Golf 2008 Esp hatası

İsim
Ahmet
Araç
Golf 5 2008
iyi akşamlar herkese

Golf 5 2008 aracımda Esp hatası alıyorum. Olay şöyle oldu akü sök tak yapildığı zaman araç hata verdi ve esp tuşuna basdığım halde tepki vermedi. Beyinden hata sorgulandiğında hata gözükmedi ancak şimdi tuş işlemiyor. Nasıl bir yol izlemeliyim. Gösterge panelinde esp kapali diye uyari yazısı yok sadece simgesi var.

Merhabalar, Herhangi bir arıza kodu yoksa eğer sensör kaynaklı olabilir. OBD’de hata gözükmese bile ilk önce ABS okuyucusu-sensörü kontrol edilip temizlenip lamba sönüyor mu bi kontrol edilebilir.

Akü voltajının düşük olması da bir sebep olabilir, frenleme yaptığınızda fren hissiyatında bir farklılık gözlemlediniz mi ? Büyük ihtimalle ABS devre girmeyecek. Güvenliğiniz için sorunu göz ardı etmeyin.

Son düzenleme:
Hocam bu arada ilk aklıma gelmesi gereken şimdi aklıma geldi, kalibrasyon yaptınız mı sök tak sonrası, direksiyonu önce en sağa sonra en sola çevirin, tekrar düz konuma getirip 10-20metre sürün. Youtube vs akü sök-tak sonrası kalibrasyon yazarsanız anlatan videolar bulacaksınızdır. Aracı bir süre kullandığınızda da kendi kendine kalibre olacaktır ve esp ışığı sönecektir şayet durum akü sök-tak sonrası kalibrasyon ihtiyacıysa.

Hocam bu arada ilk aklıma gelmesi gereken şimdi aklıma geldi, kalibrasyon yaptınız mı sök tak sonrası, direksiyonu önce en sağa sonra en sola çevirin, tekrar düz konuma getirip 10-20metre sürün. Youtube vs akü sök-tak sonrası kalibrasyon yazarsanız anlatan videolar bulacaksınızdır. Aracı bir süre kullandığınızda da kendi kendine kalibre olacaktır ve esp ışığı sönecektir şayet durum akü sök-tak sonrası kalibrasyon ihtiyacıysa.
Hocam çok teşekkür ederim abs yi denedim çok güzel çalışıyor direk devreye giriyor. Ancak abs soketini bir söküp takmayı denemek istiyorum. kalibrasyon yaptım diye düşünüyorum çünkü sök tak sonrası direksiyon hatasıda vardı o gitti.

Geri