Golf mk7 en iyi yağ önerisi

İsim
Hüseyin Emir
Araç
volkswagen golf 1.4 tsi bmt highline
İyi akşamlar hocalarım,
Daha önce buji konusunda yardımlarınız için teşekkür etmek istiyorum. İleride yine birkaç sorum olacak ama sadede gelirsem; şimdi de aracım için en iyi motor yağını arıyorum. Fiyat konusunda bir sınırım yok, sadece aracıma en uygun, en yüksek performansı sağlayan ve uzun ömürlü olmasını destekleyen yağı kullanmak istiyorum.

marka konusuna çok takılmayın. Sahte yağ olmasın ve aracınızın motor gereksinimi olan şartnameyi sağlasın yeterli. Kendi araçlarımda Castrol kullanıyorum uygun fiyata orjinal alabildiğim sürece sıkıntı yok. 5 lt si 1800 civarında iken başka bir marka 2300-2500 e satabiliyor. Ben bunun yerine sık değiştirmeyi tercih ediyorum (tabii ki bunu kendi kafama göre değil yapılan çalışmalarda 6000-7000km sonra yağın teknik olarak bittiği gerçeğine göre)

marka konusuna çok takılmayın. Sahte yağ olmasın ve aracınızın motor gereksinimi olan şartnameyi sağlasın yeterli. Kendi araçlarımda Castrol kullanıyorum uygun fiyata orjinal alabildiğim sürece sıkıntı yok. 5 lt si 1800 civarında iken başka bir marka 2300-2500 e satabiliyor. Ben bunun yerine sık değiştirmeyi tercih ediyorum (tabii ki bunu kendi kafama göre değil yapılan çalışmalarda 6000-7000km sonra yağın teknik olarak bittiği gerçeğine göre)
Doğrudur hocam, size katılıyorum. Ancak ben de “malımız var, güzel bakalım” düşüncesindeyim. Bakım zamanından önce değiştiren biriyim ama kullandığımız yağın da oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Daha önce açılan yorumlarda Liqui Moly markasını sıkça duydum, bu yüzden size de danışmak istedim. Bu yağı almayı düşünüyorum, sizce uygun olur mu? (Liqui Moly Longlife 3 5W-30 5 Litre Motor Yağı)

Son düzenleme:
vw onaylı castrol, shell, mobil markalarını tercih edebilirsiniz liquı molly de kullandım ancak onu önermiyorum arabam yağ eksiltme yaptı. castrole geri döndüm kesildi.

yağın orijinal olduğundan %100 eminim bu arada

abimin 3.20 ied f30 aracında da eksiltme yaptı.

yağ yakan 1.4 tsi araçlara özel bir serisini koyup yağ yakmayı kestiğini söyleyen de var.

ben castrolden devam ediyorum mobil shellde kullanabilirsiniz

aracım 1.6 tdi 2015 model
abiminki de 2016 model

vw onaylı castrol, shell, mobil markalarını tercih edebilirsiniz liquı molly de kullandım ancak onu önermiyorum arabam yağ eksiltme yaptı. castrole geri döndüm kesildi.

yağın orijinal olduğundan %100 eminim bu arada

abimin 3.20 ied f30 aracında da eksiltme yaptı.

yağ yakan 1.4 tsi araçlara özel bir serisini koyup yağ yakmayı kestiğini söyleyen de var.

ben castrolden devam ediyorum mobil shellde kullanabilirsiniz

aracım 1.6 tdi 2015 model
abiminki de 2016 model
Sağ olun hocam, dediklerinizi dikkate alacağım.

Bgüne kadar 7 araç değiştirdim,hepsinde ilk işim bakımda yağ olarak Liqoi Moly koymak oldu,sadece Türkiye'de değil tüm dünyada en tercih edilen markalardan biridir,belkide en fazla tercih edilenden ondan emin değilim.Bu yağı tercih etmemdeki en büyük sebeb daha uzun ömürlü olması,çünlü aracı fazla kullanımıyorum,sadece hafta sonları ve senede bir kere tatil.Gerçi daha sıkta kullanıyor olsaydım yine Liqoi Moly'yi seçerdim.Birkere EGEMOT'tan alınca orjinalliğinden emin oluyorurum,kafam rahat biniyorum.
Üst yorumlarda yağ yakmasına sebep olduğu yazılmış,benimde aracım 1.4 czc 124 bende öyle bir durum yok.Aksine ben forum içinde konulardan Castrol yap yakımına sebep oluyor diye okumuştum,hatta Liqpi Moly'ye keçince kesiliyormuş.
Ben şahsen Liqoi Moly'den sonra ilinci tetcihim Motul olurdu,üçüncü Mobil.
Shell hiç bir zaman ilgimi çekmedi,onlar benzin üretsin kanımca.
Buarada 1.2-1.4 tsi'da Liqoi Moly alınacaksa Top Tec 4200 new generation 5W30 alınmalı.

Bgüne kadar 7 araç değiştirdim,hepsinde ilk işim bakımda yağ olarak Liqoi Moly koymak oldu,sadece Türkiye'de değil tüm dünyada en tercih edilen markalardan biridir,belkide en fazla tercih edilenden ondan emin değilim.Bu yağı tercih etmemdeki en büyük sebeb daha uzun ömürlü olması,çünlü aracı fazla kullanımıyorum,sadece hafta sonları ve senede bir kere tatil.Gerçi daha sıkta kullanıyor olsaydım yine Liqoi Moly'yi seçerdim.Birkere EGEMOT'tan alınca orjinalliğinden emin oluyorurum,kafam rahat biniyorum.
Üst yorumlarda yağ yakmasına sebep olduğu yazılmış,benimde aracım 1.4 czc 124 bende öyle bir durum yok.Aksine ben forum içinde konulardan Castrol yap yakımına sebep oluyor diye okumuştum,hatta Liqpi Moly'ye keçince kesiliyormuş.
Ben şahsen Liqoi Moly'den sonra ilinci tetcihim Motul olurdu,üçüncü Mobil.
Shell hiç bir zaman ilgimi çekmedi,onlar benzin üretsin kanımca.
Buarada 1.2-1.4 tsi'da Liqoi Moly alınacaksa Top Tec 4200 new generation 5W30 alınmalı.
Çok teşekkür ederim hocam dediklerinizi dikkate alarak motor yağı alacağım

Bende 1.0 tsi var 0 20 Castrol Edge kullanıyorum uc bakimdir.En son Hb sitesinden 1650 tl ye Tozlumadeniyag saticisindan aldim orjinal olarak geldi.Benim dusuncem yagin mutlaka tam sentetik olmasi ve 10k yada yilda bir yag filtresi hava filtresi ile beraber degisim yapilmasi,en önemli kriter bu bence.Yag degisiyor yag filtresi değişmiyor butun pislikler yeni yaga karisiyor…

Geri