Kavrama, Volant Deği̇şi̇mi̇ Sonrası Vi̇tes Geçi̇şleri̇nde Vuruntu

İsim
Melih
Araç
2015 golf 1.4 tsi 125hp DSG
Merhabalar,

Öncelikle iyi forumlar herkese, aracımın şanzımanıyla ilgili şikayetim vardır. 2,4 ve 6. viteslerde vuruntu ve kaçırma olarak. Kavrama keçelerim yağ kaçırdığı için K2'ye yağ gitmiş ve tutmuyormuş. Komple kavrama+volant değişti şanzımanın içi temizlendi ve aracı teslim aldığımda hiçbir sıkıntı yoktu. 600-700km kullandıktan sonra araç 2 den 3 e geçerken sarsıntılı geçirmeye başladı. Sonra biraz S modunda kullanıp denedim fakat tekrar D konumuna aldığımda araç neredeyse tüm viteslerde sarsıntılı geçmeye başladı. Ustam aracı teslim ettiğinde ''adaptasyonun için aracını 87 km kullandım ve hala kendisi ayar yapacağını ve dikkatlice kullanmam gerektiğini'' söylemişti.

Ustam Uşakta ve ben kütahyada ikamet ediyorum. Uşağa da uzun süre gidemeyecek gibiyim. Durum normal midir geçecek mi yoksa Ustaya götürüp göstermem gerekiyor mu?
Ve böyle bir tecrübe yaşadınız mı?

İyi forumlar.

Hocam merhaba kavrama değişimi yapılırken k1 ve k2 nin ayarlanıp öyle takılması gerekli. ayrıca prizdirek rulmanın değişmeside lazım

kavrama değişimi sonrası da mutlaka odis programı ile temel ayar yapılıp öyle teslim edilmesi lazım. ilk 100 km de tüm vites geçişleri tam manası ile oturur sizin kullanım şeklinize göre vites yükseltme ve düşmeleri ayarlar.

kavrama ayarı yanlış yapılan araçlarda kavrama sıfır dahi olsa zarar görme olasılığı olabilir bu da tekrardan kavramanın değişmesi ile sonuçlanır.

bu video tam olarak sizin şikayetlerinizi anlatıyor.

Upvote 0

Geri