Led Aydınlatma Grubu (İç-Dış)
İlk eklentimiz olan aydınlatma gruplarını Far Doktorundan temin ettiğim Led aydınlatma ile güncellemek oldu.
İç Kısım :
Makyaj Işıkları - 39MM Sofit Led
Ön Tavan Aydınlatma Işıkları - 3 x T5 Led
Arka Tavan Aydınlatma Işıkları - 2 x 39MM Sofit Led
Bagaj Aydınlatma Işığı - T5 Led

Dış Kısım :
Ön Sinyaller - 2 x T20 Turuncu Led
Arka Park Lambaları - 2 x T10 Kırmızı Led
(Burada resimde bulunan yalnızca dikdörtgen alanın ışığını led yapma izniniz bulunmaktadır. Geriye kalan L şeklinde aydınlatma stop lambasının kendi içerisinden chipset’e sahiptir. Herhangi bir müdahalede bulunamıyorsunuz.)
Arka Stop Lambaları - 2 x P21W Kırmızı Led
Arka Sinyaller - 2 x P21W Turuncu Led
Geri Vites Lambası - P21W Beyaz Led (Sağ Taraf)
Plaka Aydınlatması - 2 x 1K8 943 021 D

Bütün ledleri Photon marka olarak kullandım. İç aydınlatmada güzel bir uyum sağlandı.
Dış aydınlatmalar için Led olarak BCM’ye kodlamanızı unutmayın. Arıza olarak yanacaktır aksi halde göstergenizde.
Plaka aydınlatmalarına led koymak yerine orjinal sıfır kendisinden Led özelliği bulunan yedek parçayı buldum. İçerisine led koyarsanız yolu aydınlatıyor. Plakayı değil. Bu sebepten dolayı olabildiğince orjinal ve güzel hüzme sunmasına tabi kaldım.
Arka sis farını (sol tarafta bulunan) halojen olarak bıraktım. Amacına uygun olarak çalışmasında halojen ampülün Led’e göre daha geniş açıya yayılıp, yapılma amacı olan göz alması daha çok olacaktır.
Dış aydınlatmalarda kısa ve uzun farlara bilerek herhangi bir müdahalede bulunmadım. Ne kadar odaklı Led aydınlatma da olsa. Kırılma noktasını çanak içerisinde ayarlamak imkansıza yakın kalıyor. Beyaz’a yakın halojen far ile değiştirmeyi düşünüyorum.
Mercekli bir fara geçene kadar…