Far montajı

İsim
Emirhan
Araç
Golf 1.6 2019
7.5 aracımın farlarını J far ile değişeceğim ayrıca h7 katana black edition led aldım aldım. Bu montajları arka bahçemde kendim yapabilir miyim? Tamponu ve farları sökerken neye ve kaç numara tornavida uçlarına ihtiyacım var?

Tornavida uclarini bilmiyorum ama eli yatkin herkes takabilir

YouTube da videolari seyredip isinizi kolaylastirabilirsiniz

Aracın highline ise dönüştürücü soket alman gerekiyor. Torx-25 ve Torx-30 tornavidalar işini görür. Ayrıca sol farı sökerken kaput telini sabitleyen bir plastik var onu çıkartırken dikkatli ol. Tırnağını kırarsan kaput mandalı boşa düşüyor.

Led ampulleri takinca far kapagi kapanmaz ise kapaktaki karti sokup iceriye tasimaniz gerekebilir

Hocam YouTube video larına bak yavaş yavaş dıkkatli bir sekide degısmı kendın yapabılırsın

Çok teşekkür ederim değerli dostlar.

Ben sis farı takmak için komple sökmüştüm.
Siz sadece farları değişecekseniz tamponu komple indirmeye gerek olmayabilir.
Farların alt yanlarında birer vida tampon içine denk geliyordu.
Davlumbazdaki tampon vidalarını söküp, çamurluk braketlerinden ayırdıktan sonra hafif esneterek vidalara ulaşabilirsiniz sanırım.
Olmazsa komple sökersiniz.

Uzun tornavida değil de L cırcır seti alın bence, davlumbazdaki vidalara teker yüzünden tornavida ile rahat ulaşamıyorsunuz. Olmadı direksiyonu sol sağ yaparsınız.

Ekli dosyalar

• 20250917_121711.jpg
    20250917_121711.jpg
    388.2 KB · Görüntüleme: 12
Ben sis farı takmak için komple sökmüştüm.
Siz sadece farları değişecekseniz tamponu komple indirmeye gerek olmayabilir.
Farların alt yanlarında birer vida tampon içine denk geliyordu.
Davlumbazdaki tampon vidalarını söküp, çamurluk braketlerinden ayırdıktan sonra hafif esneterek vidalara ulaşabilirsiniz sanırım.
Olmazsa komple sökersiniz.

Uzun tornavida değil de L cırcır seti alın bence, davlumbazdaki vidalara teker yüzünden tornavida ile rahat ulaşamıyorsunuz. Olmadı direksiyonu sol sağ yaparsınız.
Sağol değerli hocam

Bu video da sana klavuzluk eder. @GolfTutkulu 'nun söylediği gibi Cırcır seti varsa daha kolay çalışırsın özellikle tampon içinde kalan far vidası için şart.

Geri