Şifreli bijonları normal bijonlar ile değiştirmek

İsim
Golf
Araç
8.5 Life
Şifreli bijonlar ile Golf 8,5'ta tanıştım. Çok kullanışlı bulmadım o yüzden normaliyle değiştirdim. Lastikle uğraşana kadar bütün bijonları şifreli sanıyordum. Her lastiğin 5 bijonundan sadece 1 tanesi şifreli 4 tane var. Yetkili servise gitmeye üşendiğim için netten yan sanayi bijonlar ile kapaklarını aldım.
Şifreli bijonların kapakları da farklı, bu yüzden 4 bijonun yanında 4 adet normal şifresiz bijon kapağına da ihtiyaç oluyor. Lastikçide aracı kaldırmadan değiştirttim.
1.jpg
2.jpg

Şifreli bijonlar ile Golf 8,5'ta tanıştım. Çok kullanışlı bulmadım o yüzden normaliyle değiştirdim. Lastikle uğraşana kadar bütün bijonları şifreli sanıyordum. Her lastiğin 5 bijonundan sadece 1 tanesi şifreli 4 tane var. Yetkili servise gitmeye üşendiğim için netten yan sanayi bijonlar ile kapaklarını aldım.
Şifreli bijonların kapakları da farklı, bu yüzden 4 bijonun yanında 4 adet normal şifresiz bijon kapağına da ihtiyaç oluyor. Lastikçide aracı kaldırmadan değiştirttim.
1.jpg
2.jpg
Ben de böyle yapmalıyım, Ahh bir de yetkili servis uzak olmasa bana.

1.jpg
2.jpg
Bana göre çok gereksiz bişi. Jant çalan kaç adam duydunuz ki? Çalacak olan böyle de çalar valla. Toplam maliyeti ne kadar oldu?

Bana göre çok gereksiz bişi. Jant çalan kaç adam duydunuz ki? Çalacak olan böyle de çalar valla. Toplam maliyeti ne kadar oldu?
500e bijonları aldım, 500de kapaklar tuttu, kapaklar orjinale çok benziyor yazıları hissiyatı vs. 100 lira da lastikçi aldı. Bu jantları çalacak kadar vizyonsuz hırsız yoktur bence😁

1 senedir takili temudan gelenler . O dönem vw logosu basmış Çinli arkadaşlar. Sonrasında logosuz olarak satmaya basladilar:)

2020 de servisten 4.05 tl liste fiyatından 3 tane almışım karter tapası 15.28 tl imiş. 40-60 arasi servis liste fiyati vardır diye düşünüyorum. 132.35 tapa ağustos 2025 te:) petrol fiyati arttı diye plastikte daha fazla artış olmuş olabilir.

Kapakların yan-sanayi olup-olmaması çok önemli değil de , Bijon işi şakaya gelmez, yan sanayi bijon ile başınıza çok sıkıntılı işler açabilir,

Yan sanayi 4 adet bijon 500 lira,

Yetkili serviste 4 adet orjinal bijon 800 lira,

300 Lira için böyle bir riske girilmez..!!

Siyah Bijon kapagini ayri tutarak . Diğer şehirleri bilmiyorum benim istanbulda bir şekilde diyalog kurduğum sanayidekilerin işçilik fiyatlari yetkili servisle yarışacak şekilde. Parçayı servisten alıp ustaya götürsem fiyat daha pahalli oluşabilir. Parça ve işçiliğinin yetkili serviste yaptırıyorum.

Geri