Golf 7 Vites attıktan sonra hızlanmada isteksizlik

İsim
Oğuzhan Bakır
Araç
2016 Golf 1.6 TDI
Selamlar 1.6 tdi golf 7 dsg otomatik aracım ayağım sabit gazda iken her vites geçişinde öne doğru hafif yığılma ve hızlanmada isteksizlik var başına gelen veya bu durumu kendi araçlarında fark eden oldu mu sebebi ne olabilir. (DPF pasif rejenerasyonu daha yeni yaptım) Ayriyeten motor biraz sesli çalışıyor gibi geldi kabin içine 2 bin devirden itibaren baya motor sesi geliyor buna ayrı konu açmak istemedim 1.6 tdi ların çalışma prensibi mi böyle 😅

Vites geçişleri esnasında turbo beslemeyi bırakır araç gazdan kesildiği için, vites geçişi tamamlandığında besleme devam eder. Vites değişirken güçten düşen turbo vites değiştikten sonra eski gücünü hemen toparlayamıyor olabilir, bu durum turboşarj sisteminde bir kaçak olduğunda ya da yetersiz backpressure (turbonun dolmasını sağlayan egzozun ters basıncı) olduğunda turbo kendini hemen toparlayamaz. Sesli çalışma durumu ise enjektörlerden kaynaklı olabilir zamanla enjektörler eskiyip kirlendikçe daha sesli ve sarsıntılı çalışırlar. 2016 modellerin TDI'ları (CXXB kodlu motorlar) enjektörlerin yapısı gereği kullanıma bağlı zamanla şakırtı, ses, sarsıntı yapar.

Vites geçişleri esnasında turbo beslemeyi bırakır araç gazdan kesildiği için, vites geçişi tamamlandığında besleme devam eder. Vites değişirken güçten düşen turbo vites değiştikten sonra eski gücünü hemen toparlayamıyor olabilir, bu durum turboşarj sisteminde bir kaçak olduğunda ya da yetersiz backpressure (turbonun dolmasını sağlayan egzozun ters basıncı) olduğunda turbo kendini hemen toparlayamaz. Sesli çalışma durumu ise enjektörlerden kaynaklı olabilir zamanla enjektörler eskiyip kirlendikçe daha sesli ve sarsıntılı çalışırlar. 2016 modellerin TDI'ları (CXXB kodlu motorlar) enjektörlerin yapısı gereği kullanıma bağlı zamanla şakırtı, ses, sarsıntı yapar.
Ustam enjektör keçelerini değiştirdim yakın zamanda, bunu yaparken enjektörleri kitledikleri için enjektörleri açtırdık dediler. tekrardan adaptasyon yapıldı. temizleme işlemi yaptıklarını düşünüyorum. şıkırtı sesi bunlarda normal dediler alt devirlerde özellikle baya ses yapıyor. bu yüksek sesle çalışmasına alışmam gerek sanırsam birde son zamanlarda aracın camını hafiften açıyorum ve gaz verince ara ara pıss diye ses geldiğini duyuyorum turbodan kaynaklı olduğunu tahmin ettim ama gidip baktıramadım daha. dediklerinizle birlikte bir ustaya götürmeyi düşünüyorum

Geri