2015 1.4 TSİ Golf 7 122 HP alınır mı?

İsim
Berat
Araç
Golf
Merhaba hocalarım 2015 1.4 tsi 122 HP manuel golf 7 aracı düşünüyorum araç 153 bin km de ve alır almaz uzun yol yapmak zorundayım sizce bu araç alınır mı ve alırken en dikkat etmem noktalar nedir ilk kez benzinli bir araç alıcağım ve bu araçlar hakkında çok masraf çıkardığını iddia edenler var önerilerinizi bekliyorum araca gelecek olursak konuştuğumuz fiyat 935 3 çamurluk boya 1 kapı sacı değişen motor çarpması yüzünden fiyatıda değerlendirirmisiniz

Merhaba hocalarım 2015 1.4 tsi 122 HP manuel golf 7 aracı düşünüyorum araç 153 bin km de ve alır almaz uzun yol yapmak zorundayım sizce bu araç alınır mı ve alırken en dikkat etmem noktalar nedir ilk kez benzinli bir araç alıcağım ve bu araçlar hakkında çok masraf çıkardığını iddia edenler var önerilerinizi bekliyorum araca gelecek olursak konuştuğumuz fiyat 935 3 çamurluk boya 1 kapı sacı değişen motor çarpması yüzünden fiyatıda değerlendirirmisiniz
Merhaba hocam Yağ yakma sorunu görülebiliyor bu motorlarda. ayrıca gaz kelebeğide 150 bin civarı bozulup yolda kalabiliyorsunuz. arkadaşımda aynı motora sahip jetta var onun aracında yağ yakma yok ama gaz kelebeğinden yolda kaldı bi kez. 2 sene önce 4500 tl ödedi şu an fiyatları konusunda pek bilgim yok. yakıt tüketimi uzun yolda dikkatli kullanırsanız güzel seviyelerde ama şehir içi çok yakıyor.

değişen boyalarda önemli değil lakin manuel olması bi tık daha günümüzde zor satmanız demek. bu benim düşüncem değil insanlar bu şekilde düşünüyor.

manuel olması benim için eksi değil artıdır bakım ve yürütme maliyetleri neredeyse yok bir tek baskı balata değiştirirsiniz o da çok bişey değil dsg ye göre.

dizele göre artıları partikül egr enjektör gibi değişimi veya onarımı pahalı parçalar olmadığı için kafanız rahat olur kısa mesafe kullanımda partikül çabuk dolabiliyor dizel araçlarda.

Bakımları zamanında yapılmışsa alınır yağ yakma sorunu oluyor her araçta normal karşılanan bir durum ve manueli çok keyifli alınır bence uzun yolda 4.5 5 litre şehir içi 6-7 litre arasında yakıyor.

Bakımları zamanında yapılmışsa alınır yağ yakma sorunu oluyor her araçta normal karşılanan bir durum ve manueli çok keyifli alınır bence uzun yolda 4.5 5 litre şehir içi 6-7 litre arasında yakıyor.
Valla hocam bende vardı. Uzun da bir süre kullandım. 122 lik hiçbir zaman şehir içi 6-7 litre yakmadı. En düşük gördüğüm değer 7.5 - 8 idi. Uzun yolda da 4.5 çok nadir gördüm.

Konunun asıl sorusuna gelirsek o kmlerdeki 122 likler yağ yakma olasılığı çok yüksek. Arkadaşım sırf bu sebepten ucuza verdi. İmkan varsa 125 lik alın kafanız rahat olsun.

Daha 2 gün önce bu soruyu ve konuyu açmadınız mı neden bir daha açıyorsunuz ? Orada gerekli şeyler söylendi diye hatırlıyorum.

Hocam araç 125 lik olarak ilan girilmişti şuan 122 lik olan motor olduğunu öğrendim onun için tekrar açma gereği duydum
122 lik te kronik yağ eksiltme var motor yapılmadan düzelmiyor oradaki konuda da yazmıştım. Bunu bilerek alınması gerekiyor.

Sorunuza ne kadar yardımcı olur bilmiyorum veri olması adına paylasiyorum. Araç golf 6 1.4 tsi 122 manuel 2012 model 2015 ten beri bizde. 172 bin km oldu 130 bin km dir kullanıyoruz. Yıllık bakım yetkili serviste yapıldı 15 bin olduysa servise gitti yada gün dolunca kmden bağımsız. Motor yag yakma sorunu şayet ikaz yakması ise bunu hiç yaşamadım. Aracın ruhsata yazan ve motor üzerindeki etiket kodu caxb bagajdaki kod etiketinde ise caxa yazıyor görselleri ek te.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20251108_191359_Photos.jpg
    Screenshot_20251108_191359_Photos.jpg
    49.8 KB · Görüntüleme: 6
  • Screenshot_20251111_195342_Drive.jpg
    Screenshot_20251111_195342_Drive.jpg
    50.2 KB · Görüntüleme: 6
Bunun olup olmadığını nerde kontrol ettirebilirim
Kesin şekilde her araçta bu sorun var demek doğru olmaz ancak genele vurduğumuzda 122 lik ve 105 lik tsi larda bu sorun elbet ileride görülmeye başlıyor. Buradaki çözüm araç sahibinin sözüne inanmak veya her zaman kesin sonuç vermese de eksperde kompresyon testi yaptırmak. Autoking yapıyor diye biliyorum.

Neden her zaman kesin sonuç vermez diyorum çünkü mesela castrol kullanıldığı zaman yağ eksiltme olduğu ancak liqui moly veya shell e geçildiği zaman yağ yağ eksiltmenin azaldığını hatta eksiltme olmadığını test eden birçok arkadaş var. Kimisi de castrol kullandıktan sonra eksiltmeyi kestiğini söylüyor. Garip ve çıkmaz bir durum. Araç sahibinde bitiyor aslında her şey. Onun iki dudağının arasına bakmak gerekir.

Kesin şekilde her araçta bu sorun var demek doğru olmaz ancak genele vurduğumuzda 122 lik ve 105 lik tsi larda bu sorun elbet ileride görülmeye başlıyor. Buradaki çözüm araç sahibinin sözüne inanmak veya her zaman kesin sonuç vermese de eksperde kompresyon testi yaptırmak. Autoking yapıyor diye biliyorum.

Neden her zaman kesin sonuç vermez diyorum çünkü mesela castrol kullanıldığı zaman yağ eksiltme olduğu ancak liqui moly veya shell e geçildiği zaman yağ yağ eksiltmenin azaldığını hatta eksiltme olmadığını test eden birçok arkadaş var. Kimisi de castrol kullandıktan sonra eksiltmeyi kestiğini söylüyor. Garip ve çıkmaz bir durum. Araç sahibinde bitiyor aslında her şey. Onun iki dudağının arasına bakmak gerekir.
Kompresyon testi tam olarak nedir

Geri