Arkadaşlar herkese selamlar aracım caddy 2.0 tdi cfhc motor yaklaşık 300 binde düzenli olarak külbüratör havalandırmasını vs kontrol ederim uzun zamandır külbüratörden egzoz manifolduna doğru yağ kaçırdığını görüyordum ve son zamanlarda havalandırma borusunda baya fazla bir yağ geldiğini gördüm ilk tespitim külbüratörün üstündeki pcv valfinin arızalı olabileceğiydi Tamaşdaki ustabaşları ile konuştuktan sonra kolları sıvadım servisten 1 adet külbüratör sipariş ettim kapak geldikten sonra değişimi için aracı söktüm sökerken yaklaşık 60 bin km dir 3. Enjektörün pulsuz çalıştığını fark ettim 1-2 ve 4. Enjektör rahat bir şekilde çıktı ama 3. Göz yaklaşık beni 3 saat uğraştırdı tabi bu sürede motor soğuduğu için genleşme yaşadı enjektör zar zor 32 anahtar ile enjektörün gövdesinden sağ sol çevirerek ve torna vida ile kastırarak çıkarmayı başardım enjektörün resmini o anlık sinir ile çekmeyi unuttum fakat örnek attığım enjektör resmindeki gibi yağ ve kalıntı olduğunu görmüştüm daha sonrasında enjektörleri güzelce temizledim külbüratör kapağını değiştirdim ve enjektörleri yerine oturttum yerine oturturken 3. Enjektörü çok zorladığım için rekorunu sıkayım dedim gevşemiştir diye düşündüğüm için şimdi gelelim işlerin karıştığı yere o kadar sökmüşken birde manifold egr ve motor içi temizlik yapayım dedim kurumları güzelce temizledim gaz kelebeğinde takılma olduğunu gördüm onuda zımpara yaglama taktiğiyle çözdüm sibobların orasında balata spreyi kalıntısı kalmasın diye iyice hava vurdum sonra aracı tekrar topladım enjektörleri aynı sırasına göre taktım marşa basmadan önce mazot transfer modunu açtım bir süre bekledim marşa bastım ve patlama sesi ile stop etmem bir oldu bu tabi her emiş hattı temizliğimde başıma geldiği için çok umursamadım fakat tekrar çalıştırdığımda motor yerinden çıkacak gibiydi kızdırma ve motor lambası yandı birkaç saniye sonra aracın kapısı açıktı elimle kapıyı tutuyorum araba kupaya felaket bi vuruntu yapıyor hadi dedim vagcomdan enjektör değerlerine ve arıza kodlarına bakayım 3 adet arıza kodu çıktı karşıma 1. 5077 fuel injector for cylinder 3 2 adet de egr nin hatası vardı arızaları sildim bide değerlere baktım egr sistemi zaten direk arızada enjektör stroke değerlerine bakıyorum hepsi -0.20 -0.60 larda geziyor ama 3. Enjektör her zaman 3 gösteriyor gaza basıyorum 3 çekiyorum 3 acaba dedim sistemde hava mı var ısıttım arabayı araç kendine gelmiş gibiydi ama hala titreme ve şakırtı sesi devam ediyordu daha sonrasında acaba kol mu büktüm yoksa sibobun üstüne pislik mi kaçtı diye kara kara düşündüm aklıma enjektörlerin fişini sökmek geldi 1. Enjektörü söküyorum küt stop 2 aynı 4 aynı 3. Yü çekiyorum fark yok araç hâlâ çalışıyor anladımki ya 3. Göz sibobları pislik kaptı yada enjektör zorladığım için bobini vs bozuldu neyse tabi gece saat 4 oldu açık dükkan bulamazsın topladım arabayı eve gidiyorum o3 de sıkıştırdım biraz 2.500-3000 devir güzel 4 bine yaklaştıkça hızda arttıkça araç titremeye başladı heryere vuruyor titreşim kırılma riskini göze alıp o şekil 210 gördüm belki bi ihtimal açılır diye ama nafile aracı stop ettim sonraki gün 3-4 saat uyuduktan sonra tekrar marş bastım araba bembeyaz duman ve tirreşim sorunu gene var bu sefer gecekinden daha kötü şans eseri bi yer buldum açık söktüler enjektörü dedim 3. Enjektörden pul çıkmadı nasıl olur nası çalışmış bu araba diye şaşırdılar kontrol ettiler gerçekten de pul yok benim taktığım pul var sadece daha sonrasında enjektörler söküldü cihaza takıldı 1-2-4 güzel 3. Enjektör işemiyor usta başı neler yaptığımı sordu enjektörün rekorunu sıktığımı duyunca güldü ve abi bunlarda manuel ayar var çok açarsan duman atar sıkarsan mazot işemez dedi neyse 1 adet rekor değiştirdik diğer enjektörleri olduğu gibi taktılar sorunum çözüldü 2 gündür test ediyorum bi sıkıntı yok tek aklıma takılan şuan 1 ve 4 enjektör fazla işiyor gibi değerleri paylaşacağım (soğuk motor) buraya kadar okuduysanız teşşekkür ederim iyi forumlar