Dsg 3’den 2’ye düşerken şıkırt sesi ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Freccia
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
whomse
Araç
Golf 8.5
Aracım 7000 km’de 2024 golf life otomatik. Kırmızı ışıkta durmaya hazırlanırken yada aracı durduracağım zaman araç kendini 3. Vitesten 2. Vitese atarken,belli belirsiz hafif sallantılı şıkırt sesi diye tabir edebileceğim, ses geliyor. Daha önce style golfüm vardı onda bu yoktu. Hem D hem S konumunda denedim. Zaten sadece Sport modunda görebiliyorum kaçınca vites olduğunu. Yardımcı olursanız sevinirim

bu problem kronik diye biliyorum bunu yaşamıyorum kesinlikle diyen adam yalan söyler
kaç tane araca bindim dsg 7 ileri 1.5 tsi 1.6 tdi 1.2 tsi bu problem hepsinde
mesela benimki 1.6 tdi bazen vitesler okadar pürüzsüz ve düzgün geçiyor ki arabadan keyif alıyorsun
bazen oluyor araba saçma sapan vites değişimleriyle insanı geriyor çatır çutur vites değişince insan bi korkuyor dsg patladı mı diye
ama ben yeni kavrama volan da değiştim bende var bu problem

Bir önceki aracımda gelmemesi bu araçta gelmesi düşündürüyor . Bozuk yol şıkırtısı tamam bi önceki aracımda da geliyordu ama devir düşükken 3 den 2 ye geçerken gelen yarım saniyelik ses yoktu .

bu problem kronik diye biliyorum bunu yaşamıyorum kesinlikle diyen adam yalan söyler
kaç tane araca bindim dsg 7 ileri 1.5 tsi 1.6 tdi 1.2 tsi bu problem hepsinde
mesela benimki 1.6 tdi bazen vitesler okadar pürüzsüz ve düzgün geçiyor ki arabadan keyif alıyorsun
bazen oluyor araba saçma sapan vites değişimleriyle insanı geriyor çatır çutur vites değişince insan bi korkuyor dsg patladı mı diye
ama ben yeni kavrama volan da değiştim bende var bu problem
aynısını yaşıyorum tek değilmişim. Bazen kaçıncı viteste olduğunu bilmiyorum o kadar pamuk gibi gidiyor. Bazen de düşük hızlara düşük araç vites düşürmeden gaza bastığımda vuruntulu devam ediyor yoluna. İnşallah normaldir.

ben bu şıkırt sesi bir önceki 15bin bakımında vw'de araba testteyken sordum. dsg'nin sesi olduğunu bizzat test eden yetkili söyledi.

Aracım 7000 km’de 2024 golf life otomatik. Kırmızı ışıkta durmaya hazırlanırken yada aracı durduracağım zaman araç kendini 3. Vitesten 2. Vitese atarken,belli belirsiz hafif sallantılı şıkırt sesi diye tabir edebileceğim, ses geliyor. Daha önce style golfüm vardı onda bu yoktu. Hem D hem S konumunda denedim. Zaten sadece Sport modunda görebiliyorum kaçınca vites olduğunu. Yardımcı olursanız sevinirim
Yetkili servis ve sanayi ustaları bu sesin normal olduğunu söylüyor. Bindiklerim içinde Dizel passat ve Polo; benzinli golfte çıkıyor bu ses. Normaldir hocam

Geri