Golf 8.5 kulak hizasından trim sesi

İsim
Deniz
Araç
Golf
Merhabalar aracım henüz 2500 km de 2025 model golf 8.5 bozuk yollarda ara sıra sürücü koltuğunda kulağımın hemen dibinden trim sesi alıyorum emniyet kemeri yüksekliği ayarlayıcısından veya camlardan kaynaklı olduğunu düşünüyorum başına gelen var mı neler yapılabilir

Merhabalar aracım henüz 2500 km de 2025 model golf 8.5 bozuk yollarda ara sıra sürücü koltuğunda kulağımın hemen dibinden trim sesi alıyorum emniyet kemeri yüksekliği ayarlayıcısından veya camlardan kaynaklı olduğunu düşünüyorum başına gelen var mı neler yapılabilir
Aynayı tutan plastik parçadan olabilir hocam ses geldiğinde elinizle aynanın arkasında ki plastiği tutun bakalım ondan mı

Sanırım benzer zırıltı tarzı ses bende de (2024 model 5400 km) belirli bozuk yollarda geliyor. Kemer yükseklik ayarı ile oynarsam ses bazen azalıyor. Bir yurtdışı kaynağında servisin kemer mekanizmasını değiştirip bu sorunu çözmeyi teklif ettiğini okudum. Duyduğum ses için aracı bu şekilde söktürmeye gerek olmadığını düşündüğüm için öyle bıraktım.

Bu zırıltı sesi hem sağ hem de sol B sütunundan geliyor. Özellikle bozuk yollarda belirgin bir şekilde duyuyorum. Kulağının dibinde olunca ister istemez sinir bozucu oluyor. Bu konuda kesin bir çözüme ulaşan oldu mu

Mk8-8.5 bu iki araçta da zırıltılardan kurtulanı bulmak imkansız…
her şekilde bir yerden bir ses gelmesi gerek eğer gelmez ise aslında başlık açmak lazım🙃
Forumda herkes bir şekilde elinden geldiğince bir şeyler yapıyor geçen bende de oldu teybin sesini açıyorum bu sesler genelde kış ayında oluyor klipsli yerlerde bence bez bant ile sarıp tekrar takmakta yarar var…

Kapıların dışında B sütunundaki piano black kaplamalardan da çıtır çıtır ses geliyor. Zaten kapıyı açıp kapatırken bile ordan tutarsanız esniyor, geçme şeklinde yapılmış gibi. Eski VW’lerde yapıştırılmış gibi taş gibi sağlam o bölüm.

Mk8-8.5 bu iki araçta da zırıltılardan kurtulanı bulmak imkansız…
her şekilde bir yerden bir ses gelmesi gerek eğer gelmez ise aslında başlık açmak lazım🙃
Forumda herkes bir şekilde elinden geldiğince bir şeyler yapıyor geçen bende de oldu teybin sesini açıyorum bu sesler genelde kış ayında oluyor klipsli yerlerde bence bez bant ile sarıp tekrar takmakta yarar var…
Sağ koltuk altından çok güzel tiz bir elektrik devre sesi geliyor (sanırım destek verdiğinde ses yapıyor).

Bir de aynanın oradan da benzer bir tiz ses yapıyor çok nadir.

Sesler güzel hoşuma gidiyor:)

Sağ koltuk altından çok güzel tiz bir elektrik devre sesi geliyor (sanırım destek verdiğinde ses yapıyor).

Sağ koltuk altındaki sesi önemseyin bence ..48 voltluk koca bir masraf çıkmasın sonra

benim şuan sol koltuk gıcırdıyor ve her frene bastığımda garç garç sesi geliyor bakımda baktıracağım:)

pedalların ordan gelen sesler 48v sisteminin role açıp kapama sesi.

ön yolcu koltuk altından gelen ise 48v bataryasının fan sesi. golf 8 de fan sesini cok nadir duyardım ama 8.5 da fan sesi duyuluyor. 48v akü hava soğuk olsa da fanı çalıştırıyor enteresan.

benim şuan sol koltuk gıcırdıyor ve her frene bastığımda garç garç sesi geliyor bakımda baktıracağım:)
Koltuk sırtlığını belirli bir açıdan fazla yatırınca, koltuk, alt tarafta kızağı tutan ayar dişlerinden çıkmaya çalışıyor, çok hafif şekilde “tık tık” şeklinde ses yapıyor. Koltuk kızağını yeniden ayarlayıp, yerine tam oturtunca kesiliyor. Kızak ayar dişleri çok küçük aralıklı olduğundan genelde tam oturmuyor, kurtulmaya meyilli oluyor, tam hizada oturmuyor.

Son düzenleme:
Golf8/8.5’daki kronik trim kaynakları; sigorta kutusunun kapağı, torpido kapağının geçmeleri, kalorifer yönlendiricisinin konum yönlendirirken klapelerinin çıkardığı ses, bardaklığın gevşek olması, B sütununda (araç dışındaki) piyano black trim, bagaj kapağının ayarsız olması.

Golf8/8.5’daki kronik trim kaynakları; sigorta kutusunun kapağı, torpido kapağının geçmeleri, kalorifer yönlendiricisinin konum yönlendirirken klapelerinin çıkardığı ses, bardaklığın gevşek olması, B sütununda (araç dışındaki) piyano black trim, bagaj kapağının ayarsız olması.
bir de a sutunundaki haporlörlerin trim sesi

Geri