, her arabaya yakışmıyor bence...
Teker teker gezip problem çözmeye değecek bir jant değil bence de. Ya teneke jant ya da orijinal jantlardan devam. Mini cooper'a alınmış bir janttı. Cooper da fena gözükmüyordu.

• İnanılmaz
Tepkiler: SCC
Jantlara uygun bilezikle montaj yapılmadıysa bu titreme olma ihtimali çok yüksek. Bir jant lastikçiye gidip kontrol ettirip, eğer bilezik yoksa montajlatmanızı tavsiye ederim. Bu şekilde göbek oturmadan kullanırsanız bijonlara aşırı yük binmesinden dolayı zarar verebilir.
Bilmiyordum ben bir düzgün lastikçiye uğrayıp buna bir bakayım. Teşekkürler

235 45 17 ince bir lastik değil. Orjinal ebat 225 45 17 dir. Orjinalden daha geniş yanaklı lastik kullanıyorsunuz.

Titreme konusuna gelirsek lastik jant bilezik üçlüsünden herhangi biri yapabilir.

Eger gobekteki merkezleme detayi janta oturmuyorsa ne yaparsaniz yapin titresim sorununu cozemezsiniz. Ayrica bu sekilde yuk bijonlara bineceginden, kullanilmasi buyuk risk teskil ediyor. Tavsiyem bu sekilde kullanmamanizdir.

Riskli olduğunu bilmiyordum lastikçiye kesinlikle uğrayacağım. Cevap veren herkese teşekkür ediyorum.

235 45 17 ince bir lastik değil. Orjinal ebat 225 45 17 dir. Orjinalden daha geniş yanaklı lastik kullanıyorsunuz.

Titreme konusuna gelirsek lastik jant bilezik üçlüsünden herhangi biri yapabilir.
Yanlış yazmışım ebatı şimdi farkettim. 205 45 17 olacak

Geri