VW araç ilk çalıştırmada gelen hırıltı sesi yardım

İsim
fehmi
Araç
polo 1.0tsi
Arkadaşlar selamlar. 1 senedir 2022 1.0 tsi'ci olarak sizlere danışmam gereken bi konu var.

Sabahları cold startta yani arabayı ilk çalıstırdıgımda rolanti devirine gelmeden önce videoda da duyacagınız arkadan gelen hışırtı hırıltı fokurdama gibi sesini alıyorum. Motoru açıp baktıgımda ses motordan mı egzosdan mı nereden geliyor anlamadım ama biraz sürünce ses gidiyor. Sadece araç uzun süre bekleyip çalıstıgında oluyor. Yardımcı olursanız sevınırım.

destek lütfen arkadaşlar
“Benim de Golf 8 aracım varken benzer bir ses vardı. Tam emin değilim ama bu ses, yağlamayı hızlı başlatmak için karterden yukarıya doğru yağın fokurdaması gibi bir şeye benziyordu. İlginç olan şu ki, motor rölantiye geçtiğinde ses tamamen kesiliyordu. Bu yüzden şahsi kanaatim, bunun bir sorun değil; motorun normal çalışma prensibine bağlı bir durum olduğudur.”

evet hocam ses rölantide kesiliyor dogrudur. biraz sürünce tamamen geçiyor. bu sorunu siz nerde nasıl teşhis ettirdiniz?

evet hocam ses rölantide kesiliyor dogrudur. biraz sürünce tamamen geçiyor. bu sorunu siz nerde nasıl teşhis ettirdiniz?
otoparkta çok sessizdi
bence çalışma prensibi o parçanın sorun olacağını düşünmüyorum
1 sene kullandım aracı bu sesi alıyordum

Geri