Golf 7 1.6 TDI 2013 Turbo Islık Sesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan umoe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
Furkan Önder
Araç
Golf 7 1.6 TDI
Herkese iyi forumlar abilerim kardeşlerim aracım golf 7 dizel 163 binde aracın sorununu baştan sona anlatayım öncelikle aracı alalı 2.5 ay falan oldu. Önceki sahibi partikül ve egr iptali yapmış ancak partikülü ne sökmüş ne de temizletmiş full dolu tahminimizce. 1 hafta önce yakıt ve performans için stage 1 soft yazılım attırdım. Ve geçen araçla 197 km hız yaptım. Onuda zor yaptım bir bir artıyodu hız neyse sonra turbodan bir ıslık sesi gelmeye başladı. Aracı çalıştırdıktan 2-3 sn sonra rolantide de dahil olmak üzere ses başlıyor. Süpürge sesi gibi sürekli aynı tonda. Gaz verdiğimde ya da araç hareket etmeye başladığında devir kaç olursa olsun gaza göre inceliyor. Ses eski hoparlörlerde ki parazit gibi. Wastegate fişini çekince susuyor. N75 valfine giden hortumu çekince duruyor. Wastegateye giden vakum hortumunu çekince susuyor. Vakum hortumu görevini yapıyor. Çıkardığım hortuma parmağımı koyunca çekiyor. Lütfen bi akıl verin benim aklıma wastegate, n75 valfi arızalı yada turbo hortumlarından birinde yırtık olduğunu düşünüyorum aşırı basınçtan. Üç usta gezdim hiç bu dediklerimi incelemeden direkt turbo revizyona gidecek çıkma turbo takalım gibi şeyler söylüyorlar. Lütfen yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba duman kaçak testi yaptırın hocam en sağlıklı öyle bulursunuz kaçak gözükmüyorsa turbo gitmiştir.

sağlıklı stock bir tdi çok rahat düz yolda 202 205 gidiyor. tünel içi 220 dahi görüyor.

partikül egr iptali sağlıklı yapılmamış ise motoru yemeye kadar gidebilir

egr iptalinde araya sac koyuyorlar. o sac çok ince ise parçalanıp turboya gitmiş olabilir.

bütçeniz nedir bilmiyorum ama partikül egr yi orijinale çevirin. bütçenizi aşıyorsa reset garajı tavsiye ederim gidin hem iptalini hem de yazılımını yaparlar.

Upvote 0
turbonun o şekilde hasar alması durumdan bi sıkıntı olmaz mı çekişte bi düşüklük yok reisim cayır cayır çalışıyor turbo

Upvote 0

Geri