Golf MK9 Test Edilirken Yakalandı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Diablocu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
Golf
Araç
8.5 Life
2020’li yılların başlarında sadece elektrikli olarak üretileceği düşünülen Golf MK9 için 2024 yılında Volkswagen bu karardan vazgeçip içten yanmalı motorlarla devam kararı aldı.

1 yıla yakın bir süredir devam eden çalışmalar sonucunda aracın platformu belirlendi ve testler başladı. Golf Gte karoseriyle yapılan testler casus kameralar tarafından yakalandı.

MHEV ve PHEV motorların yanında Toyota Corolla ile global pazarda mücadele edecek yeni FHEV motorlar da motor gamının içerisinde yer alacak. Yeni T-Roc modelinde tanıtılan 1.5 Tsi FHEV motorların 136hp ve 170hp seçenekleri olacak.

Yeni nesil Golf’ün en erken 2027 yılında tanıtılması bekleniyor.

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg

2020’li yılların başlarında sadece elektrikli olarak üretileceği düşünülen Golf MK9 için 2024 yılında Volkswagen bu karardan vazgeçip içten yanmalı motorlarla devam kararı aldı.

1 yıla yakın bir süredir devam eden çalışmalar sonucunda aracın platformu belirlendi ve testler başladı. Golf Gte karoseriyle yapılan testler casus kameralar tarafından yakalandı.

MHEV ve PHEV motorların yanında Toyota Corolla ile global pazarda mücadele edecek yeni FHEV motorlar da motor gamının içerisinde yer alacak. Yeni T-Roc modelinde tanıtılan 1.5 Tsi FHEV motorların 136hp ve 170hp seçenekleri olacak.

Yeni nesil Golf’ün en erken 2027 yılında tanıtılması bekleniyor.

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
Ben anlamadım nasıl 9 bu? 9 şasini alıp 8.5 kasasına koyup mu deniyorlar

platform testi bu, yani yeni platforma mevcut kasa giydirilip test ediliyor dış tasarım daha sonra..

yeni moda böyle artık, yeni kasaları eski uydurabildikleri dış görünüm ile test ediyorlar, tasarımı kamuflajlı test etseler yapay zeka vs. çok rahat ortaya çıkıyor

Şey oldu bu bi diziyi sakız gibi uzattıkça cılkı çıkar ya o hesap 9 ne abi yeterin alın banttan artik

Şey oldu bu bi diziyi sakız gibi uzattıkça cılkı çıkar ya o hesap 9 ne abi yeterin alın banttan artik
Bazı arabalar bunun dışında kalır bence. Clio, Golf, Corolla, Civic gibi arabalar markanın yüzü haline gelmiş arabalardır. Bunlar marka ile bütünleşmiş arabalar. Kolay kolay banttan inmez bu tür araçlar.

Bugün Volkswagen deyince aklıma Passat Golf, Honda deyince Civic, Toyota deyince Corolla aklına gelen ilk arabadır. Şaşmaz bı gerçek bu

şimdi yanlış anlamadım dimi.. "yeni altyapıya" eski kasa kondurularak yapılıyor bu testler..
mk5 ile mk 7 arasında altyapı açısından çok değişim olmuştu.. sanki 7 ile 9 arasında bu altyapı değişimi "fazla" olmayacakmış gibi geliyor.. mqb 'yi çok değiştirmeyecekler galiba.. baksanıza arka tablalar aynı gibime geldi.. yanlışmıyım..

Platform testi olduğu için henüz dış tarafta bir şey değiştirmeden test yapılıyor. Tüm markaların elektrikliye evrilen "fütürist" tasarım diliyle birlikte muhtemelen ID serisine yaklaşan bir tasarım görürüz MK9'da. Tabi bir de ID.Golf modeli gelme ihtimali de var.

O değil de bence geniş dodikler çok yakışıyor Mk8 ve 8.5'a.

1757423824103.png

şimdi yanlış anlamadım dimi.. "yeni altyapıya" eski kasa kondurularak yapılıyor bu testler..
mk5 ile mk 7 arasında altyapı açısından çok değişim olmuştu.. sanki 7 ile 9 arasında bu altyapı değişimi "fazla" olmayacakmış gibi geliyor.. mqb 'yi çok değiştirmeyecekler galiba.. baksanıza arka tablalar aynı gibime geldi.. yanlışmıyım..
dışından ziyade içinde büyük değişim olacakmış, vitesi ortadan alıp silecek arkasına konumlandırmalarını bekliyorum aklıma başka birşey gelmedi
gte karoseri kullanmaları bütün motor seçeneklerinin bataryalı olması yüzünden olabilir, dizel motor yokmuş, dışında çok değişim olmayacak gibi

Defalarca (kamuflaj amaçlı) diye söylemesine rağmen, halen anlayamıyanlar var enteresan bir durum,

Ne yapacalardı 3 sene sonra çıkacak arabayı şimdiden sızdırıp yüzünü mü eskitselerdi.

Golf halen günümüzde segmentinde HB olarak en çok satan araç galiba. Tabiki 9. Nesli gelecek getirmezse ayıp olur VW bir ayağına daha sıkmış olur. Golf bitmez markanın içinde markayı taşıyan ayrı bir isimdir Golf.

dışından ziyade içinde büyük değişim olacakmış, vitesi ortadan alıp silecek arkasına konumlandırmalarını bekliyorum aklıma başka birşey gelmedi
gte karoseri kullanmaları bütün motor seçeneklerinin bataryalı olması yüzünden olabilir, dizel motor yokmuş, dışında çok değişim olmayacak gibi
ben sürüşte bi fark olmayacağını düşündüğümden üzüldüm açıkcası.. eski kabuğu yeni altyapıya monteleyip deneme yapılıyorsa, altyapıda da fazla bi değişim olmayacak. direkler , a-b-c sütunları, amotisör konumları dolayısıyla dingil mesafesi hepsi belkide aynı kalacak.. tablalar, rotlar, denge çubukları hepsi aynı. kalacak. yoksa yeni alt yapıya nasıl eski kabuk otursun..
artık tek rakamlı şase geçişlerindeki değişimi yaşamayacağız anlaşılan.. :(

Geri