En son bende 4.3 litre koydular gibi fatura yazmışlar ama gerçekte 4.06 koydular
Hocam bu ihtimali de değerlendirmiştik ancak boş viteste dönüş yapınca ses gelmiyor. Ses yalnızca vitesteyken geliyor.Bu ses bende 50bin km de sağa tam tur dönüşlerde gelmeye başlamıştı. Şuan 107bin km deyim bir sorun yaşamadım uğultu sesi dışında.
Sağa sola dönüşlerde teker dönüş hızları değiştiği için bunu dengeleyen differansiyelden ses geliyor. Sağa dönüşte gelen ses sola dönüşte neden gelmiyor anlamış değilim.
Bence sağa dönüşte şanzımanı baskılayan bir kuvvet oluyor. Şanzıman kulaklarına mı baktırsak acaba?
Bir şekilde fazla yağ koyulması konusunda çok temkinliler. Az olsun ama fazla olmasın diyorlar. Çünkü fazla olduğu zaman mutlaka geri çekmeleri gerekiyor. Dijital göstergede belki beş 10 dakika içerisinde tam doğruyu göstermediği için her zaman olması gerekenin biraz altında koyuyorlar gibi anladım ben.4.1 bile değil neden acaba…
Sensörün fazla algılama sorunu mu var ki acaba? Dijital sensörlü değilde yağ çubuklu olsa 4.3 kesin koyarlarda.Bir şekilde fazla yağ koyulması konusunda çok temkinliler. Az olsun ama fazla olmasın diyorlar. Çünkü fazla olduğu zaman mutlaka geri çekmeleri gerekiyor. Dijital göstergede belki beş 10 dakika içerisinde tam doğruyu göstermediği için her zaman olması gerekenin biraz altında koyuyorlar gibi anladım ben.
Oradaki tek sorun faturaya tam koymuş gibi yansıtmaları.
Fazla koyumasına karşı aşırı bir tedirginlikleri var tecrübelerine göre ona da saygı duymak lazım bir şey biliyorlar da koymuyorlar.
Dijital göstergede makstan sonra 1 çizgi daha var, ölçemiyor olsa oraya o çizgiyi koymazlar diye düşünüyorumSensörün fazla algılama sorunu mu var ki acaba? Dijital sensörlü değilde yağ çubuklu olsa 4.3 kesin koyarlarda.
İlk zamanlar 1.5etsi lılara 4.1 koyuyorlardı şimdi faturada 4.3 lere döndüler. Ne yaptıklarını anlamış değilim