Direksiyon sol konumda giderken uğultu yapıyor sağa doğru yönlendirdiğimde ses kesiliyor

İsim
emre
Araç
golf 7
Merhaba iyi akşamlar, aracı aldığım günden beri bi uğultu söz konusu , direksiyon sol konumda çevriliyken ses uğultu gibi yapıyor, sağ konuma döndürünce kesiliyor yada debriyaja basınca kesiliyor. araç manuel, debriyaj bilyasından diye düşünüyorum direksiyon alakasını çözemedim. Amortisörden yapma gibi bi durum olabilir mi?

reis biraz daha çözemezsem benimde rüyalarıma girecek az kaldı kabin içi baya ses yapıyor çünkü😄
10-20 km ile sadee sağ tarafa dönerken uğultu var bana dm den numaranı yazarsan video atıcam sendekide aynı mı diye merak ediyorum
Başka hiç sorunum yok severek biniyorum
Uğultu hariç

Upvote 0
Rotçuya götürdüm reis alttan bi baktılar araca bi taşıyıcısı yamulmuştu düzelttiler başka bi problem söylemediler bana
Bakmak bazen yetmiyor. Sesi tanıyan iyi bir volsvagen ustası bulmalısın. Benzer ses bende de vardı. Tanıdığım bildiğim ustaya götürdüm.Gitdigimde yoktu. Orada bulunan diğerleri baktılar test sürüşü yaptılar.Gorunur problem yoktu. Bir kaç gün sonra ustam gelmişti götürdüm sesi duyunca Z rot dedi. Rot sağlam görünüyor ama ses yapıyor. Değiştik düzeldi. Sen sesi bu işi anlayan iyi bir ustaya dinletmelisin.

Upvote 0
10-20 km ile sadee sağ tarafa dönerken uğultu var bana dm den numaranı yazarsan video atıcam sendekide aynı mı diye merak ediyorum
Başka hiç sorunum yok severek biniyorum
Uğultu hariç
Uğultu dediğiniz ses guruldama şeklinde mi? Tak tük vurma şeklinde mi? Düşük hızda daha net duyuyor ve guruldama gibiyse ben Z rot olduğunu düşünüyorum.

Upvote 0
Direksiyon kutusu
Aks kafası
Porya bilyası
Fren diskleri
Burçlar
Z rot

Daha saymaya devam edebilirim. Ses nedir nasıldır. Ne zaman ne şekilde ortaya çıkıyor. Her detay önemli ama sorunuzun cevabına gelince, iyi bir ustaya gitmek.
Kolay gelsin

Upvote 0
Uğultu dediğiniz ses guruldama şeklinde mi? Tak tük vurma şeklinde mi? Düşük hızda daha net duyuyor ve guruldama gibiyse ben Z rot olduğunu düşünüyorum.
Sesi tarif etmek gerekirse uuuğğğğ uğğğ şeklinde öle tak tuk çat pat ses yok sadecee sağa dönerken solda yok ve 10-20 km hızda sağa dönerken

Upvote 0
Sesi tarif etmek gerekirse uuuğğğğ uğğğ şeklinde öle tak tuk çat pat ses yok sadecee sağa dönerken solda yok ve 10-20 km hızda sağa dönerken
Tarifinize göre bence sağ taraf Z rotta sıkıntı var. Tabi başka bir şey de çıkabilir.

Upvote 0

Geri