Valla hakikaten ilginç. 30-40 dk. kullanınca bu ses başlıyor dostum. Bakalım tüketici hakem heyetinde sonuçlanacak galiba bu iş. Servisle çözemiyoruz.Adaş ben hiç böyle bir ses hatırlamıyorum. Unutmazsam arabaya bindiğimde tekrar deneyeceğim. Cok ilginç bi ses
Tam gaz yapmıyorum. Videoyu izlediniz mi ?Rölantide tam gaz mı yapıyorsunuz o sesi duymak için?
Öyleyse neden tam gaz yapıyorsunuz rölantide?
Yok dostum, olduğu yerde 2.000 devire çıkmak yetiyor sesi duymak için.İzledim ama hız sınırlayıcı mı var o anlaşılmıyor o yüzden sordum.
Garanti bitince servis tum sorunlari bulmaya baslar. Normal olan her sey anormal olur. Ama oncelikle garantinizin bitmesi gerek!!Valla hakikaten ilginç. 30-40 dk. kullanınca bu ses başlıyor dostum. Bakalım tüketici hakem heyetinde sonuçlanacak galiba bu iş. Servisle çözemiyoruz.
Tam gaz yapmıyorum. Videoyu izlediniz mi ?
Hocam bu arızalara bilgisayar bağlayarakmı bakıldı yoksa tamamen ustaların tecrübesimiArkadaşlar araçtaki sorunlar çözüldü. Herkeşe benden çaaaay. Bundan böyle sarıyer-taksim hattında benim de dolmuşum şaka şaka.
12 volt hatası yağmur sensöründen dolayıymış. Yağmur sensörü dikiz aynasının ön cam ile birleşim yerinde bulunuyor. Cam filmi yaptırmıştım araca, o esnada su almış ve soket yerinden çıkmış.
Vık vık vık ötme sesi vardı. Sağlıksız çalışan bir kayış sesi gibi bir ses. Hava filtre kutusunun deliği küçük geliyormuş ondan dolayıymış. Ustabaşı sağolsun, gösterdi sesin kaynağını. Oradaki delik büyütülecek dendi.
Gelelim en büyük soruna, aracın motoru sıcak haldeyken, rölantide hafif gaz verip devir düşerken gelen o hırıltılı ses. Aracın yağ seperatörü arızalanmış, o parça değişti. Motorun altındaki yağ seperatörü, üstekiyle karıştırılmasın.
116'lık manuel vites 1.5 tsi ilk defa böyle yağ seperatörü arızası ile karşılaşmış servis. Tüm işlemler garanti kapsamında yapıldı. Umarım bu bilgiler başka birilerine faydalı olur.
Hocam 12v hatası bilgisayarda çıktı, diğerleri usta tecrübesi.Hocam bu arızalara bilgisayar bağlayarakmı bakıldı yoksa tamamen ustaların tecrübesimi
Seslerden birini seçecek olsam uğultu derdim. Bu ses sıkıntı abi. Ezan okunuyor ama kayış sesi bariz belli.Uğultu da yapabilirdi![]()
O kayış sesi hava filtre kutusundan geliyor işte hocam. Ben de ilk kayış sesi sandım. Ustabaşı hava filtre kutusundan motora giden hortumu çıkarınca birebir o sesi yaptı.Seslerden birini seçecek olsam uğultu derdim. Bu ses sıkıntı abi. Ezan okunuyor ama kayış sesi bariz belli.
Sorun çözüldüyse için rahatladıysa sorun yok hocam güzel günlerde kazasız belasız olaylara karışmadan kullanman dileğiyleO kayış sesi hava filtre kutusundan geliyor işte hocam. Ben de ilk kayış sesi sandım. Ustabaşı hava filtre kutusundan motora giden hortumu çıkarınca birebir o sesi yaptı.
Çok teşekkür ederim hocam, dileklerimiz karşılıklı valla.Sorun çözüldüyse için rahatladıysa sorun yok hocam güzel günlerde kazasız belasız olaylara karışmadan kullanman dileğiyle![]()
Valla bende yok. Duyuluyorsa buraya da atar mısın? Beni motor sesi bazen rahatsız ediyor kaputu açınca vuruntu yapa yapa çalışıyor gibi hissettiriyor. İlk defa TSI araç kullanıyorum normal olduğunu biliyorum ama bı alışamadımSeslerden birini seçecek olsam uğultu derdim. Bu ses sıkıntı abi. Ezan okunuyor ama kayış sesi bariz belli.
Bende ses yok abi. Bende motorun tiz sesinden şikayetçiyim hoşuma gitmiyor.Valla bende yok. Duyuluyorsa buraya da atar mısın? Beni motor sesi bazen rahatsız ediyor kaputu açınca vuruntu yapa yapa çalışıyor gibi hissettiriyor. İlk defa TSI araç kullanıyorum normal olduğunu biliyorum ama bı alışamadım