Motor Soğutma Sıvı Seviye Uyarısı (Faydalı bilgi eklendi)

İsim
Atilla
Araç
Golf 8
Selam arkadaşlar,

Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.

2023 model Golf 8 aracımı 15 bin bakımına (Kasımpaşa - Uzay)'a götürmüştüm ve bakımla birlikte motor soğutma sıvısını değiştirdiler. Ancak, bakım sonrası 15-20 gün geçtikten sonra, motor soğutma sıvısı seviyesinin azaldığına dair bir uyarı aldım. min yazısının üzerine denk geliyordu. Bu durumu tam olarak çözemedim. Motor soğukken bakamadım, bazen sıcakken baktım, bazen rapma da park halindeydi bazen düz derken bu da kafamı karıştırdı. Esenyurt’ta Doğuş servisine götürdüm, orada da kapak tam oturtulmadığı ve hava kalmış olabileceği söylendi. Kapağı açtığında bir hava sesi geldi, seviyede de bir düzelme oldu dedik ki tamam. Bir daha uyarı verirse gelirsin sızıntı varmı yokmu diye aracı yatırırız dedi.:) Ancak sızıntı olmadığına eminim. 3-4 gün sonra yolun uzunluğuna göre tekrar uyarı verdi. Bu sefer düz zeminde sıcak havayı açıp rolantide çalıştırıp hava alma işlemini deneyeyim dedim. Galiba asıl havayı orda aldık. Ertesi sabah motor sogukken baktıgımda min seviyesinin altına inmişti. Şuan da seviye hep min altında. Motor suyu sıcakken genleşmeden dolayı asıl seviyesine geliyor.

Bu arada bunları neden kendim yapmaya çalışıyorum kısmına gelirsek. Servise gidecek vaktim olmadıgından.. :) Çalıştığım yer uzak. Ne sabah ne akşam denk getirebiliyorum. Araçla uğraşabilmek için yıllık izin almam gerekiyor :)

Bu konuda sizden ricam, bu seviyeyi kendim düzeltmek istiyorum ama hangi sıvıyı kullanmam gerektiğini tam olarak bilmiyorum. G13 mü, G12 mi? Servis de kapalı olduğu için net bilgi alamadım. Sizce bu seviyeyi kendim tamamlasam, bir sakıncası olur mu? Bu süreçte araca bir zarar vermiş olabilir miyim? Biraz yol yaptım bu şekilde ama 90 dereceyi hiç geçmedi.

Teşekkür ediyorum...

İlginç bir detay ekleyeyim hemen. Bilmeyenler faydalansın.:) Bugün VW yol yardımı arayıp nasıl yaparım diye bilgi almak istedim. Aracım servis bakımlı olduğundan ücretsiz şekilde gelip kontrolleri yapacaklarını ve eksilme oranına göre antifriz ve saf su katkısını ayarlayacaklarını söylediler. Eve vardığım da arayıp konum atacakmışım. Yerinde inceleme yapacaklar. Bu şekilde ilgilenmeleri hoşuma gitmedi değil. Akşam ola hayrola. :D

Not: Aracın garantisi geçen ay bitti. Bakımlar servisten şaşmadı.

Upvote 0
İlginç bir detay ekleyeyim hemen. Bilmeyenler faydalansın.:) Bugün VW yol yardımı arayıp nasıl yaparım diye bilgi almak istedim. Aracım servis bakımlı olduğundan ücretsiz şekilde gelip kontrolleri yapacaklarını ve eksilme oranına göre antifriz ve saf su katkısını ayarlayacaklarını söylediler. Eve vardığım da arayıp konum atacakmışım. Yerinde inceleme yapacaklar. Bu şekilde ilgilenmeleri hoşuma gitmedi değil. Akşam ola hayrola. :D

Not: Aracın garantisi geçen ay bitti. Bakımlar servisten şaşmadı.
Kendi yaptıkları hata bu zaten ücretsiz yapmalılar. Hakkınız olanı alıyorsunuz üzerine bir şey vermiyorlar gözünüz boyanmasın aman hocam

Upvote 0
Kendi yaptıkları hata bu zaten ücretsiz yapmalılar. Hakkınız olanı alıyorsunuz üzerine bir şey vermiyorlar gözünüz boyanmasın aman hocam
Dolandırılmaya o kadar alışmışız ki bunlar bize anormal geliyor. :) Valla ben onların yalancısıyım. Neden ücretsiz diye sorduğumda aracınız servis bakımlı olduğu için dediler. Akşam bu konuyu teyit ederim merak ettim..

Upvote 0
Dolandırılmaya o kadar alışmışız ki bunlar bize anormal geliyor. :) Valla ben onların yalancısıyım. Neden ücretsiz diye sorduğumda aracınız servis bakımlı olduğu için dediler. Akşam bu konuyu teyit ederim merak ettim..
Çok çakallar valla. Servis bakımının faydaları gibi lanse ediyorlar:) . Böylece bundan sonra hep servise gideceksin.

Yalan ve ticaret aynı anda bulunmuş olmalı yalansız ticaret dönmüyor günümüzde 😀

Upvote 0
Çok çakallar valla. Servis bakımının faydaları gibi lanse ediyorlar:) . Böylece bundan sonra hep servise gideceksin.

Yalan ve ticaret aynı anda bulunmuş olmalı yalansız ticaret dönmüyor günümüzde 😀
Ya hocam dur hevesimizi kursağımızda bırakma.:D Hayatımızda ilk defa birileri yalandan da olsa ayağımıza gelip bedava adıyla bişiler yapacak. Gelsin ben bi darlarım onu zaten.:LOL:

Upvote 0
gelişmeleri bekliyoruz hocam. iyi fırça kaymak lazım onlara. ben de servisteyken görmüştüm antifriz değişimini pek beceremiyorlar millet 2 3 kez havasını almaya geliyodu

Upvote 0
2 yaşında 15 binde motor sogutma sıvısı niye değişirki ?

Değisirse böyle errorlar muhtemeldir.

Wolfsburg fabrikada alman üstadlar/ustalar/mühendisler tarafından mikrometrik sekilde havası alınmış vakum edilmiş orjinal motor sıvısını ben olsam değistirmezdim.

Sahi neden değisti ?

Upvote 0
Bakımları serviste yapıldığı sürece ücretsiz olarak geliyorlar... Normalde bunu bakımda söylemeleri lazım ben de bilmiyordum pazar günü akü bitince sanayiden kimseye ulaşamadım şimdi napıcam derken arabanın camındaki yol yardımı aradım...gelip ücretsiz yapacaklarını söylediler,acayip mutlu olmuştum.... yıllardım hep yetkili servie gidiyorum hiç söyleyen olmamıştı. normalde bu bilgiyi verseler daha iyi olur.

Upvote 0
Bakımları serviste yapıldığı sürece ücretsiz olarak geliyorlar... Normalde bunu bakımda söylemeleri lazım ben de bilmiyordum pazar günü akü bitince sanayiden kimseye ulaşamadım şimdi napıcam derken arabanın camındaki yol yardımı aradım...gelip ücretsiz yapacaklarını söylediler,acayip mutlu olmuştum.... yıllardım hep yetkili servie gidiyorum hiç söyleyen olmamıştı. normalde bu bilgiyi verseler daha iyi olur.
Böyleyse çok iyi. Ama arkadaşın sorunu zaten servis hatası. Servis kendi hatasını düzeltmeye geliyor 🙃

Upvote 0
2 yaşında 15 binde motor sogutma sıvısı niye değişirki ?

Değisirse böyle errorlar muhtemeldir.

Wolfsburg fabrikada alman üstadlar/ustalar/mühendisler tarafından mikrometrik sekilde havası alınmış vakum edilmiş orjinal motor sıvısını ben olsam değistirmezdim.

Sahi neden değisti ?
Valla şov olsun diye yapıyorlar herhalde. Bende anlamadım. Zaten normalde bir cihazla almaları gerekiyormuş bu havayı.

Upvote 0
@atillakurt
Henüz 2 yaşında olan ve 22 bin km’de olan yeni bir araçta motor soğutma sıvısı antifriz neden değişti..?

Servis durup dururken yeni bir araç neden böyle aksiyon aldı anlamak güç, enteresan bir durum, Esas bunu sorgulamak lazım,

Araç 4-5 yaşında olsa aracın km’si 60 bin km’se falan olsa o zaman tamam değiştirsin.

Upvote 0
Evet yaşadığım deneyimi yazıyorum. :) Siz haklı çıktınız. Kendi hatalarını düzeltmeye geldi arkadaş. Akü vs gibi mevzularda bahsettiğim olay varmış. Murat arkadaşımızın bahsettiği gibi.

Ama şunu söylemeliyim, müşteri memnuniyeti adına çok keyifli bir süreç oldu.:) Yağmur bastırdı trafik vs derken eve geç geldim. İstediğim saatte gelip halledebileceğini söyledi ve süreleri aksatmadan sözünde durdu. Önce sudan bir miktar alıp antifriz seviyesini kontrol etti. Duruma göre ekleme yaptı. Saf su + antifriz. Tek gariplik maks seviye çizgisine kadar doldurdu. Fazlasını tahliye eder dedi. Sıkıntı olmasın dedim yine :) sıkıntı olmaz dedi. Yağına suyuna baktı, cam suyuna saf su koyacaktı :) hop dur dedim. Onu kurcalama ben eklerim dedim :D Her yere saf su dökecekti ahahah. O meşhur soruyu soruları sordum, hatalarından dolayı oldugunu söyledi.:) bla bla.

Hoşuma giden tek şey. Bir çok ürüne para veriyoruz ancak müşteri memnuniyeti adına çok bir şey yapılmıyor. Ben açıkçası memnun kaldım. Hatalarını telafi etmeye çalışmaları da güzel. Hiç yapmayabilirler. Burası Türkiye. Kendisine 5 yıldız vereceğim. Ancak servisin amatörlüğüne puanım sıffır. :D

Upvote 0

Evet yaşadığım deneyimi yazıyorum. :) Siz haklı çıktınız. Kendi hatalarını düzeltmeye geldi arkadaş. Akü vs gibi mevzularda bahsettiğim olay varmış. Murat arkadaşımızın bahsettiği gibi.

Ama şunu söylemeliyim, müşteri memnuniyeti adına çok keyifli bir süreç oldu.:) Yağmur bastırdı trafik vs derken eve geç geldim. İstediğim saatte gelip halledebileceğini söyledi ve süreleri aksatmadan sözünde durdu. Önce sudan bir miktar alıp antifriz seviyesini kontrol etti. Duruma göre ekleme yaptı. Saf su + antifriz. Tek gariplik maks seviye çizgisine kadar doldurdu. Fazlasını tahliye eder dedi. Sıkıntı olmasın dedim yine :) sıkıntı olmaz dedi. Yağına suyuna baktı, cam suyuna saf su koyacaktı :) hop dur dedim. Onu kurcalama ben eklerim dedim :D Her yere saf su dökecekti ahahah. O meşhur soruyu soruları sordum, hatalarından dolayı oldugunu söyledi.:) bla bla.

Hoşuma giden tek şey. Bir çok ürüne para veriyoruz ancak müşteri memnuniyeti adına çok bir şey yapılmıyor. Ben açıkçası memnun kaldım. Hatalarını telafi etmeye çalışmaları da güzel. Hiç yapmayabilirler. Burası Türkiye. Kendisine 5 yıldız vereceğim. Ancak servisin amatörlüğüne puanım sıffır. :D
Bıraksaydınız her yere saf su ateşleseydi. Bu arada saf su tadına bakmayın ben baktım normal suyla alakası yok😂 ekstra bilgi bu da.

Fazlasını atar lafını ilk defa duydum nasıl bir sistem var fazlası gidiyor ki

Upvote 0

Geri