Audi A3 8V Eibach Pro-Kit seçimi

İsim
Safa
Araç
Audi A3
Arkadaşlar merhaba, Audi A3 Sportback 1.0 TFSI aracım için Eibach Pro-Kit spor yay almayı düşünüyorum. Resmî Eibach sitesinde aracım için uygun olarak E10-15-021-08-22 kodlu ürün görünüyor. Ancak bu ürün Türkiye’ye hiç gelmemiş ve satışta değil. Türkiye’de satılan ürün ise E10-15-021-01-22 kodlu kit. Eibach’ın PDF belgelerinde bu kitin genellikle A3 Sedan ve bazı Seat Leon modelleri gibi bağımsız arka süspansiyonlu araçlarla uyumlu olduğu belirtilmiş. Benim aracımda ise bağımsız değil, torsion beam (bağımlı) arka süspansiyon var ve modelim Sportback. Yerel distribütör sağ olsun yardımcı oldu ve sorun olmayacağını söyledi, ancak ben yine de emin olmak için sizlerin görüşlerini almak istedim.

Merhaba, artık spor yay demode oldu. Yerli coilover lar ciddi başarılı, çok geliştirdiler, istediğiniz yükseklikte kullanmak büyük avantaj bence. Spor yay da düşüklüğü hep ayni olacak. Ancak coil de mesela foto çekeceksin dip bas, köye, yaylaya gideceksin yükselt

Merhaba, artık spor yay demode oldu. Yerli coilover lar ciddi başarılı, çok geliştirdiler, istediğiniz yükseklikte kullanmak büyük avantaj bence. Spor yay da düşüklüğü hep ayni olacak. Ancak coil de mesela foto çekeceksin dip bas, köye, yaylaya gideceksin yükselt
Hangi marka önerirsiniz?

Yerli coil den uzak durarak yay takmanızı öneririm. Başaran coil ile (KW, ST, blistain vs markaların) aynı işi yaptığına beni kimse inandıramaz :)

Kod meselesine bakacak olursak özellikle kitabi doküman seviyesinde baya karışık. Anlamakta zor, aradığını bu memlekette bulmakta.

Golfe uyan yaylar büyük olasılık ile A3 uyacaktır. (Şase, motor, şanmzıman, alt takım, amortisör, torsiyon vb aynı) Araç ağırlıkları çok farklı değilse sorun yaşanılacağını düşünmüyorum.

Vogtland kullaniyorum tavsiye ederim. Zamaninda ayni konulari arastirmistim.

Vogtland’ın birebir uyumlu yayını buldum ve aldım. Montaj için nereyi önerirsiniz?

Geri