1.4, 1.2, 1.0 golf modellerinden hangisi benim için daha uygun?

İsim
Ahmet
Araç
Golf
Herkese merhaba. 10 yıldan fazladır golf 7.5 alma hedefim vardı. Nasip olursa bu yıl sonunda almak gibi bir hedefim var. Bütçem 1.100-1.150 civarı olacak da. Manuel almayı düşünüyorum. 1.4 tsi 125lik motorun comfortline paketinde manuel viteste en çok kaç kmye kadar baksam sorun olmaz. Aynı şekilde 1.2 ve 1.0 motorda da nelere dikkat etmem gerekir alırken ve benim bütçeme göre ışık+ konfor paket gibi özellikleri barındıran makyajlı ya da sonradan çevrilmiş temiz araç bulmam mümkün müdür. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim. İyi forumlar.

1.0 motor 3 silindir 115 begir gelir çekişi gidişi fena değildir ama 3 silindir oluşu ve hacim olarak düşük olması diğer motor seçeneklerine göre daha kısa ömürlü olabilir gibime geliyor.

1.2 motorların 2015 6. ay önesi 105 lik gelir bu versiyonda yağ yakma eksiltme gibi problemler olabiliyor. 2015 6.ay sonrası üretimler 110 luk gelir onlarda yağ yakma sorunları daha nadirdir.

1.4 tsi 125 lik motor güzeldir bakımlarını bujilerini trigerini zamanında değiştirirseniz başınız ağrımaz. bir tdi ağır bakımı kadar masraflı değildir.

manuel alırsanız kafanız rahat olur.

dsg alıcak olursanız mekatronik ve kavrama volan değişimi oldukça masraflıdır bu riski alırım, bozulursada yaptırırım gocunmam diyorsanız dsg şanzımanlı golfleri tercih edebilirisniz.

1.4 tsi ları bütçenize göre 80 bin ila 130 bin km arası bakabilirsiniz. yalnız bu aralık triger bakımı aralığına denk geliyor. o yüzden alırken ağır bakımın yapılıp yapılmadığını sormanız lazım.

1.0 motor 3 silindir 115 begir gelir çekişi gidişi fena değildir ama 3 silindir oluşu ve hacim olarak düşük olması diğer motor seçeneklerine göre daha kısa ömürlü olabilir gibime geliyor.

1.2 motorların 2015 6. ay önesi 105 lik gelir bu versiyonda yağ yakma eksiltme gibi problemler olabiliyor. 2015 6.ay sonrası üretimler 110 luk gelir onlarda yağ yakma sorunları daha nadirdir.

1.4 tsi 125 lik motor güzeldir bakımlarını bujilerini trigerini zamanında değiştirirseniz başınız ağrımaz. bir tdi ağır bakımı kadar masraflı değildir.

manuel alırsanız kafanız rahat olur.

dsg alıcak olursanız mekatronik ve kavrama volan değişimi oldukça masraflıdır bu riski alırım, bozulursada yaptırırım gocunmam diyorsanız dsg şanzımanlı golfleri tercih edebilirisniz.

1.4 tsi ları bütçenize göre 80 bin ila 130 bin km arası bakabilirsiniz. yalnız bu aralık triger bakımı aralığına denk geliyor. o yüzden alırken ağır bakımın yapılıp yapılmadığını sormanız lazım.
Anladım manuel alıcam zaten olursa çünkü önceki arabamdan kaynaklı durmadan sanayiye giriyordum sırf bunun olmaması için manuel alayım kafam rahat olsun diyorum. 1.4 tsi comfortline düşünüyorum da km 130binden sonra sıkıntı mı çıkarır diyorsunuz? Açıkçası gönlümde en çok istediğim şey de panoramik cam tavanlı bir tane almak ama tabi bu da bütçeye baya eklendiğinden hem temiz hem cam tavanlı hem de düşük km olunca doğal olarak benim bütçeyi aşıyor. Ben de düşünmüştüm ki önemsiz 1 2 boyası 1 parça değişeni ve 150bin km civarlarında olan seçenekleri değerlendiririm diye de yanlış mı düşünüyorum acaba

tsi motorları 250 bine kadar garanti sıkıntısız kullanırsınız. 150 bindeki 1.4 tsi araçta gayet alınabilir yaşına göre normal olan kilometrede odur zaten.

ekonomi için 1.2 ben istanbul şehir içi 1 depo 650 km altını görmedim daha

Herkese merhaba. 10 yıldan fazladır golf 7.5 alma hedefim vardı. Nasip olursa bu yıl sonunda almak gibi bir hedefim var. Bütçem 1.100-1.150 civarı olacak da. Manuel almayı düşünüyorum. 1.4 tsi 125lik motorun comfortline paketinde manuel viteste en çok kaç kmye kadar baksam sorun olmaz. Aynı şekilde 1.2 ve 1.0 motorda da nelere dikkat etmem gerekir alırken ve benim bütçeme göre ışık+ konfor paket gibi özellikleri barındıran makyajlı ya da sonradan çevrilmiş temiz araç bulmam mümkün müdür. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim. İyi forumlar.
2 yıldır 1.0 TSI manuel 2017 Comfortline kullanıyorum 100k km de aldım şuan 125k km de. Alır almaz eski yeni olsun düşünmeden triger v kayışı değişimi yaptım bakım aralığı 15k km olmasına rağmen ben 10k km de bir bakım yaptırıyorum parçaları kendim alıp ustama yaptırıyorum. Bugüne kadar bakım harici sanayiye yolum düşmedi Adana'da yaşıyorum ş.içi maksimum 7 litre yakıyor ş.dışı çok rahat 5-5.5 litrelere düşüyor manueller 110 hp çekişinde gidişinde rampa çıkmasında klima açık kapalı farketmeksizin banamısın demeden gidiyor. Tabikide 3 silindir 1.0 olduğu için klima açınca aracın performansı bir tık düşüyor ama sakin bir sürücü iseniz size zararı yok. Diyeceğim o ki bakımlı bir araç bulup aynı bakımları kaliteli ürünlerle siz de yapmaya devam ederseniz 1.0 almanızda zarar yok tabi kilometresine bakmak şartıyla çok da yüksek kilometre alınmamalı bence. Aklınıza takılan birşey varsa yardımcı olmaya çalışırım.

Merhaba,
Benim oyum 1.4 tsi' a özellikle de yogun trafikte kullanmayacaksanız yakıt tüketimi 1.0 veya 1.2 yi aratmaz.

Bütçeniz yeterli ise 1.4 değilse 1.0 gayet başarılı motorlar performans olarakta üzmez

Herkese çok teşekkür ederim. Önceliğim 1.4ten yana olacak biraz performansı yüksek olsun istiyorum da eğer temizi denk gelmezse 1.2 veya 1.0 olur. Golf 7 olsun da 😄. Herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Bu forumu keşfettiğim için çok mutlu oldum

Geri