E Tsi E tec motorlarda alternatör sorunu olduğuyla ilgili and cetin'in videosunu görmüştüm. 2025 kasa e tsi mhev e tec motorlarda hala aynı marka alternatör mü kullanılıyor bu sorunla ilgili bilgisi olan varmı?
yazılım ile alternatör üzerindeki yükün azaldığını nereden çıkardınız bir kaynak var mı?benim bildiğim 2023'te aküler revize edildi, alternatör değişti mi emin değilim ama yazılımla alternatör üzerindeki yük azaltıldı, o yüzden daha sorunsuz oldu
2024'te 1.5 etsi'lar evo2 motora geçti, bu yıllardan sonra sorun yaşayanı duymadım, az da olsa 2023 model şikayeti gördüm, sorun yaşayanların araçları 2023 haziran'dan önce üretilmiş olabilir
kaynağım yok, araç almadan önce yaptığım araştırmalarda youtube, forum vs. okuduklarım bu yöndeydi, 2023'ten başlayan direksiyonu değişen golf8'lerde alternatör sorununun çözümü için bunlar yapılıyor deniyorduyazılım ile alternatör üzerindeki yükün azaldığını nereden çıkardınız bir kaynak var mı?
golf 8 icin alternatör 2022 sonunda parça kodunun sonuna G harfi gelerek revizyona gidildi ama o dönemde direksiyon logo değilmedi.kaynağım yok, araç almadan önce yaptığım araştırmalarda youtube, forum vs. okuduklarım bu yöndeydi, 2023'ten başlayan direksiyonu değişen golf8'lerde alternatör sorununun çözümü için bunlar yapılıyor deniyordu
revize edilen aküler sonrasında alternatörün aküler üzerindeki şarj yüzdelerinin değiştiğini bu forumda okumuştum
şarj yüzdelerinden kastım sizin konunuzda olduğu gibi akülerin belirli bir seviyeye kadar şarj olup devamında olmamasıgolf 8 icin alternatör 2022 sonunda parça kodunun sonuna G harfi gelerek revizyona gidildi ama o dönemde direksiyon logo değilmedi.
48v akü 2023 de parça kod sonuna B harfi getirilerek revizyona girdi ancak kesin olmamakla birlikte sadece akü dışındaki koruyucu kasanın değiştiği söyleniyor.
bu forumda etsi üzerinde en detaylı konuyu ben açmıştım. uzun araştırmalar da yapmıştım forumda revize edilenlerde şarj yüzde değişimi gibi bir yazı görmedim. ayrıca şarj yüzdesi dediğiniz şey nedir tam anlamadım akünün kapasitesi mi?
son söz olarak etsi sisteminin hala tam olarak sıkıntısız olduğunu söyleyemeyiz. 24 25 arabaları iki üc sene sonra bu arızayı verebilir. alternatör üreticisi valeo ile audi davalık diye biliyorum. onlar da aynı sistemi kullanıyor.
-şarj seviyelerini bu forumda benden başka bakan ve yazan olmadı. dolayısıyla seviyenin değiştiğini nasıl anladınız?şarj yüzdelerinden kastım sizin konunuzda olduğu gibi akülerin belirli bir seviyeye kadar şarj olup devamında olmaması
yazılım değişmesi dediğim de aslında parçaların değişip aracın farklı davranması, konuda yeni akülerin belirli bir seviyeye gelip alternatörün yükü azalıyor demişsiniz, parçalar değiştikçe farklı davranıyorlar
aküler en iyi rölantide şarj oluyor yazmışsınız, aracı çalıştırıp devir saatinin 1000'e inmesi 1.0 tsi aracımda 30sn sürüyordu, şimdi 1.5 etsi aracımda 50 sn bekliyorum ve bu süre bana çok fazla geliyor, sizin yazdığınızla kendi tecrübemi birleştirince "vw beni aküler dolsun diye zorla bekletiyor" diye düşünmeye başladım, bu durum bile etsi'ların sorun yaşamaması için yeni bir güncelleme olabilir
bence vw açıklaması gerektiği kadar açıklamış. vw self study programlarda da daha fazla detay vermiş.Her kafadan bir ses çıkması çok rahatsız edici.
Yanlış anlaşılmasın sözüm meclisten dışarı. Kızdığım şey Volkswagen'in bunu açıklamaması. Bunu Volkswagen açıklamalı. Böyle herkes bir şey diyor hiçbiri kesin değil. En kesini resmi açıklama onu da yapmıyorlar
Biz burda bir şeyleri tartışmak zorunda kalıyorsak, hala bir şeylerden emin değilsek yeterince açıklamamış demektirbence vw açıklaması gerektiği kadar açıklamış. vw self study programlarda da daha fazla detay vermiş.
arkadaş yanlış analiz yaptığı icin doğrusunu anlattım sadeceBiz burda bir şeyleri tartışmak zorunda kalıyorsak, hala bir şeylerden emin değilsek yeterince açıklamamış demektir![]()
"Söyleniyor" demek kesin bilgi yok demek bilmiyoruz.48v akü 2023 de parça kod sonuna B harfi getirilerek revizyona girdi ancak kesin olmamakla birlikte sadece akü dışındaki koruyucu kasanın değiştiği söyleniyor.
Mesela burda ne değişti bilmiyoruzgolf 8 icin alternatör 2022 sonunda parça kodunun sonuna G harfi gelerek revizyona gidildi ama o dönemde direksiyon logo değilmedi.
arkadaş yanlış analiz yaptığı icin doğrusunu anlattım sadece![]()
hocam keşke söyleseler ama çoğu marka bu şekilde yapıyor maalesef"Söyleniyor" demek kesin bilgi yok demek bilmiyoruz.
Mesela burda ne değişti bilmiyoruz
Dediğim bu işte hocam bu aşırı saçma bence.
akülerin değiştikten sonra alternatörlerin çatlayana kadar çalışmamasından, alternatörlerin çalışma şeklinde değişiklik olduğunu anlıyorum, bu şarj yüzdeleri de olabilir komple alternatör de değişmiş olabilir, kesin bir bilgim yok, 2023'ten sonra etsi sisteminde birşeyler değişti ve sorunlar azaldı, araç alırken de golf8 için kullanıcıların 2023 snrası modellerde alternatör sorunları azaldı uyarısı üzerine sadece bu araçlarla ilgilendim ve yine araç önerisi isteyenlere sorun yaşamamaları için 2023 sonrası modelleri tavsiye ediyorum-şarj seviyelerini bu forumda benden başka bakan ve yazan olmadı. dolayısıyla seviyenin değiştiğini nasıl anladınız?
-ilk zamanlarki testimde en iyi rolantide olduğunu yazmıştım ama en son ve tümü onaylı son konumda frenlemede şarj olduğunu fark ettim. (https://www.golftutkusu.com/topic/26348-etsi-kullanim-klavuzu-ve-gerekli-bilgiler/)
-rölantide beklemesinin sebebi aracın katalizörü belirli sıcaklığa getirip egzoz gazını doğru filtremesinden ötürü rolantide bekletiyor. şarj ile alakası yok