Polo Antifriz Eksilmesi

İsim
Ahmet
Araç
VW Polo Comfortline 1.0 TSI DSG
Herkese merhaba,

2018 model 1.0TSI DSG Polo aracım var.
Yaklaşık 2 hafta kadar önce soğutma suyu eksik uyarısı verdi, baktığımda minimum seviyenin altına inmişti, biraz su ekledim orta seviyeye getirdim.
Dün baktığımda yine minimum seviyenin hizasına gelmiş.
Kaputun altında veya zeminde herhangi bir sızıntı vs göremedim, çok uzun dikkatli de incelemedim aslında.

Neden olmuş olabilir, devirdaim pompası veya hortumlarda kaçak olabilir mi?
Maliyeti fazla mıdır? Bu şekilde kontrollü kullansam zararı olur mu?
Biraz motivasyona ve bana yol göstermenize ihtiyacım var :)

Şimdiden teşekkürler

Gecmis olsun can sikici durum

3 tane golf 7 ve 7.5 da hepsi bana denk geldi devirdaim kaciriyordu

Buyuk ihtimalle sizinde sorun devirdaim 2 ay once yetkili serviste değiştirdim indirimli fiyati 16.000 civari tuttu 2018 1.0 golf aracim

Sizin polo ile ayni parca kodu kullaniliyordu sanirim gecen Polo faturasi gormustum ayni parca kodu kullanilmisti

Bu tip kritik parçalari yetkili serviste degistiriyorum 2 yil garantili

Disarda ucuza yapilir uygun antifriz kullanmazlarsa basiniz agriyabilir uzun vadede

Herkese merhaba,

2018 model 1.0TSI DSG Polo aracım var.
Yaklaşık 2 hafta kadar önce soğutma suyu eksik uyarısı verdi, baktığımda minimum seviyenin altına inmişti, biraz su ekledim orta seviyeye getirdim.
Dün baktığımda yine minimum seviyenin hizasına gelmiş.
Kaputun altında veya zeminde herhangi bir sızıntı vs göremedim, çok uzun dikkatli de incelemedim aslında.

Neden olmuş olabilir, devirdaim pompası veya hortumlarda kaçak olabilir mi?
Maliyeti fazla mıdır? Bu şekilde kontrollü kullansam zararı olur mu?
Biraz motivasyona ve bana yol göstermenize ihtiyacım var :)

Şimdiden teşekkürler
İlave yapmanıza rağmen halen eksiltme yapıyorsa tesisatta veya devirdaimden veya termosttan kaçırıyordur, bu şekilde kullanmak başınıza iş açar, Nerden kaçırıyorsa tespit edip tamiri veya parça değişimi yapılması gerekir, Aniden su eksiltir vs.. yolda kalırsınız hararet yaparsa çok ciddi maliyetli onarım masrafları ile karşılaşırsınız,

Su ilavesi yaparken çeşme suyu, içme suyu, market suyu vs.. kesinlikle kullanmayınız..!! Yalnızca saf su ile ilave yapınız.

Benzer durum golf 7 1.2 tsi aracımın başına 2 ay kadar önce geldi.5 .yada 6.aylarda araç soğutma suyu eksik uyarısı verdi bende yarım litre kadar saf su ekledim.Su ekledikten bir kaç ay sonra araba 2 3 tane hata kodu vermeye ve çalışmamaya başladı sonunda beni yolda bıraktı.Aracı servise çektirmiştim ve incelemeler sonunda termostat müşürü sızma yapmış ve kendi kablosundan motor beynine kadar su yürümüş aracın beyni söktüklerinde ıslanmış haldeydi.Servis beyin değişimi ve beyine giden kablo tesisatı için sadece 90 bin tl istedi üstüne araç 20 gün Almanyadan parça bekleyecekti.Bende aracı Samsunda özel bir servise çektirdim.Boğaz kelebeği ve turboda bir parça değişimi ve beynin ve kablo tesisatının temizlenmesi vs 33 bin tl ye mal oldu.Aracınızda su eksiltme varsa kesinlikle su ekleyip devam etmeyin işinin ehli olan bir ustaya vakit kaybetmeden gösterin derim.Ayrıca vw yetkili servisi arıza teşhisi için 5000 tl istedi 3000 tl ye pazarlıkla indi, 2500 tl de ünye samsun için çekici ücreti ödedim.Totalde 40 bin diyebiliriz

Yanıtlarınız için teşekkür ederim.
Durumun bu kadar ciddi olabileceğini hiç düşünmemiştim.
Tavsiyeleriniz üzerine en kısa sürede servise götüreceğim.

Yanıtlarınız için teşekkür ederim.
Durumun bu kadar ciddi olabileceğini hiç düşünmemiştim.
Tavsiyeleriniz üzerine en kısa sürede servise götüreceğim.
rica ederim inşallah sizde bu kadar problemlere sebep olmaz basit bir işlemle sorunu çözersiniz.

Geçmiş olsun. Kuvvetle muhtemel devirdaim kaçırıyordur. Yaklaşik 7-8 yıl olmuş, antifriz de ozelligini kaybetmiştir butçe sorununuz yoksa serviste yaptirmanız daha saglikli olacaktir.
Bu şekilde fazla da kullanmaya devam etmeyin. Nerede motorun susuz kalacagı belli olmaz sonrasinda daha büyük masraflar cikarir.

vw otomobillerde yıllardır süren kronik sorunlar var,su eksilme onlardan bir tanesi. Vw gerçekten iyi kazandı ve bir dev oldu👍🏾 Israrla sorunlu otomobiller üretmeye devam ediyor ve daha çok kazanıyor 😁 Daha çok sorunlu otomobiller üretebilir,fabrika müşteriye yetiştiremeyiz endişesiyle bunu göze alamıyor😎

Geri