Mercek temizliği ve iç cam temizliği

İsim
Kaan
Araç
Volkswagen golf 7.5 2017 Highline 1.4 TSI
Arkadaşlar merhaba, j led farlarımın merceği ve camı puslu gibi ve bende bunları temizlemek istiyorum ama bir yandan da farın açılmasını istemiyorum. Farın açılmasına gerek kalmadan mercek veya iç cam temizliği yapılabilir mi? Birkaç internette video görmüştüm ve birkaçı mıknatıs yöntemi ile iç camı temizliyordu ama benim farımda bu dediklerim olur mu bilmiyorum. Bu konuda yardım edebilecek birisi varsa çok sevinirim. 🙂

Çok kötü değilse elletmeyin hocam. farda solma varsa güzel bir far cilası ile parlatabilirsiniz. ama içerden tozlanma tarzıysa mecbur camın sökülmesi lazım. j farların yapısı nasıl bilmiyorum ama benim basic bixenonların bi tanesi hafif pusluydu elimde biraz meguiars plasX vardı onu uyguladım epey bi toparladı

Upvote 0
Arkadaşlar merhaba, j led farlarımın merceği ve camı puslu gibi ve bende bunları temizlemek istiyorum ama bir yandan da farın açılmasını istemiyorum. Farın açılmasına gerek kalmadan mercek veya iç cam temizliği yapılabilir mi? Birkaç internette video görmüştüm ve birkaçı mıknatıs yöntemi ile iç camı temizliyordu ama benim farımda bu dediklerim olur mu bilmiyorum. Bu konuda yardım edebilecek birisi varsa çok sevinirim. 🙂
dış cam olsa tam bilgi alanım ama maalesef iç camı bilmiyorum,sanayide farı pek elletmenizi önermem serviste yaptırın,ama hiç yapılmasada bence ziyan yok ama karar tabii sizin.

Upvote 0
dış cam olsa tam bilgi alanım ama maalesef iç camı bilmiyorum,sanayide farı pek elletmenizi önermem serviste yaptırın,ama hiç yapılmasada bence ziyan yok ama karar tabii sizin.
Servis yapıyor mu bilmiyorum ama yapsa bile çok ucuza yapacağını düşünmüyorum farın ztn bir tanesi açıldı su alması olduğu için onuda pek iyi yapmamış yapan kişi içi çizik camın genelde ama o kadar da kötü durmuyor. Diğeri hiç açılmamış gibi ama içten tozlu gibi.

Upvote 0
Açılan farın temizlikten sonraki hali

Ekli dosyalar

• IMG_0154.jpeg
    IMG_0154.jpeg
    221.8 KB · Görüntüleme: 22
  • IMG_0155.jpeg
    IMG_0155.jpeg
    237.3 KB · Görüntüleme: 20
Upvote 0
Diğer açılmamış far ve farların aydınlatması da böyle

Ekli dosyalar

• IMG_0200.jpeg
    IMG_0200.jpeg
    164.5 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG_0201.jpeg
    IMG_0201.jpeg
    168 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG_0199.jpeg
    IMG_0199.jpeg
    302.5 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG_0198.jpeg
    IMG_0198.jpeg
    131.9 KB · Görüntüleme: 18
Upvote 0
Akşamları farlar yanıkken tozlu duruyor içinde toz var nasıl çıkarabiliriz bilmiyorum
Bende de aynı pek göze çarpmıyor ama temizlense iyi olur. Ondan dolayı sormuştum o soruyu ama artık bakacağız olmadı öyle kalsın benim için sorun yok ama sizin farları tam bilemem.

Upvote 0
Mercek temizliği yapılsa iyi olur, Atolyesemih benzer uygulamalar yapıyor bi görüşün isterseniz,

Upvote 0
Farın açılmadan iç mercek veya cam temizliği maalesef tam anlamıyla mümkün değil. Mıknatıs veya pamuk yöntemiyle yapılan temizlikler genelde yüzeysel oluyor, hatta yanlış yapılırsa merceğe veya reflektöre zarar verebilir. En sağlıklı yöntem farı söküp açarak içeriden profesyonel temizlik yaptırmak.

Upvote 0

Geri