Garip bir footwell light bağlantı denemesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Maywen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
Egemen
Araç
Golf 5
Merhabalar, Golf 5’imde 3c0 kodlu bcm olduğu için hareket halinde ayak aydınlatma açık kalmıyor. Aracımda ön sis farı yok ama ön sis farını destekleyen far anahtarı var. Benim ise sorum şu ayak aydınlatmasının pinini sol ön sis farına taksam hareket halindeyken yanmasını sağlayabilir miyim?
Olusı sorunlar ve çözümler:
1- Sağa sola dönüşte ayak aydınlatmasının tepki vermesi gibi bir durum olmayacak çünkü aracımdaki bcm bu özelligi desteklemiyor.

2- Araçta sağ ve sol sis farı pini ayrı şekilde ben sağ sis pinine taktığımda sol arızaya düşecek bunun uyarısını vcds ile kapatmayi planlıyorum sizde olur mu?

3- Bu pinler 55w destekliyormuş benim ayak aydınlatmaları tanesi 5w falan çekiyor halojen oldukları için, parlaklıklarını da kısacağım.

4- Açma kapama manuel olacak ve kapıları açıp kapadığımda ayak aydınlatmalar yanmayacak biliyorum.

Aklıma gelenler şuanlık bunlar sizce düşündüğüm gibi olur mu teorik olarak bir eksiklik var mı?

Sizin modülün pinout'una bakmak lazım. Benim 1K0937086H (midline) BCM'deki T52c soketinin 50 nolu pinine atanmış ve arka sis kablosu oraya takılı.
Yarın bir gün ön sis takmak isterseniz sorun olur. Bence desteği yoksa takılabilir ve ön sisler aktif edilince hata kontrölleri kapatılınca olabilir. Ön sisleri açınca, pek kullanışlı olmazsa da, far düğmesi kapalı konumda değilse, hareket halinde yanar.

Upvote 0
Merhaba, ben mk5 imde parklara bağlamıştım ayak altı aydınlatmaları sizde o şekilde yapabilirsiniz bence

Upvote 0
Kendi yerleri varken başka bir ampul veya grubuna bağlamaya gerek yok. Aksi halde sadece o ampullerle birlikte yanar. Başka seçenek yoksa en uygunu iç aydınlatmadır. Seyir halinde kısık da yanması için yeri doğru, T52c 50 nolu pin. Sorun aynı pin'e bağlı arka sisi oradan başka bir yere almak. Aksi halde devreye girdiğinde ve kısıldığında arka sis de yanıyor ve kısık halde oluyor.

Upvote 0

Geri