Çalışır halde obd den enerji gelmiyor. İlk taktığımda enerji geliyordu şimdi gelmiyorMerhaba, çalışır haldeyken mi kapanıyor, yoksa aracı kapattıktan sonra mı?
Tam olarak ne yapmak istiyorsunuz?
Sigorta ile uğraşmamak için kutunun içinden OBD bağlantı kablosu çıkmıştı ona bağladım.Bence aküyü de bitirmemek için park modülü ile sürekli enerji olan bir sigorta üzerinden almakta fayda var.
Park halinde kayıt yapılmayacaksa tepe lambasından enerji alınabilir. Kilit ya da belli süre sonra oranın da enerjisi kesilir.
Aslında park sonrası birkaç saat kayıt yapılabilir. Video kaydı yapmasına gerek yok. Hafıza kartını doldurmaması için. Kayıt cihazı time-lapse belli saniyede bir kare resim çekiyorsa, ya da dvr cihazları gibi hareket varsa ayarlanan aralıkla resim çeksin. Akü belli bir gerilime düşünce gücü kesmeli. Bendekinde uyku modunda sarsıntı varsa resim kayıdı yapıyor.Bende aynı cihazı kullanıyorum, ben direkt USB ye taktım, araç çalışınca açılıyor kapatınca kapanıyor. OBD çok gerekli değil aslında.
Youtube da birisi Viofo kamerayı park tool kit ile montajlamıştı, ayarladığı voltajın altına inince gücü kesmesi gereken bir röle vardı fakat sonrasında kamera yüzünden aküsü bitmişti, araç yeniydi üstelik, ondan dolayı park halinde kayıt çok gerekli değil ise yapılmamalı bence.Aslında park sonrası birkaç saat kayıt yapılabilir. Video kaydı yapmasına gerek yok. Hafıza kartını doldurmaması için. Kayıt cihazı time-lapse belli saniyede bir kare resim çekiyorsa, ya da dvr cihazları gibi hareket varsa ayarlanan aralıkla resim çeksin. Akü belli bir gerilime düşünce gücü kesmeli. Bendekinde uyku modunda sarsıntı varsa resim kayıdı yapıyor.