Golf 7 1.2 TSI DSG Yakıt Tüketimi

Anladım hocam. Etrafımdaki çoğu kişinin o araç 3 silindir alma pişman olursun demesine rağmen alıp memnun kaldığım Seat Cordoba 1.4 tdi 3 silindirli araç vardı. O aracım 3 silindirli olmasına rağmen zaten dizel olduğu için diğer yeni nesillere göre daha sarsıntılı çalışırdı ama benim için hiç bir zaman problem arz etmedi. Hatta biraz sesli dizel olduğu için seri atak kullanımda motorun çıkardığı ses daha çok hoşuma giderdi. 210bin km de iken aldım 305 bin km de satmıştım. ne yağ eksiltme nede motor yönünden bir arıza yapıpta beni bir gün için yolda bırakmadı. Yağ bakımını zamanında yapar en kaliteli yağlardan olan liqui moly top tec 4200 5w30 yağ kullanırdım. filtrelerinide orjinal mann marka kullandım hep.

Mesajınızda belirttiğiniz araç kombinasyonlarından (benim tercihim manuel vites olması) bende açıkcası net olarak bir seçimde bulunamıyorum.
1.6 tdi nin arıza açması (enjektör dpf vs. gibi) durumunda tamir masrafının yüksek olacağı yönünde görüş belirtenler var.
1.2 tsi nin motor (1.4 tsi göre) motor küçük performansı yetersiz gelir diyenler var tabi yakıtı daha ekonomik.
1.4 tsi ise diğer modellere göre yakıtının bir tık yüksek olduğu ama performansının iyi olduğu yönünde görüş belirtenler var.
Benim kullanımımın ortalama %70 i şehir içi kısa mesafe kullanım. % 30 da şehir dışı mesela git gel 100-150km gibi diyelim. Tabi izinlerde tatil-düğün gibi uzun mesafe yolculukları felan hesaba katmıyorum
1.4 tsi 125 hp alsam diğer modellere göre yakıt tüketimi yüksek olacak ama performansı tatmin edici. çoğunluk kullanım kısa mesafe olacağı için.
1.6 tdi alsam yakıt yönünden ekenomik ama yok dpf partiküldü, enjektördü tarzı tamir bakım masrafının yüksek olması durumunda astarının yüzünü geçmesi gibi durum ortaya çıkma ihtimali var.
1.2 tsi şehir içi kullanımda ideal gibi görünüyor yakıt ekonomisi anlamında ama uzun mesafe yolculuklarda dağlı rampalı yollarda performansı yetersiz geleceği gibi durumlar ortaya çıkma ihtimalide olabileceği yönünde görüşler var.

Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın kararsızlık çok kötü bir şey. :)

Benim gibi karasız olupta yaptığı araç tercihinden dolayı arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa en azından bir fikir verebilir.

Seçtiği araç model ve motor kombinasyonları ve artı eksi yönlerini belirtirlerse çok memnun olurum.

Kısacası bütün bileşenler bir araya getirildiğinde ve belirttiğim kullanım şekline göre en iyi optimizasyonu sağlayan araç benim için hangisi olabilir.

Benim gönlüm açıkcası 1.4 tsi 125hp model Golf 7 den yana ama bilemiyorum kararsızım.
Hocam 3 silindirli 2 tane araç kullandım. Birisi 2020 Opel İnsignia 1.5 D diğeri de şu an aktif olarak kullandığım Opel Corsa 1.2 Puretech.

İnsignia yı 40 bin km de satın aldık 2 yıl içinde 200 bin km ye yakın kullanıp 240 bin km de sattık. Motorda büyük dediğimiz herhangi bir sorun yaşamadım sadece üstündeki GM motorlu opel olduğu için devirdaim ve egr valfi arıza verdiği zaman parça bulamamıştım. Servise gittiğimiz zaman parçanın fransadan geleceği ve 45 ila 60gün arasında geleceği söylendi. Bu da zaten soğuttu araçtan sattık. Kullanım tecrübesi olarak bariz bir şekilde 210 bin km den sonra araç içinde motordan gelen uğultu, motor kulaklarının sürekli bozulması, aşırı titreşimli çalışma, motoru başlatırken küt diye vurarak çalışması gibi problemlerle karşılaştım. Bu titreşimli çalışma artık araçta trim sesi oluşturmaya dahi başlamıştı. Bundan dolayı 3 silindirli arabalarda fazla km yapmadan elden çıkarmak gerekiyor. Ek olarak triger de zincirli olduğu için sarsıntıyı daha çok hissediyorsunuz. Dizel için bunu tecrübe ettim.

1.2 Puretech için de şu anlık aracın performansından ve titreşiminden memnunum ama araç daha 40 bin km de yorum yapmak için erken.

Ama artık 3 silindirli araba almayı düşünmüyorum bundan dolayı bütçeme uygun daha yeni modelli golf 7.5 lar çoktu ama tercih etmedim.

1.2 TSİ rampada çok çok iyi bir performansa sahip Pozantı Tekir rampasını çok rahat araç zorlanmadan 2 kişi+Bagaj Full dolu şekilde zorlanmadan vites dahi düşürmeye gerek kalmadan çıkıyor. Performansı çok güzel 1.2 olduğunu araçta 5 kişi ve Bagaj tıka basa dolu olduğu zaman rampalarda hissedersiniz. Aracı bilmeyen birine verin 1.2 olmasına imkan vermez.

Geri