Kriko Kazası...

İsim
MEHMET
Araç
2010 Renault Symbol 1.5 DCİ Authentique
Herkese merhabalar bugün yağ değişimi için arabayı kriko ile kaldırdım ben de sehpa olmadığı için amacım tekeri söküp tekeri sehpa gibi kullanmaktı birkaç kalas ve sünger ile tutturmaktı her zaman yaptığım bir taktik lakin bugün bir farklılık oldu arabayı kriko ile kaldırdım ayarını yaptım tamam deyip arkama uzanıp bijon anahtarını almak üzereyken araba bir anda büyük bir ses ile yere çakıldı araba biraz yüksekteydi galiba bilmiyorum araba o hızla yere düşünce tampon düştü ve tırnağı kırıldı bugün sanayide yaptırdım ama krikom paramparça oldu ben de o an adrenalin ile krikoyu alıp çöpe attım lanet olsun diyerekten şu an muzdaribim,önerdiğiniz kriko var mı acaba sağlam ve kaldırdıktan hemen sonra kafama araç düşmeyecek şekilde :). Bendeki kriko orijinal siyah 1,5 ton taşıma kapasitesinde Renault krikosuydu arabanın hali bu şekilde o an krikoya güvenip arabanın altına inseydim kurtulamazdım, pek pahalı olmayan kriko önerilerinizi bekliyorum herkese hayırlı akşamlar.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20251003_215417.jpg
    Screenshot_20251003_215417.jpg
    59.7 KB · Görüntüleme: 67
  • Screenshot_20251003_215358.jpg
    Screenshot_20251003_215358.jpg
    54.1 KB · Görüntüleme: 67

geçmiş olsun parçacılarda satılan krikolar iş görüyor. almışken bir tane de takoz sehpa alın aracı kaldırıktan sonra güvenlik için altına sehpa koyarsınız.

büyük bir kütük parçasıda aynı işi görecektir

@UBC53 çok teşekkür ederim,parçacıya bir göz atarım hocam fiyatı 1.000 TL yi aşar mı acaba,sehpa olarak normalde çıkardığım tekerin üstüne birkaç parça odun koyarak hallediyordum ama bugün göz açıp kapayıncaya kadar araba yere yapıştı 2 adet sehpa 1,200 civarıydı internette daha ucuza bulunur mu acaba(bu araba bakım depo fulleme vs derken beni bütçede zorladı üstüne birde bu oldu hepsi bir ayda olması can sıkıcı.

Tekerlekli kriko almanı öneririm. Çünkü makaslı krikolar aracı kaldırırken araç esnediği için kasarak kaldırıyor. Tekerli krikoda kasma yok araç kastıkça altında yürüyor ve kasıntı olmuyor.

@datdat hocam ben sitede yaşıyorumda kendi garajım olması gibi bir olanağım yok hemde teker bir yerde patlasa tamir edemem çekici hakkımda yok, önerdiğin sağlam bir kriko var mı acaba.

• İlan No 1264769586
Hocam güzel krikoymuş ama benim bütçeyi fazla aşıyor benim aklımda 600-800 gibi bir para vardı sehpa ile birlikte 2 bine getirmeyi düşünüyordum(normalde bütçem bu kadar kısıtlı değil ama bu ay iki ayağım bir pabuca girdi masraflardan dolayı her şey üst üste geldi)

Son düzenleme:
@datdat hocam ben sitede yaşıyorumda kendi garajım olması gibi bir olanağım yok hemde teker bir yerde patlasa tamir edemem çekici hakkımda yok, önerdiğin sağlam bir kriko var mı acaba.
Worldforce 11561 kullanıyorum sağlam baya tavsiye ederim
Şu da set halinde olan
https://ty.gl/7312ff800
Bunun altı işe yaramaz
ucuz kriko alırsın en fazla 30 cm kaldırır sehpa altına zor girer

@datdat bakalım hocam para çıkarsa ne mutlu bana, kaç kg acaba asansöre koyulur mu ve elle 20-30 metre çeksem çok yorar mı bakımı varmı bu tür krikolarin?

Herkese merhabalar bugün yağ değişimi için arabayı kriko ile kaldırdım ben de sehpa olmadığı için amacım tekeri söküp tekeri sehpa gibi kullanmaktı birkaç kalas ve sünger ile tutturmaktı her zaman yaptığım bir taktik lakin bugün bir farklılık oldu arabayı kriko ile kaldırdım ayarını yaptım tamam deyip arkama uzanıp bijon anahtarını almak üzereyken araba bir anda büyük bir ses ile yere çakıldı araba biraz yüksekteydi galiba bilmiyorum araba o hızla yere düşünce tampon düştü ve tırnağı kırıldı bugün sanayide yaptırdım ama krikom paramparça oldu ben de o an adrenalin ile krikoyu alıp çöpe attım lanet olsun diyerekten şu an muzdaribim,önerdiğiniz kriko var mı acaba sağlam ve kaldırdıktan hemen sonra kafama araç düşmeyecek şekilde :). Bendeki kriko orijinal siyah 1,5 ton taşıma kapasitesinde Renault krikosuydu arabanın hali bu şekilde o an krikoya güvenip arabanın altına inseydim kurtulamazdım, pek pahalı olmayan kriko önerilerinizi bekliyorum herkese hayırlı akşamlar.
geçmiş olsun. ben aşağıdaki seti almıştım. Çok iyi en son arkayı komple sehpaya alıp amortisör ve yayları değiştirdim çok da rahat oldu.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-10-04 at 14.03.04.jpeg
    WhatsApp Image 2025-10-04 at 14.03.04.jpeg
    200.3 KB · Görüntüleme: 15

Son düzenleme:

Geri