Tek depo menzil rekorları

İstanbul Marmaris arası giderken aile ile 110 120 arası 4.2 ile gittim gelirken onlar uçak ile ben tek döndüm 170 180 200 arada kapıştık milletle 230+ geldiğimde yol bilgisayarı 5.7 gösteriyordu arac stok değil stage 2 1.6 tdi jetta. Kasmadan kısmadan bu hızlarda hiç bir benzinli bu derece yakamaz haa günlük yaşamında bu hızlarda kaç kere seyredersin orası tartışılır sehirici benzin etsi açık ara öndedir. Şehirici 5.9 benim değerim

2014 1.2 tsi manuel
şehir içi 630 km şehirler arası 110km ortalama hızla 830 km yol gidiyor
menzil rekoru denemedim hiç ama ne kadar az yaktırabilirim diye
Ankara Konya arası sabit 90 km hızla gittim 4,6 liteye kadar ancak düşürebildim

Son düzenleme:
bizde ortam hep böyle, etsi sayesinde 8 lt'leri gördük, aynı rotada eski 1.0 tsi aracımla 9lt altını görmemiştim, rotayı şöyle özetleyeyim1.6 dizel aracımla 7lt'lerde geziyordum
1.jpg
cidden etsi 0,5 lt az yakıyormuş

şehirlerarası yolculukta Polo 1.6tdi dsg ile 965 km yaptım. Daha önceki araçlarımda bu rakamın 3te 2si bile olmuyordu :)

Eşim genelde iş-ev arası trafikte kullanıyor. Ondan dolayı biraz yakıt sarfiyatı artıyor sanırım.
evet bu tüketimi arttırır ama genel olarak ben çok memnunum keşke 1.0 etsi yapacaklarına 1.2 yi devam ettirselerdi kesin sıfırını alırdım

Ben genelde uzun yolda tüketimi arttırıyorum şehir içi sakin kullanıyorum. Uzun yolda ortalama 7-8 yakarken şehir için 6 gibi oluyor ortalamam

Geri