Polo Project (Episode 2)

hayırlı uğurlu olsun 1.4 motorlar hakkında genel olarak yorumlar çok kotü sizin izleniminiz ne oldu acaba ve cam tavan olup sis farı olmamasıda garibime gitti neden yok acaba.

Hayırlı olsun, aradığımız, görmek istediğimiz heyecan bu, şimdiden kolay gelsin.
Çok teşekkür ederim, daha güzelleri sizlere nasip olsun. 1.5 yıl aradan sonra akıllı olmak battı sanırım bana :)

hayırlı uğurlu olsun 1.4 motorlar hakkında genel olarak yorumlar çok kotü sizin izleniminiz ne oldu acaba ve cam tavan olup sis farı olmamasıda garibime gitti neden yok acaba.
Çok teşekkür ederim, daha güzelleri sizlere nasip olsun. Evet öyle biliniyor. İlk sahibinden yetkili servis bakımlı olması beni çeken unsur oldu. Ekspertizde de mekanik kısım hiç bakılması gerekiyor ibaresi dahi görmedi. Bende bakımlarını sonuna kadar zamanında ve erkenden yaptırdığımdan gözüm kapalı giriştim. 1.0 TSI kadar dayanıklı olmadığını göz önünde bulundurarak sürüş tarzımı sakin kılıyorum :)

Aracımda sis farı ve yanında bulunan gündüz farı bulunmuyor. Sebebi distribütörün yalnızca Allstar ve Lounge donanım paketinde standart, geriye kalan tüm donanım paketlerinde opsiyonel olarak sunmasıdır.

Cam tavan opsiyon olarak bulunuyor.

Üzerinde ki jant ise opsiyon olarak ekletilmiş.

Polo kataloğunda opsiyon olarak bulunuyor. Lounge ve Allstar’da da.

Jantın ismi ise Estrada.

https://www.uzayoto.com.tr/assets/Download/polo-allstar.pdf.

@Vagger_Boy keşke sis farıda koysaymış viraj aydınlatma ile on numara olurmuş, biraz dijona benzettim jantları, umarım üzmez:).

Şu polo 6r larda güzel tampon seçenekleri var aslında, kafa karıştırmış gibi olmayayım da :D

Sunroof+ 17 oem jant ile güzel bi kombinasyon çıkar sanki rline kafasında :D

Led Aydınlatma Grubu (İç-Dış)

İlk eklentimiz olan aydınlatma gruplarını Far Doktorundan temin ettiğim Led aydınlatma ile güncellemek oldu.

İç Kısım :

Makyaj Işıkları - 39MM Sofit Led
Ön Tavan Aydınlatma Işıkları - 3 x T5 Led
Arka Tavan Aydınlatma Işıkları - 2 x 39MM Sofit Led
Bagaj Aydınlatma Işığı - T5 Led

IMG_4657.jpegIMG_4658.jpeg

Dış Kısım :

Ön Sinyaller - 2 x T20 Turuncu Led
Arka Park Lambaları - 2 x T10 Kırmızı Led

(Burada resimde bulunan yalnızca dikdörtgen alanın ışığını led yapma izniniz bulunmaktadır. Geriye kalan L şeklinde aydınlatma stop lambasının kendi içerisinden chipset’e sahiptir. Herhangi bir müdahalede bulunamıyorsunuz.)

Arka Stop Lambaları - 2 x P21W Kırmızı Led
Arka Sinyaller - 2 x P21W Turuncu Led
Geri Vites Lambası - P21W Beyaz Led (Sağ Taraf)
Plaka Aydınlatması - 2 x 1K8 943 021 D

IMG_4660.jpegIMG_4659.jpeg
IMG_4696.jpegIMG_4694.jpeg
IMG_4708.jpeg

Bütün ledleri Photon marka olarak kullandım. İç aydınlatmada güzel bir uyum sağlandı.

Dış aydınlatmalar için Led olarak BCM’ye kodlamanızı unutmayın. Arıza olarak yanacaktır aksi halde göstergenizde.

Plaka aydınlatmalarına led koymak yerine orjinal sıfır kendisinden Led özelliği bulunan yedek parçayı buldum. İçerisine led koyarsanız yolu aydınlatıyor. Plakayı değil. Bu sebepten dolayı olabildiğince orjinal ve güzel hüzme sunmasına tabi kaldım.

Arka sis farını (sol tarafta bulunan) halojen olarak bıraktım. Amacına uygun olarak çalışmasında halojen ampülün Led’e göre daha geniş açıya yayılıp, yapılma amacı olan göz alması daha çok olacaktır.

Dış aydınlatmalarda kısa ve uzun farlara bilerek herhangi bir müdahalede bulunmadım. Ne kadar odaklı Led aydınlatma da olsa. Kırılma noktasını çanak içerisinde ayarlamak imkansıza yakın kalıyor. Beyaz’a yakın halojen far ile değiştirmeyi düşünüyorum.

Mercekli bir fara geçene kadar… 😀

Son düzenleme:
Şu polo 6r larda güzel tampon seçenekleri var aslında, kafa karıştırmış gibi olmayayım da :D

Sunroof+ 17 oem jant ile güzel bi kombinasyon çıkar sanki rline kafasında :D
İç başka bir paket, dış başka bir paket yapma niyetim var bakalım zaman gösterecek :)

Jantlardan aşırı memnunum 15 inç pofuduk pofuduk yumuşaklığı hoşuma gidiyor :)

İç başka bir paket, dış başka bir paket yapma niyetim var bakalım zaman gösterecek :)

Jantlardan aşırı memnunum 15 inç pofuduk pofuduk yumuşaklığı hoşuma gidiyor :)
Ufacık bir dokunuşa bakıyor. Dışa takılan bir parça sonrası bi bakmışız komple değişmiş tüm parçalar :D favorim wrc ön tampon, gti arka sol çift çıkış :D

İnsanların yaptığı retrofitler izlemek çok zevkli. Forumdaki çoğu retrofiti başta Metin hoca olmak üzere epey okudum. Foruma üye olmadan önce de eski konuları okurdum. Sizinkini de bekliyorum epey güzel bir süreç olacak gibi. Hayırlı uğurlu olsun. Bir gün belki ben de girişirim bu işlere param olunca :)

Ufacık bir dokunuşa bakıyor. Dışa takılan bir parça sonrası bi bakmışız komple değişmiş tüm parçalar :D favorim wrc ön tampon, gti arka sol çift çıkış :D
Sürpriz diyelim :)

İnsanların yaptığı retrofitler izlemek çok zevkli. Forumdaki çoğu retrofiti başta Metin hoca olmak üzere epey okudum. Foruma üye olmadan önce de eski konuları okurdum. Sizinkini de bekliyorum epey güzel bir süreç olacak gibi. Hayırlı uğurlu olsun. Bir gün belki ben de girişirim bu işlere param olunca :)
Teşekkür ederim daha iyileri dileyen herkese nasip olsun.

Geri