1.6Tdi titreşimi normal mi?

İsim
Yusuf
Araç
Golf 7 2013
Merhaba arkadaşlar. Golf 7 2013 comfortline dsg 210 bin de aracım 1 senedir ben kullanıyorum yaz aylarında aldım direk bakım yaptırdım. uzun bir süredir aracımın sesinde bir farklılık hissediyorum. Soğuklardan dolayı mı anlamadım. Bir ötme sesi gibi bozuk rulman gibi sürtünme sesi gibi bir ses duyuyorum. Ustaya gösterdiğim zaman hiçbir sorun yok diyorlar. Her sanayiye gittiğimde 15-20dk yol gittiğim için araç ısınıyor ve gerçekten hiçbir sorun yokmuş gibi oluyor. Aracımı başka araçlarla kıyasladığımda çok daha titreşimli çalıştığını düşünüyorum. Video ekliyorum bakabilir misiniz sizde de bu şekilde mi? Kabine çok fazla motor sesi alıyor bunu engellemek için ne yapılabilir yalıtım komple yaptırmak istemiyorum sadece motor sesini ve titreşimi azaltması yeterli

Bir anormallik duymadım normal gibi bu kayıtta.

motor ve sol üst şanzıman kulağına baktırabilirsiniz. Araç durur vaziyette veya ışıklarda duruğunuzda silkelemeyi koltukta hissediyor musunuz ?

Buda iki farklı durumun birleşimi olabilir.

Birincisi soğuk havalarda motor ilk çalıştırmada ilk bir kaç dakika farklı bir yakıt karışımı ile bir an önce motoru ısıtmaya çalışır. Bu esnada motor gürültülü olabilir. Bu yüzden çalıştırıp beklemek yerine örneğin 25-30 saniye sonra harekete geçebilirsiniz.

İkincisi ise araç bu kilometreye kadar henüz enjektörlere dokunulmamışsa enjektörler sağlıklı çalışmıyor ve bu da fazla titreşim ve gürültü çıkartıyor olabilir. Bir de soğuk başlatma sırasındaki durum ile birleştiğinde gereğinden fazla ses ve sarsıntıya neden oluyor olabilir. Enjektörleri kontrol ettirmek iyi bir fikir bence.

Aksi durumda sağlıklı çalışan 1.6tdi kabinde rahatsızlık verecek bir ses çıkartmamalı.

Hocam
İlk çalıştırdığında takırtı tıkırtı sesi ,silkeleme ,performans dusuklulugu varmı? Ama araç ısınınca bütün problemler gıdıyormu?

Buda iki farklı durumun birleşimi olabilir.

Birincisi soğuk havalarda motor ilk çalıştırmada ilk bir kaç dakika farklı bir yakıt karışımı ile bir an önce motoru ısıtmaya çalışır. Bu esnada motor gürültülü olabilir. Bu yüzden çalıştırıp beklemek yerine örneğin 25-30 saniye sonra harekete geçebilirsiniz.

İkincisi ise araç bu kilometreye kadar henüz enjektörlere dokunulmamışsa enjektörler sağlıklı çalışmıyor ve bu da fazla titreşim ve gürültü çıkartıyor olabilir. Bir de soğuk başlatma sırasındaki durum ile birleştiğinde gereğinden fazla ses ve sarsıntıya neden oluyor olabilir. Enjektörleri kontrol ettirmek iyi bir fikir bence.

Aksi durumda sağlıklı çalışan 1.6tdi kabinde rahatsızlık verecek bir ses çıkartmamalı.
Arac 1.6tdi mi?

Merhaba arkadaşlar. Golf 7 2013 comfortline dsg 210 bin de aracım 1 senedir ben kullanıyorum yaz aylarında aldım direk bakım yaptırdım. uzun bir süredir aracımın sesinde bir farklılık hissediyorum. Soğuklardan dolayı mı anlamadım. Bir ötme sesi gibi bozuk rulman gibi sürtünme sesi gibi bir ses duyuyorum. Ustaya gösterdiğim zaman hiçbir sorun yok diyorlar. Her sanayiye gittiğimde 15-20dk yol gittiğim için araç ısınıyor ve gerçekten hiçbir sorun yokmuş gibi oluyor. Aracımı başka araçlarla kıyasladığımda çok daha titreşimli çalıştığını düşünüyorum. Video ekliyorum bakabilir misiniz sizde de bu şekilde mi? Kabine çok fazla motor sesi alıyor bunu engellemek için ne yapılabilir yalıtım komple yaptırmak istemiyorum sadece motor sesini ve titreşimi azaltması yeterli

Ötme sesi eğer aracın sol ön-orta kısmından geliyorsa bu parça N75 Turbo Basınç Valfi'nden geliyordur %90 ihtimalle. Youtube'da vs. ''N75 buzzer sound'' diye aratıp sesi karşılaştırabilirsiniz. Ama kabin kısmından gelen seslerin çoğu trim sesi ısınıp parçalar genleşince bir nebze kesiliyorlar ama yine de duymak mümkün. Titreşim ve ses enjektör ve motor kulaklarından kaynaklı olabilir 210 bin kmde bir TDI enjektörlerinin ömrünün yavaş yavaş sonuna geliyor demektir sarsıntı, ses yapar. Bir de motor kulaklarının eskimesi titreşime neden olacaktır.

N75 Turbo Basınç Sensörü arızası bulması zor bir arızadır bende de var kaç kez servise gidip sordurdum test sürüşleri diagnozlar hiçbir şekilde bulunamadı, ben kendim araştırıp bulmuştum.

Enjektörlerin ne durumda olduğu tüketim, ses ve sarsıntı/titreşimden belli olur az çok. Titreşim volandan da kaynaklı olabilir ama motorun gürültüsünden de rahatsızsanız büyük ihtimalle problem enjektörlerdedir.
Ekran görüntüsü 2025-11-29 162648.png N75 Turbo Basınç Valfi

Bugün baya bir inceledim sesin kaynağını bulamadım kayışı dinledim o gibi anlayamadım. Titreşim için enjektörlere baktıracağım

1 ay benim araçtada titreme oldu ilk çalışınca rahatsızlık veriyordu ustalar Volant veya enjektör dediler, vites geçişlerimde zerre sorun yoktu yakıt tüketimimde iyi çekiş düşüklüğü de yok diye Şanzıman kulağını değiştirttirdim, şuan hiç bir sarsıntı yok aracımda kitap gibi oldu.
Not: benim araçta ses yoktu sadece titreme oluyordu ilk çalışınca, en son ayaklarımın altında hissetmeye başlamıştım (184.xxxkm)

Geri