Uğultu Problemi

Araç
Golf 7 Comfortline 1.6 TDI
Merhabalar, aracım Golf 7 1.6 TDI Manuel vites 167 bin kilometrede. 3 ve 4. viteslerde daha yoğun duymakla beraber aracımda vitesteyken seyir halinde duyduğum bir uğultu-ağlama benzeri bir ses var. Video çektim drive üzerinden bakabilirsiniz. Şanzıman rulmanı ile ilgili olduğu sonucuna varan birkaç konuya denk geldim ancak direkt benim problemimle aynı mı emin olamadığımdan yaşadığım deneyimi yeni konu olarak açtım.

debriyaja basınca ses kesiliyorsa şanzıman yağının seviyesini bir kontrol ettir derim.

Upvote 0
debriyaja basınca ses kesiliyorsa şanzıman yağının seviyesini bir kontrol ettir derim.
Dediğiniz gibi debriyaja basınca ses kesiliyor, daha önce bu tarz bir işlem yaptırmadım özel serviste yapsak bir sorun olur mu ne yağ kullanmalıyız?

Upvote 0
Dediğiniz gibi debriyaja basınca ses kesiliyor, daha önce bu tarz bir işlem yaptırmadım özel serviste yapsak bir sorun olur mu ne yağ kullanmalıyız?
Yağ eksilmişse eğer liqui Moly top tec 5200 75w80 (21688) kullanabilirsin aracın yağını yeni değiştirdim yağ mükemmel diyebilirim. Trafikte beklerken ayağını sürekli debriyajda tutuyorsan debriyaj bilyası bozulmuş olabilir ama sese bakılacak olursa priz direk bilyası gibi duruyor o da genellikle yağ eksik olduğunda bozulur bazen yağı tamamlayınca düzeliyor.

Upvote 0
Yağ eksilmişse eğer liqui Moly top tec 5200 75w80 (21688) kullanabilirsin aracın yağını yeni değiştirdim yağ mükemmel diyebilirim. Trafikte beklerken ayağını sürekli debriyajda tutuyorsan debriyaj bilyası bozulmuş olabilir ama sese bakılacak olursa priz direk bilyası gibi duruyor o da genellikle yağ eksik olduğunda bozulur bazen yağı tamamlayınca düzeliyor.
Yardımınız için teşekkür ederim hocam, ben kullanırken sürekli debriyajda beklemiyorum ama ailem de kullanıyor onlar buna ne kadar dikkat ediyor bilemiyorum. Yakın zamanda kontrol ettirip değiştirteceğim. Güncellerim burayı duruma göre 🙌🏼

Upvote 0
Ustaya aracı kullandırıp sesi dinlettim ancak bir sorun görmediğini belirtti. Yine de yağ değişimi yaptırdım Castrol 75W kullanıldı 1.8 litre. Şu an için ses aynı şekilde devam ediyor, kullandıkça bir etkisi olur mu bilmiyorum.

Upvote 0

Geri