DSG dik yokuş sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan golfcu91
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

golfcu91

Katılımcı Üye

İsim
burhan
Sevgili arkadaşlar söyle bir durum yaşanıyor yaklaşık %30 40 civarı yokuşta araç bas aşağı pozisyon da geri geri gitmek istediğimde sanki kavramiyor öne salıyor kendini biraz frende bekleyip yavaş yavaş çektiğimde kendine geliyor. Sorun ne olabilir aklıma 2 şey geliyor ya basınçtan ya kavramadan

Sevgili arkadaşlar söyle bir durum yaşanıyor yaklaşık %30 40 civarı yokuşta araç bas aşağı pozisyon da geri geri gitmek istediğimde sanki kavramiyor öne salıyor kendini biraz frende bekleyip yavaş yavaş çektiğimde kendine geliyor. Sorun ne olabilir aklıma 2 şey geliyor ya basınçtan ya kavramadan
hillholderı gizli özellikle aktif etmeden önce benim araçta böyleydi. kavrama volan değiştikten sonra da düzelmemişti. yani normal bir durum

dostlar dsg konusu açılmışken bende bişey sorsam..
yaz başı yetkili serviste triger , kavrama, ve bakım yaptırmıştım.. yağ kaçağı var gibiydi.. megatronikten sandım ama değilmiş böylece vites kutusu da açılıp keçeleri değiştirilip toplandı.. fakat genel olarak sorunum yok.. lakin bazen araç 2 .vitesteyken hafif ilerliyorken dsg 1. vitese sokuyor aracı.. bunu sendelemesinden anlıyorum. araç durmamasına rağmen dsg 1. vitese geçirmiş vitesi. sizde durum nedir.. daha öncede 140'lık golf 7 kulandım onda böyle bi sorun farkjetmemiştim.. bilgisi olan varmı acaba ?

30-40 eğim olsa araba kalkmaz bile emin olun mümkün değil o kadar eğimli olması.

Ani gazda muhtemelen teker patinaja düşüyordur onu engellemek için frenlediği için kavramıyor gibi algılamiş olabilirsiniz bence

30-40 eğim olsa araba kalkmaz bile emin olun mümkün değil o kadar eğimli olması.

Ani gazda muhtemelen teker patinaja düşüyordur onu engellemek için frenlediği için kavramıyor gibi algılamiş olabilirsiniz bence
Hocam tam tersi düşünün ileri kalkış değil dik yokuşa basasagi pozisyonda geri giderken

hillholderı gizli özellikle aktif etmeden önce benim araçta böyleydi. kavrama volan değiştikten sonra da düzelmemişti. yani normal bir durum
Dostum o zaten aktif bende bu durum başka bisey sadece dikligi yüksek yerlerde geri geri çıkmaya çalışırken oluyor

Frene iyice basmadan hill-holder/yokuş kalkış devreye girmez!
Abi bu olay ilk kalkista zaten hanımın başına geliyordu bende aynı yorumu yaptım frene tam basmiyorsun dedim. Sonra gidip kendim denedim harbiden dediği gibi kaçıyor neyse bulacağız yolunu. Bu arada iyisin inşallah abi bi kablo alırken gördük ateş almaya gelir gibi :)

Konuyu çok iyi anladım. Benzer senaryoda benim araçta iki kez ileri saldı. Aracın özelliklerine güvenip rahat davrandım son anda frene bastım.

1-Eğimi fazla yolda aracı park ediyoruz.
2-aracı çalıştırıp geri geri çıkış yapmamız gerekiyor(örnğ; ön tampona sıfır park eden başka araç olmuş)
3-kontak yapıyoruz ve R takıyoruz. Hilholder aktip, araç dsg
4-freni bırakıp gaza basamadan araç öne kaçıyor . (ben bunu iki kez yaşadım. Aracım da yeni baskı balata volan vs herşey sağlam)

Konuyu çok iyi anladım. Benzer senaryoda benim araçta iki kez ileri saldı. Aracın özelliklerine güvenip rahat davrandım son anda frene bastım.

1-Eğimi fazla yolda aracı park ediyoruz.
2-aracı çalıştırıp geri geri çıkış yapmamız gerekiyor(örnğ; ön tampona sıfır park eden başka araç olmuş)
3-kontak yapıyoruz ve R takıyoruz. Hilholder aktip, araç dsg
4-freni bırakıp gaza basamadan araç öne kaçıyor . (ben bunu iki kez yaşadım. Aracım da yeni baskı balata volan vs herşey sağlam)
Tam olarak bu şekilde hocam hadi ben tecrübeliyim de genelde eşim kullanıyor sıkıntı yaşıyor
1) Başınc 2)k2 balatasi yada geri vitese geçtiğinde komple gidiyor basinc çünkü birkaç kez fren pompaladigimda geri kavramaya başlıyor

Geri