VW Servis Geçmişi Öğrenme

İsim
emre
Araç
golf 7.5
Merhabalar arkadaşlar,

Aracımı 63bin KM'de aldım. Aracımı almadan önce triger seti değişimi serviste yapıldığı söylendi. Erken ve KM düşük olsada servis gerekli görmüş ve değişim yapılmış öyle söylendi. Fakat içim rahat etmedi bunu net olarak öğrenmem gerekiyor Online olarak servis geçmişi görüntüleme yapılmıyor KVKK gereği sanırım. Yetkili servis'e gidip aracımla ilgili geçmiş tüm kayıtları alabilir miyim ücretlimidir bu işlem ve yetkili servisden korkar olduk fiyatlarından bilgi alalım derken dolandırılmayalım yakın zamanda bu bilgileri almış biri varmıdır ?

Merhabalar arkadaşlar,

Aracımı 63bin KM'de aldım. Aracımı almadan önce triger seti değişimi serviste yapıldığı söylendi. Erken ve KM düşük olsada servis gerekli görmüş ve değişim yapılmış öyle söylendi. Fakat içim rahat etmedi bunu net olarak öğrenmem gerekiyor Online olarak servis geçmişi görüntüleme yapılmıyor KVKK gereği sanırım. Yetkili servis'e gidip aracımla ilgili geçmiş tüm kayıtları alabilir miyim ücretlimidir bu işlem ve yetkili servisden korkar olduk fiyatlarından bilgi alalım derken dolandırılmayalım yakın zamanda bu bilgileri almış biri varmıdır ?
ruhsatla giderseniz evveliyatı çıkar karşınıza .

Upvote 0
Eski ruhsat sahibi yanınızda olmadıkça aracın geçmiş bakım işlemlerini (evrak olarak) size vermezler, Sadece ekrandan bakım geçmişini gösterirler, eski ruhsat sahibi yanınında olsun veya olmasın hiç bir ücret taleb etmezler

Upvote 0
Eski ruhsat sahibi yanınızda olmadıkça aracın geçmiş bakım işlemlerini (evrak olarak) size vermezler, Sadece ekrandan bakım geçmişini gösterirler, eski ruhsat sahibi yanınında olsun veya olmasın hiç bir ücret taleb etmezler
Bana niye verdiler peki, plakalık ve rötuş boyası da aldım teşekkür ettim çıktım.Ruhsat sahibi isen sorun çıkartmazlar satın alma öncesi dediğin gibi olabilir.Konuyu açan aracın sahibi yani bilgi alabilir

Son düzenleme:
Upvote 0
Bana niye verdiler peki, plakalık ve rötüş boyası da aldım teşekkür ettim çıktım.Ruhsat sahibi isen sorun çıkartmazlar satın alma öncesi dediğin gibi olabilir.Konuyu açan aracın sahibi
Konuyu açan kişi aracın yeni sahibi olduğunu belirtmiş, 63 bin km’de aldığını söylemiş,

Size neden aracın geçmiş bakım bilgilerini verdiği bilmiyorum, ancak yürürlükte olan kanuna göre bu yasak mışş bana dedikleri bu.,

Mantıklı mı değil mi orası ayrı konu ama yasak işte malesef,

Hatta şöyle örnek veriyim bir aracınız var ve aracın eski sahibi babam yeni sahibi benim, Ancak VW uygulamasından aracın geçmiş bakım bilgilerine ulaşamıyorum, VW merkeze neden böyle olduğunu sorduğumda KVKK gereği yasak diyorlar,

Yahu arabanın eski sahibi benim babam yani (3.cü başka şahıslar değil) ne yapmaya çalışıyorsunuz dememe rağmen, yok olmaz diyor başka bişey demiyor,

Hatta geçmiş bakım bilgilerini de yalnızca eskiden xx parçayı önceden değiştirdik mi eğer değiştirdiysek yeniden yeniden aynı ücreti ödemeyelim, Aslında geçmiş tüm bakım evrakları evde zaten duruyordu ama yazlıktan 300 km yol gidip evden parça değişmiş mi değişmemiş mi bakacağız diye sinirlendirdiler.

• Üzgün
Tepkiler: SCC
Upvote 0
internette bir paylaşımda görmüştüm, vatandaş dod'dan araç almış, ruhsatıyla servise gidip araç geçmiş bakımlarında dsg kavrama değişimini görmüş, dod bana bundan niye bahsetmedi diye şikayet ediyordu, bakan bakabiliyor demek ki

Upvote 0
Hocam veriyorlar tüm aracın servis kayıtlarını hepsini evrak olarak elden teslim alabiliyorsunuz. İlk defa ben sizden duydum vermeme muhabbetini çok ilginç. Tamam volkswagenim uygulamasında ruhsat sahibi olsanız dahi size vermiyorlar kvkk dolayısı ile ama ruhsat sahibi sizseniz veya ruhsat sahibi ile birlikte servise gittiğiniz zaman size ya bilgisayar üzerinden okunup, gösterilip verilir ya da siz çıktı şeklinde isterseniz tüm servis ve onarım işlemlerinin çıktısını alıp veriyorlar. Kendim bizzat çok yakın tarihte yaptığım için diyorum ✅

Upvote 0
Benim aracım annemin üzerine geçen servise gittim ruhsat sahibi olmadan yapılan işlemleri gösteremiyoruz dediler. tekstilkent avekte.

Upvote 0
Arca, Doğuş ve Ark oto gibi servislerden araçlarımın sıfır km den itibaren yapılan tüm işlemlerini bir evrakta alabildim. Ruhsat sahibi servise gitse yeterli oluyor. İlk sahibi yada 10. sahibi olmanız fark etmiyor.

Upvote 0
Bana niye verdiler peki, plakalık ve rötuş boyası da aldım teşekkür ettim çıktım.Ruhsat sahibi isen sorun çıkartmazlar satın alma öncesi dediğin gibi olabilir.Konuyu açan aracın sahibi yani bilgi alabilir
Rotüş boyası ücretsiz mi verdiler?

Upvote 0

Geri