2018 Golf 7.5 - 1.6 TDI Manuel (Çok Yakıyor!)


Katılım
31 Ağu 2025
Mesajlar
8
Tepkime puanı
1
Konum
istanbul
İsim
emre
Araç
golf 7.5
Merhabalar arkadaşlar,

Aracım başlıktada söylediğim gibi 2018 model golf 7.5 highline 1.6 tdi manuel vites ve km 64bin'de Çok memnunum aracımdan ve severek kullanıyorum bakımlarınıda yeni yaptırdım. Castrol yağ ve bosch filtre seti kullandım bakımda ekstradan yapılması gereken bir müdaheleye gerek olmadığını söyledi ustam aracımıda çok beğendi. İstanbul anadolu yakasında ikamet ediyorum ve öyle sabah akşam iş saatlerinde yoğun trafikde kullanmıyorum seyrek kullanıyorum ve 15-20 dakkalık mesafelerde ara sıra çıkar yine evime gelirim. Aracımıda yola çıkmadan ve araçtan inmeden hemen kontak kapatmam soğumasını ve ısınmasını beklerim sürekli. Birde ister istemez kısa mesafe ve istanbulun yoğunluğundan kaynaklı hiç sabit hızla ve yüksek viteslerde rahat bir sürüş olmadığı için dönem dönem 1-2 haftada bir FAN açıyor DPF dolduğunun göstergesi olarak ve araç üzerinde fan açtığında ne yalan söyliyim hiç müsait olamıyorum o esnada yol yapamıyorum ama ilk fırsatta uzun yola çıkıp 20-25 dakka 2500-3000 devir arası yapıştırıp sabit hızla giderim DPF temizlensin diye fakat bu FAN açıp DPF doluluk belirtileri 1-2 hafta gibi sürelerde sürekli başıma geliyor bu süre banamı kısa geliyor yoksa olması gereken bumudur bilemedim çünkü en son DPF temizlensin diye uzun yola çıkıp sağlam gazlayıp uzun süre devirli ve normal kullanım sonrasında 1 hafta bile olmadan DPF FAN temizliği yine aracımda durup dururken devreye giriyor. Yani en azından 2-3 ay götürmesi lazım diye düşünüyorum ama sizdede bu durum böylemidir bilemedim. Birde yakıt konusuna gelecek olursak 2000 devir altında çok düşük kalır diye genelde 2000-2500 devir arası kullanmaya özen gösteriyorum. Yakıtımıda sürekli shell'den alıyorum 45lt civarı depom fulleniyor geneldede biter fullerim sürekli döngü bu şekilde aracımıda 2-3 ay önce aldım öyle çok bir geçmişim yokda anlatıyım herşeyi diyorum. Mesela aracımı ankaradan almıştım 500km yol geldiğimde full yakıt ile yarım depoya bile gelmemişti kadranda orda çok beğenmiştim hiçbirşey yakmadı diyordum istanbula gelince şehir içi durumlar değişti en son depomu fullerken yol bilgisayarında tüm uzun sürüş başlangıç verileri herşeyi sıfırladım ve şehir içi 480-490km gibi 500 bile olmadan yakıt az uyarısı almaya başladım bile olmadan depo diplere dayandı bakımları falan yeni ve sık sürelerde dpf fan'ı devreye giriyor yakıt tüketiminde dpf doluluğunun öneminin büyük olduğunu araştırmalarım sonucu öğrendim fakat dpf uyarısı kadranda sarı ikaz lambası falan hiç yakmadı yani kritik bir dolulukta olduğunuda sanmıyorum Acaba bu sık dpf temizlik işlemi ve yakıt tüketimim diğer aynı marka model aracı olanlardada normal midir yorumlarınız benim için çok değerli okuyan vaktini harcayan herkese teşekkür ederim iyi forumlar.

Not: Ortalama tüketim verilerine 100km'de kaç lt bakıyorum 8'den aşağı çok nadir gördüm 12 13'leri bile gördüm bazen bu aralıklarda ve kadranın görünüş şeklini değiştim bu yüzden tüketim verileri yerine standart kadran temasına geçtim bakmıyorum artık moralim bozulmasın diye :)
 

Merhaba temizliğin bir standardı yok, ben önceki aracım 2018 7.5 1.6tdi dsg shell dışında yakıt almadım covid vs yüzünden şehiriçi daha fazla kullanıldı ama 90.000km boyunca hiç sorun yaşamadım. Ancak yeri geldi temizliğe geçtiğinde çocukları eve bıraktım işlem bitene kadar gezdirdim arabayı. Onun şartlarına uymalısınız 1 defa Bp 1 defa opetten aldım ve 1 hafta olmadan temizlik yaptı daha sonra Shellden hiç şaşmadım, satmadan önce şehir dışı 4.5-5.5lt şehir içi 6.5lt üstünü ortalamada hiç görmedim. Nacizane tavsiyem yarım saat lik yolda 3 yada 4. viteste devir 3000 de 10-15 dk mutlaka kullanın bir süre sonra aracın rahatladığını göreceksiniz. Aracımı sattığım arkadaşıma da aynısını anlattım 15.000km de o yaptı hiç sorun yaşamadı. Bu makina böyle çalışıyor. Saygılarımla...
 
Upvote 0
Yakıt aldığınız istasyonu değiştirin. Benim de leon dizel (clh) aracımda başıma geldi. Kötü yakıttan ötürü partikül tıkandı. Mecburen iptal etmek zorunda kalmıştık.
 
Upvote 0
Aracın km si düşük önceki sahibi daha çok ş.içi kullanmış sanıyorum,dizel araç kısa mesafe sürüşleri hiç sevmez. Bence dpf çok dolu rejenerasyon yeterli gelmiyor..3000-3500 sabit devirde min 20-30 dk lık sürüşler yapmışınız sanıyorum, bunu çok sık yaparsanız kurumları yakma ihtimaliniz yükselir.Şu şartlarda serviste yapılacak durağan rejenerasyon da işe yaramaz.Daha da çözemezseniz kimsalla mekanik temizlik gerekebilir.
 
Upvote 0
@xfree37 @Backup @balaban75 Arkadaşlar herbirinize ayrı ayrı teşekkür ederim öncelikle.

1. Kesinlikle shell istasyonu farklı bir bölgeden deneyeceğim.
2. Seyahat halindeyken jenerasyon'a dek gelirsem mutlaka onu tamamlamaya çalışacağım.
3. 1-2 hafta içerisinde toplamda 1000km git gel 500-500 uzun yol yapacağım ordada arada devirli kullanıp temizlik yapmaya çalışacağım.

Not: Birde bu yakıt katkısı kullanan varmı aranızda onu araştırdım bir kesim hiçbir işe yaramıyor kanıtlandı araştırıldı temizlik yapmıyor falan diyor bir kesimde sürekli kullanıyorum çok faydasını görüyorum diyor bazılarınında araçlarında arızaya falan sebep oluyormuş bende çok kullanma taraftarı değilim ama sizce kullanılması gerekir mi ?

IMG20251013180029.jpg
IMG20251013180019.jpg
IMG20251013180025.jpg
 
Upvote 0
@xfree37 @Backup @balaban75 Arkadaşlar herbirinize ayrı ayrı teşekkür ederim öncelikle.

1. Kesinlikle shell istasyonu farklı bir bölgeden deneyeceğim.
2. Seyahat halindeyken jenerasyon'a dek gelirsem mutlaka onu tamamlamaya çalışacağım.
3. 1-2 hafta içerisinde toplamda 1000km git gel 500-500 uzun yol yapacağım ordada arada devirli kullanıp temizlik yapmaya çalışacağım.

Not: Birde bu yakıt katkısı kullanan varmı aranızda onu araştırdım bir kesim hiçbir işe yaramıyor kanıtlandı araştırıldı temizlik yapmıyor falan diyor bir kesimde sürekli kullanıyorum çok faydasını görüyorum diyor bazılarınında araçlarında arızaya falan sebep oluyormuş bende çok kullanma taraftarı değilim ama sizce kullanılması gerekir mi ?

IMG20251013180029.jpg
IMG20251013180019.jpg
IMG20251013180025.jpg
Kastettiğiniz enjektör katkısı ise geçmişte bi kaç kez wurth kullandım, açıkcası aracımda sorun olmadığı için ne fayda ne de zarar gördüm.Dizel araçta yakıtı güvenilir yerden alıp ara ara devirli sürüşler yapılırsa üzmez.10 yıl tdci kullandım sıfır sorun
 
Upvote 0
Hocam katkıları kullanmanızı önermem. Ayrıca partikül filtrenizin ne kadar tıkalı olduğunu ODIS cihazı ile görebilirsiniz. Herhangi bir vag ustasında mutlaka vardır. Partikül belirli bir seviye tıkanıklığa ulaştığında maalesef ki jenerasyon ile temizlik olmuyor. İptali en sağlıklı ancak bir ustada temizletmeyi de deneyebilirsiniz.
 
Upvote 0
Merhabalar,

Geçmiş olsun öncelikle umarım çare bulursunuz. 64 bin km'deki bir araç için dpf doluluğu söz konusu olmamalı. 2012 model sıfır km caddy ile birebir tecrübe ettik 130 bin km ye kadar dpf durumu ile karşılaşmadık sonrasında ise babam yüksek servis maliyetlerinden dolayı iptal ettirdi.
 
Upvote 0

@emreee7834


Nihai Sonuç şudurki aracınızın primer problemi DPF falan degil.

Reel problem ultra/jumbo/maxi/makro yoğun trafik güzergahınız var.

Ve bu güzergah sizin rutin güzergahınız . (Ev-is okul vsvsvs ,,,,649 km 14 ortalama hızla yol almak sizin mecburi güzergahanız anlamına gelir)

Resimdeki tüketimiziniz tamamen normal

Yapmanız gereken ?

Elektrikli bir araç tam size göre

14 ortalama hızla gideceginiz rutin güzergahlarda elektrikli araç bataryayı koklayacaktır. 8-9 kw/100 km ortalamayla aynı güzergahı tamamlarsınız.

Evimden sarj imkanım yok desenizde yinede elektrikli araçları radarınıza alın

***Edit

Herkes araba bozuk , dpf cortlamış , tdi faciası tespitlemelerine girmiş. Öyle bisey yok

14 ortalama hızla tsi lar 10,5 litre yakar
 
Upvote 0

Geri
Üst