Golf 7.5 Sıkışık Trafik Sonrası Titreme

İsim
Ersin
Araç
Golf 7.5
Merhaba arkadaşlar, aracımı alalı 2-3 ay oluyor. Daha önce böyle problem yaşamadım. Geçtiğimiz günlerde sıkışık trafik sonrası hafif yokuşta bile ilk kalkışta titreme yapmaya başladı. Ama bir süre sonra düzeliyor. Sebebi ne olabilir? Arada yapıyor bu titremeyi. Vites geçişlerinde herhangi bir problem vs. yok. 1 ay önce basınç tüpü değiştirdim.

Ben kavrama volant değiştirdim hala sıkışık trafikte çok kalırsam yapıyor hocam. Trafikte manuel kullanın o zaman olmuyor. Kavrama ısınıyor sürekli yarım debriyaj olduğu için.

Upvote 0
Ben kavrama volant değiştirdim hala sıkışık trafikte çok kalırsam yapıyor hocam. Trafikte manuel kullanın o zaman olmuyor. Kavrama ısınıyor sürekli yarım debriyaj olduğu için.
Dediğiniz gibi kavrama volant değişimi biraz daha süre tanıyor titrememesi için hocam. Kendi aracımda art arda 10 defa dur kalk yapınca titremeye başlıyorsa yeni değişmiş aracın 15 defa dur kalk yapması titreme için yeterli oluyor.

Çözümleri belli ;
-Klişe olan aracı manuele almak 3 bin deviri geçmeden 1 den 2 ye atılmamalı
-Araçlarla dip dibe gidilmemeli biraz mesafe açılsın arada bir şey olmaz
-Auto hold kullanılmalı mutlaka dururken
-Araçla sıkışık trafikte kalkış yaparken aynı manueldeki gibi kavrama noktasını yakalayarak gaza basmadan değil de gaz verilerek kalkış yapılmalı ( en çok ısındıran bu oluyor )

Ben de bu durumdan çok şikayetçiydim bu üsttekileri uygulayınca hiçbir sorun yaşamıyorum aracım 142 bin de orijinal baskı balata.

Upvote 0

Geri