Benzinli araçlarda kurum temizliği

Başlığı açan Savaş beye öncelikle teşekkür ederim. Güzel bir konu. Geçenlerde Instagram üzerinden "Aydelenozelservis" hesabında karşıma çıktı bu uygulama açıkçası fiyat, işlem ve sonrasını merak etmiyor değilim. İlgili link aşağıdadır.

Selamlar Onur bey, işlem sonrası göze çarpan farklılıkları aktarabilir misiniz? Titreşimde azalma, çekişte bir artış vs,vs..
sfırı motor gibi oluyor performans artıyor üstad

Carbon clean yapan düzgün bir yer bulunursa yapılabilir.Yıllarca dizel kullandım. Egr,dpf,katalizatör,emme manifoldu kurum yapmasın diye benzinli aldık ilk defa yukarıdaki mesajları okuyunca dizele geri mi dönsem dedim..Dizeli ayda bir 30 dk 3000-4000 devir kullanıp kurum yakma sayesinde hiç sorun yaşamadım şükür.Benzinliyi de öyle kullancaz demekki
Aslında 3000-4000 devirde kullanmak çözüm üretmiyor aksine daha çok kurum yapıyor diyebiliriz :) eski tip araçlarda belki diyebilirim. Ama yeni nesil araçlarda bu durum söz konusu değil. Arabayı yormaktan başka bir şey yapmıyor maalesef..

Bu yeni çıkan kurum temizliği carbon clean den daha etkili sanırım. Videolarda falan bariz fark görülüyor. Ama uzun vadede düşününce kaç bin km de geri eski haline döneceği kritik. 50 bin km de eski haline dönecekse maliyet sanki bi tık yüksek gibi.
Mustafa abi 50.000 götürecekse yine iyi :D Sosyal medyada gördüm 30.000km'de araçtaki kurumu ve temizliğini sonrasını vs. 30.000 km'de bu hale geldiyse değil 50.000 km, bir sonraki bakıma muhtemel sonu aynı olacak. Bu 30-50-70 değil de biraz daha üst kilometrelerde ağır bakımla yapılırsa belki vicdan rahatlatma adına faydalı olacaktır.

Elbet yaptırıp memnun kalanlar vardır aramızda ancak bu olay bana güçlendirilmiş tüp mevzusunu hatırlatıyor.

Merhabalar bugün ustama mesaj attım. Ne kadara temizliyorsun diye? 10bin TL, dedi. Kampanyalı fiyat. Yaptırmayı düşünüyorum ben de.

Mustafa abi 50.000 götürecekse yine iyi :D Sosyal medyada gördüm 30.000km'de araçtaki kurumu ve temizliğini sonrasını vs. 30.000 km'de bu hale geldiyse değil 50.000 km, bir sonraki bakıma muhtemel sonu aynı olacak. Bu 30-50-70 değil de biraz daha üst kilometrelerde ağır bakımla yapılırsa belki vicdan rahatlatma adına faydalı olacaktır.

Elbet yaptırıp memnun kalanlar vardır aramızda ancak bu olay bana güçlendirilmiş tüp mevzusunu hatırlatıyor.
Yani sanki bana da kısa vadeli iş görür bir durum gibi geldi kardeşim. Uzun vadede pek de vakit geçmeden araç yine benzer duruma dönebilir diye düşünüyorum. Biraz yaptırsınlar bakalım da uzun vadede de iyi olursa deneriz biz de :)

Geri