VW Servis Geçmişi Öğrenme

İsim
emre
Araç
golf 7.5
Merhabalar arkadaşlar,

Aracımı 63bin KM'de aldım. Aracımı almadan önce triger seti değişimi serviste yapıldığı söylendi. Erken ve KM düşük olsada servis gerekli görmüş ve değişim yapılmış öyle söylendi. Fakat içim rahat etmedi bunu net olarak öğrenmem gerekiyor Online olarak servis geçmişi görüntüleme yapılmıyor KVKK gereği sanırım. Yetkili servis'e gidip aracımla ilgili geçmiş tüm kayıtları alabilir miyim ücretlimidir bu işlem ve yetkili servisden korkar olduk fiyatlarından bilgi alalım derken dolandırılmayalım yakın zamanda bu bilgileri almış biri varmıdır ?

Bakım sırasında rica edeyim bakayım. Elinde o ton yoksa hazırlamaya üşenmezler umarım.
Hocam 2 dk lık ıs verırler.aracın ruhsat ı yanında olduğu sürece araç sizin adınıza kayıtlıysa araca ait bütün servis bilgilerini verirler

Upvote 0

Bende yeni araba aldığımda ruhsatla gittim hem kendi üstüme kayıt yaptırdım aracı hem tüm kayıtlarını aldım hemen a4 kağıdına çıkarıp veriyorlar ücret vs yok

Upvote 0
Yahu biz aldık diyorsunuz tamam da yanınızda mevcut ruhsat sahibi veya eski ruhsat sahibi varmış ondan dolayı alabilmişsiniz,

konuyu açan ve sıkıntı yaşayan arkadaşların derdi, yanlarında o an için ruhsat sahibi yok, veya aracı satın aldığı kişi yanında değil,

böyle olunca da nasıl alacak eski bakım kayıtlarını, bugünlerde birbirimizi anlayamıyormuyuz ne oluyor vallahi anlamadım gitti :D

KVKK kanunu gereği “eski ruhsat sahibi” yanınızda değil ise veya kendisinin izni olmadan servisin paylaşması yasaktır,

Ama ben aldım diyen arkadaş., Yahu tamam sana vermiş olabilirler, İş bilmez bir servis çalışanı hata yapmış işte hepsi bu. :)

Upvote 0
Volvo yetkili servisinde de vermiyorlar bakım geçmişini. "Yahu araç benim, ruhsat benim adıma, kimin arabasının bilgisini kime vermiyorsunuz" diye çok uğraştım fakat önceki sahipteki bilgiyi vermiyorlar. Bir serviste rica minnet ekrandaki bakım geçmişi listesinin fotoğrafını çektim; bir başka servisten de telefonla bir işlemi teyit edebildim o kadar...

Upvote 0
Yahu biz aldık diyorsunuz tamam da yanınızda mevcut ruhsat sahibi veya eski ruhsat sahibi varmış ondan dolayı alabilmişsiniz,

konuyu açan ve sıkıntı yaşayan arkadaşların derdi, yanlarında o an için ruhsat sahibi yok, veya aracı satın aldığı kişi yanında değil,

böyle olunca da nasıl alacak eski bakım kayıtlarını, bugünlerde birbirimizi anlayamıyormuyuz ne oluyor vallahi anlamadım gitti :D

KVKK kanunu gereği “eski ruhsat sahibi” yanınızda değil ise veya kendisinin izni olmadan servisin paylaşması yasaktır,

Ama ben aldım diyen arkadaş., Yahu tamam sana vermiş olabilirler, İş bilmez bir servis çalışanı hata yapmış işte hepsi bu. :)
KVKK 'lık konu nedir ? Eski sahiplerinin kişisel bilgilerini yada yapılan işlemlerin tutarlarını paylaşmıyorlar ki .

Sadece hangi tarihte ne işlem yapılmış bunun bilgisi var verilen evrakta. İş bilmemezlik değil bu aksine kanuna uygun veri paylaşımıdır. Ayrıca aracın güncel sahibinin, geçmişte bu arabaya ne işlem yapıldığı bilmesi en büyük hakkı. O zaman arabaları da expertize sokmayalım sonuçta geçmişte yaşanan kaza boya onarımı yeni sahibinin öğrenmesi KVKK'ya aykırı :LOL:

3 ayrı servisten aldım, hepsi mi iş bilmiyordu ? Ya da vw neden geçmiş servis dökümlerinin araç sahibine verilmesiyle alakalı bir prosedüre sahip ? Geçmiş servis dökümleri imzalı evrak ile talep edilir. Eski ruhsat sahibi yanında olmasına gerek yok.

Upvote 0

Geri