Golf mk7 buji önerisi

İsim
Hüseyin Emir
Araç
volkswagen golf 1.4 tsi bmt highline
Aracım kısa süre önce 130.000 km’ye ulaştı ve bujilerini değiştirmek istiyorum. Fiyat konusunda herhangi bir sınırım yok; benim için önemli olan dayanıklılık ve performans. Bu kriterlere göre en iyi bujiyi tercih etmek istiyorum.

Bilindiği üzere piyasada çok fazla sahte buji var,dolayısıyla herşeyden önce buna dikkat etmek lazım.Ben uğraşamam şimdi,anlamam sahtesini mahtesini derseniz en iyi seçenek bujileri direkt servisten almak olacaktır.Bir diğer seçenekte,direkt distributorunden aracınıza uygun olan NGK marka buji almak olacaktır.Bosch almayın,ben yaptım o hatayı,bir sorun yaşamadım ama aklımda hep neden NGK almadım vardı.Birde İridium&Platinium olayı var,ben Platinum kullanıyorum memnunum,ama daha iyi performans iiçin(göreceli)iridium öneriyorlar.

Bilindiği üzere piyasada çok fazla sahte buji var,dolayısıyla herşeyden önce buna dikkat etmek lazım.Ben uğraşamam şimdi,anlamam sahtesini mahtesini derseniz en iyi seçenek bujileri direkt servisten almak olacaktır.Bir diğer seçenekte,direkt distributorunden aracınıza uygun olan NGK marka buji almak olacaktır.Bosch almayın,ben yaptım o hatayı,bir sorun yaşamadım ama aklımda hep neden NGK almadım vardı.Birde İridium&Platinium olayı var,ben Platinum kullanıyorum memnunum,ama daha iyi performans iiçin(göreceli)iridium öneriyorlar.
Anladım hocam, dedikleriniz doğrultusunda bir yol izleyeceğim. Bir sorum daha olacak: İridyum ile platinium bujiler arasındaki fark nedir?

Piyasada sahtesi cok oldugu icin ben serviste degistirmeyi dusunuyorum

İscilik serviste saati 3500 tl + kdv cok para belki parcayi alip disarda degistiririm

Aracım kısa süre önce 130.000 km’ye ulaştı ve bujilerini değiştirmek istiyorum. Fiyat konusunda herhangi bir sınırım yok; benim için önemli olan dayanıklılık ve performans. Bu kriterlere göre en iyi bujiyi tercih etmek istiyorum.
Fyat konusunda herhangi bir sıkıntım yok demişsiniz, Aracınız 7 yaş üstü olduğu için yetkili serviste (yedek parçalarda ve işçiliklerde) %30 Zubizu indirimi hakkınız mevcuttur, bu sayede serviste yapılacak indirim ile bujiyi dışardan satın almanız ve ustaya ödeyeceğiniz buji değişim işçilik ücretini hesaba kattığımızda yetkili serviste ödeyeceğiniz rakam hemen hemen aynı fiyata gelmektedir,

Yetkili servislerde buji değişimi, Fren hidrolik sıvısı değişimi gibi işlemler bu söyledigim Zubizu indirimi ile uygun fiyata gelmektedir, yani dışarıda değiştirmeye gerek kalmamaktadır, Aynı zamanda araç için serviste “kayıt açıldığı için” yine cam suyu, kışlık cam suyu, ön silecek seti veya arka silecek değiştirmek istediğinizde yine bu parçalarda da aynı indirim uygulanmaktadır aklınızda bulunsun, ilaveten yetkili serviste değişen tüm yedek parçalar 2 yıl garantilidir,

En kaliteli buji markası NGK ‘dır, yetkili servisteki bujiler de NGK markadır,

Yok ben yetkili serviste değiştirmek istemiyorum, dışarda değiştireceğim dersiniz parçacılardan NGK marka buji temin edebilirsiniz, dışarıda satılan NGK marka bujiler ile yetkili serviste Orjinal Ekipman NGK marka bujiler arasında kalite ve ömür farkı olduğu ile ilgili geçmişte bazı yazılar okuduğumu hatırlıyorum, maalesef dışarda filtre, buji gibi parçaların çok fazla sahtesi oluyor buna dikkat edin, mutlaka güvenilir bir yerde veya ilgili markanın yetkili satıcısı olan bir yerden alınız.

Not: yetkili servisten bujiyi satın alayım kendi ustama değiştireyim dediğinizde %30 indirim uygulanmaz.

Bu bujilerin değişmesi ne zamandan ne zamana oluyor arabada ne arıza olduğunda değiştiriliyor ?
Her 60 bin km’de bir değişir.

Her 45 bin km’de bir bujilerden birisi sökülüp gözle kontrolü yapılır/yapılması gerekir.

Bugun vw acarlar fiyat aldim

2018 1.0 arac ( 3 buji ) findik motor %30 indirimli 4.500 tl serviste degistirecegim
7.ci yaş doldu mu hocam, aracın ilk trafiğe çıkış tarihi üzerinden 7 yaş dolmuş ise %30 uygulanır, dolmamış ise %25 uygulanır.

Dolmus ustad %30 uyguladilar
Geçen hafta doğuşta değiştirdim.
4071 TL işçilik dahil diye hatırlıyorum.
2016 1.4 araç.

Dışarıda iridyum bujiyi ortalama 3000'e alsam 500 de işçilik versem servis parasına gelecekti neredeyse.

Tabi aynı paraya dışarıda ngk iridyum mu yoksa serviste takılan buji mi tercih edilir noktası tartışmaya açık

Geçen hafta doğuşta değiştirdim.
4071 TL işçilik dahil diye hatırlıyorum.
2016 1.4 araç.

Dışarıda iridyum bujiyi ortalama 3000'e alsam 500 de işçilik versem servis parasına gelecekti neredeyse.

Tabi aynı paraya dışarıda ngk iridyum mu yoksa serviste takılan buji mi tercih edilir noktası tartışmaya açık

Guzel fiyat ustad 4 buji icin

Benim 3 buji daha yuksek fiyat ilginc

İkimizinde %30 indirim uygulanmis fiyati

Dogus maslak fiyat alayim haftaici

İridyum buji eskiden motosikletimde kullaniyordum performans icin degil omru daha uzun oldugundan kullaniyordum buji yerii cok dar dertli yerdeydi degisimi zordu

Geri