Bu servis fiyatları doğru mu?

İsim
ahmet
Arkadaşlar merhaba 2015 1.6 dizel golf 7 aracım 127 bin km de ve şuana kadar yağ ve filtre değişimi dışında herhangi bir bakım yaptırmadım. Bugün Ağır bakımlar kapsamında aykan oto (yetkili servis) ile görüştüm. Triger devirdaim balata ve fren hidroliği değişimi için fiyat aldım.

Triger + Devirdaim pompası+ Antifreez = 30.000TL
Ön arka Balata değişimi = 10.600 TL
Fren Hidrolik yağı= 3750TL

Toplamda yaklaşık 44.000TL
Bu fiyatlar yaştan dolayı yüzde 30 indirimli bu arada.

Fiyatlar normal gelmedi sizin bu bakım için önerileriniz var mıdır? Serviste yaptırmalı mıyım? Yoksa yağ bakımı gibi dışardan kendim alıp mı yaptırayım? Bu arada özel servisten vs herhangi bir fiyat almadım. Çünkü ne tip bir parça kullanacaklarını bilmediğim için herhangi bir kıyas zor olur. Burda parçalar orijinal en azından.

hocam triger ağır bakım 2 yerden fiyat aldım

reset garaj 15 bin
yetkili servisten ayrılma bi ustam var o da 16 bin dedi

hepsinde devirdaim antifriz dahildi.

ön arka balatalar tutsa tutsa 5-6 lira tutar işçilikle

fren hidroliğide 1500 tl.

bende de aynı model aynı motor araç var. bu yaşta garantisi bitmiş bir araç için servise boşuna bu paraları vermeyin yazık günah.

hocam triger ağır bakım 2 yerden fiyat aldım

reset garaj 15 bin
yetkili servisten ayrılma bi ustam var o da 16 bin dedi

hepsinde devirdaim antifriz dahildi.

ön arka balatalar tutsa tutsa 5-6 lira tutar işçilikle

fren hidroliğide 1500 tl.

bende de aynı model aynı motor araç var. bu yaşta garantisi bitmiş bir araç için servise boşuna bu paraları vermeyin yazık günah.
Cevabınız icin tesekkur ederim. İnanın ben de fazla buldum. Yani herseyi gectim fren hidroligine 3700 istemek nedir ya. Bi de 2 yılda 1 değişmesi gerekiyor diyor bana. Maalesef tanidik bir usta yok bildigim. Yeni bir sehre tayinim cikti(kayseri) ne yapacagimi sasirdim triger basima is acacak diye korkuyorum onceki aracimda koparmistim. Araba cok az su eksiltmeye basladi o da sanirim devirdaimden. Trigerle devirdami degistireyim serviste olmadi bilemiyorum. Ozel servis hangi marka parca takacak bilmiyorum. Yan sanayi urun kullanmak istemiyorum.

@Ahmet Tokmak hocam bu yetkili servis sanayi bakım olayı çok sıkıntılı.
Ben 1 ay oluyor 1.2 tsı bakım sanayide 5000 tl ye yaptırdım.
@Savatage hoca hava,polen kendi değiştirip yağ,yağ filtresini orijinal alıp 600 tl işçilikle işi bitiriyor.
@iamalegend hoca milyonluk arabanızı sanayide ne olduğu belirsiz parçalarla işçilikle heba etmeyin diyor.
Çok farklı düşünceler var forumda.
Para varsa yetkiliye
Para var bu kadar vermem derseniz sanayiye
Bazı işleri kendim çözerim ustamda var derseniz sanayi
Ben kendi adıma sanayi bundan sonra
Triger değiştiren arkadaşlarımda var hiç sorun yaşamadılar.
Ama yetkili biraz pahalı derim.

ek olarak 1.6 tdi ın triger bakımını her ustada yaptıramazsınız. çoğu usta sente tutturamıyor daha büyük masraf açar uğraşır durursunuz size ilk olarak önerdiğim yer orijinal parça kullanıyor. serviste yaptırmanızın hiç bir avantajı olmayacak sadece yarı yarıya daha fazla ödiyceksiniz.

bosch car service gibi kurumsal firmalarıda tercih edebilirsiniz.

ek olarak tdi motorlarda kroniktir krank keçesinden hafif yağ kaçırır, triger sökülmüşken yağ kaçağı varsa onuda yaptırmanız çok iyi olur pahalı bir şey değil zaten.

para önemli değil ben illa serviste yaptırıcam diyorsanızda tercih sizin

benim aracım 143 bine kadar servis kayıtlı. şu an 190 bine geldi diyebiliriz. sadece periyodik bakım için servisten fiyat aldığımda bana yaş indirimi ile 15.000 tl fiyat çıkardılar.

dışarda en kaliteli filiteler ve castrol edge hybrid 5w30 yağ ile parçaların fiyatı 3700-4000 bandında. mazot filitresi dahil. parçalar mann marka.

parçaları kendim alıyorum ustama 1200 işçilik veriyorum sadece. senede 30-40 bin km yol yapıyorum. 2025 yılı içerisinde 3. periyodik bakımımı 3 hafta önce yaptırdım. 9 binde bir her bakımda olmak üzere mazot filitresi dahil değişiyor.

bunları neden anlattım? bu yazıyı okuyanlara fikir olması için.

• Beğen
Tepkiler: SCC
@Ahmet_Kirici
İlk mesajınızda isyan var

Son mesajınızda yine yetkiliye boyun eğme mecbur kalma falan.

Ustanız varmı ?
Hangi güvenilir web satış sitesinden hangi marka triger setini alacagınızıda bilmiyorsunuz? (Halbuki forumda 1767 kere yazıldı)

Fren hidroligi ? İstedigi kadar nem kapsın

Nem kapınca pert olmuyor bu melet

Kaynama olasılığı yükseliyor

Fren hidroligini kaynatmanız icin 5 tane erciyesten ayak frende inmeniz lazım . Balata bu sırada devamlı diske temas edecek diskler 600 dereceye çıkacak kızaracak aynı anda ısı transferi ile fren hidroliği kaynayacak falan
Ölme esegim ölme!!!

2026 ocakta fabrikasyon fren hidroligim tam 8 yılı devirecek hic degişmedi şu ana kadar.

Fren balatalarına gelince ?

Eger yetkili servis bitmis bu balatalar diyorsa
Nerden baksan +20.000 km daha ömürleri vardır.

Degişmesi lazımsa da yetkilide niye değisiyor?

Fiyattan ziyade triger değişimi her önüne gelenin yapacağı iş değil bunu belirteyim
2018 1.5 TSI Arteon 120.000 km ağır bakımı için servis 60bin lira dedi triger kayışlar yağlar filtreler falan aynı şekilde kavrama+volant+şanzuman yağı için de 120bin lira dediler. Serviste yaptırmak sizce mantıklı mı 200 bin liraya yakın bakım masrafı çıkıyor

@Batuhan0680 arabaya motor mu yaptırıyon hocam bakım mi? bu fiyatlar nedir öyle işini düzgün yapan özel bir servise git triger değiştir tamamdır

kavrama bitikmi volan değişmesine gerek varmi bunlarin acelesi olduğunu düşünmüyorum tabii araci nasıl kullandığınız çok önemli ışıklarda ayak devriyajda bekliyorsanız balata erken biter otomatik manuel yazmamışsiniz otomatikse yag değişimi vs önemli manuelse baski balata iyiyse yağ değişip devam edebilirsiniz

Ben yılbaşında triger devirdaim ön arka balatalar ön disk şanziman yağı periyodik bakım özel serviste 35 bin liraya yaptırdım baski ilerde biterse biraz da ona harcarim tamamdir 200 bin felan yok artık hemde 120 binde ben olsam o parayi vermem servise gitmem

Yavv insanlık arabasına ne paralar döküyor rutin bakım vsvs hikayelerine??

Benim araba bedavaya yürüyor. Tık demiyor (km 110 bin)

Biraz Yetkilide masraf mı etsem ? ki

Satarken yetkilide bak bunlar yapıldı şunlar yapıldı deyip faturaları gösterip güven veriririz alıcıya.

@Batuhan0680 arabaya motor mu yaptırıyon hocam bakım mi? bu fiyatlar nedir öyle işini düzgün yapan özel bir servise git triger değiştir tamamdır

kavrama bitikmi volan değişmesine gerek varmi bunlarin acelesi olduğunu düşünmüyorum tabii araci nasıl kullandığınız çok önemli ışıklarda ayak devriyajda bekliyorsanız balata erken biter otomatik manuel yazmamışsiniz otomatikse yag değişimi vs önemli manuelse baski balata iyiyse yağ değişip devam edebilirsiniz

Ben yılbaşında triger devirdaim ön arka balatalar ön disk şanziman yağı periyodik bakım özel serviste 35 bin liraya yaptırdım baski ilerde biterse biraz da ona harcarim tamamdir 200 bin felan yok artık hemde 120 binde ben olsam o parayi vermem servise gitmem
Araç otomatik 7 ileri DSG. Bana da bakım fiyatları anormalin üstünde pahalı geldi. 120bin km bakımı için bana 60 bin liradan bahsediyor servis. Anlattığım kavrama volant şanzuman yağı için de 120bin lira dedi. 200 bin liraya yakın masraf çıkıyor. Özel servislerde bu işlemlerin maliyeti sizce ortalama ne kadar olur? Servise yaptırmak çok da akıl işi gibi gelmedi şahsen

Valla bugune kadar yagimi filtremi hep kendim alip degistirttim guvenilir bir usta bulsam yine servise goturmem ama malesef bazi ozel servislerde de 15 16 yaslarinda cocuklara teslim ediyorlar araclari. Bizim bir tanidik triger degistirtti bu sekilde. 3 ay gecmeden koptu motor gitti. Adam yaptigi isin arkasinda durmadi. Servisin iyi yanı en azindan araba guvenilir ellerde oluyor ve ve yapılan işlem garanti altinda. Fiyat cok kabul ediyorum ama 10 yildir bindigim araba canimizi tasiyor sonucta. En azindan triger ve devirdaimi servise yaptirayim diyorum. Balata hidrolik onlari nerde olsa yaptirabilirim.

Arkadaşlar merhaba 2015 1.6 dizel golf 7 aracım 127 bin km de ve şuana kadar yağ ve filtre değişimi dışında herhangi bir bakım yaptırmadım. Bugün Ağır bakımlar kapsamında aykan oto (yetkili servis) ile görüştüm. Triger devirdaim balata ve fren hidroliği değişimi için fiyat aldım.

Triger + Devirdaim pompası+ Antifreez = 30.000TL
Ön arka Balata değişimi = 10.600 TL
Fren Hidrolik yağı= 3750TL

Toplamda yaklaşık 44.000TL
Bu fiyatlar yaştan dolayı yüzde 30 indirimli bu arada.

Fiyatlar normal gelmedi sizin bu bakım için önerileriniz var mıdır? Serviste yaptırmalı mıyım? Yoksa yağ bakımı gibi dışardan kendim alıp mı yaptırayım? Bu arada özel servisten vs herhangi bir fiyat almadım. Çünkü ne tip bir parça kullanacaklarını bilmediğim için herhangi bir kıyas zor olur. Burda parçalar orijinal en azından.
İyi bir usta bulunursa 44.000 TL'ye dışarıda 3 defa ağır bakım yaptırılır.

Valla bugune kadar yagimi filtremi hep kendim alip degistirttim guvenilir bir usta bulsam yine servise goturmem ama malesef bazi ozel servislerde de 15 16 yaslarinda cocuklara teslim ediyorlar araclari. Bizim bir tanidik triger degistirtti bu sekilde. 3 ay gecmeden koptu motor gitti. Adam yaptigi isin arkasinda durmadi. Servisin iyi yanı en azindan araba guvenilir ellerde oluyor ve ve yapılan işlem garanti altinda. Fiyat cok kabul ediyorum ama 10 yildir bindigim araba canimizi tasiyor sonucta. En azindan triger ve devirdaimi servise yaptirayim diyorum. Balata hidrolik onlari nerde olsa yaptirabilirim.
Aynı durumu bir arkadaşım 1.6 tdı golf ünde yaşadı. Şehir dışında kayış kopmuş. Yaptırdığı usta ya çekici ile bana yolla ya da orada yaptır bütün masrafları karşılayayım demiş.

Ben kayseriden karamana gidecektim ordan da sirf triger devirdaim için antalya ya tamirhane aslan ustaya geçip yaptırdim triger için aparat olursa sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum ama dışarıda yaptırıp sente atlak diye tekrar servise para veren çok kişi oldu forumda

kayseri de yorumlara bakarak en iyi yolcu otomotivi buldum ama hiç gitmedim arizam olursa gidip deneyimlerim artık yüz yüze konuşup güvence alabilirsin gibi geliyor en azından aparatıniz varmi diye sorabilirsin fiyat alırsın kafana yatarsa yaptırırsin yoksa işin erbabi ustalar uzaklarda antalya İstanbul samsun

Geri