Avans vuruntusu sesi 1.2 tsi sekman aşınması

İsim
Ferhat
Araç
Golf 7
İyi forumlar, golf 7 1.2 tsi 190 km’de aracımda zaman geçtikçe artan özellikle yokuşlarda kendini belli eden alt devirlerde duyulan şakırdama, metalin metale vurması sesi gelmekteydi. Ancak rolantideyken gaza bassam da bu ses hiçbir türlü gelmiyor. Ya da yokuş aşağı motor freni ile de inerken devir farketmeksizin bu ses yine gelmiyor. Bir de yaklaşık 4 bin km’de full dolu yağı eksiltiyor araç. Aracın altında kaçak vs de yok. Ustaya gösterdim avans vuruntusu olabilir kompresyon testi yapalım dedi değerler;
1. 10,8
2. 9,3
3. 7,1
4. 10.0
şeklinde çıktı. Bujiler de bayağı aşınmış ve kararmış durumda. Motor açılacak masrafın 80-90 bin tl den başladığını ortalama 110-120 bin tlden bahsetti. Sonrasında 1-2 ustaya şikayetlerimi belirttiğimde araca hiç bakmadan benzer rakamları söyleyerek çözümün motor yapılması olduğunu söylüyorlar. Forumda birkaç başlığa baktığımda genel varyantör arızası yakıt oktanı vs gibi birçok çözüm tavsiye ediliyor. Benzer sorunu yaşayan arkadaşlar ne çözüm öneriyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

İyi forumlar, golf 7 1.2 tsi 190 km’de aracımda zaman geçtikçe artan özellikle yokuşlarda kendini belli eden alt devirlerde duyulan şakırdama, metalin metale vurması sesi gelmekteydi. Ancak rolantideyken gaza bassam da bu ses hiçbir türlü gelmiyor. Ya da yokuş aşağı motor freni ile de inerken devir farketmeksizin bu ses yine gelmiyor. Bir de yaklaşık 4 bin km’de full dolu yağı eksiltiyor araç. Aracın altında kaçak vs de yok. Ustaya gösterdim avans vuruntusu olabilir kompresyon testi yapalım dedi değerler;
1. 10,8
2. 9,3
3. 7,1
4. 10.0
şeklinde çıktı. Bujiler de bayağı aşınmış ve kararmış durumda. Motor açılacak masrafın 80-90 bin tl den başladığını ortalama 110-120 bin tlden bahsetti. Sonrasında 1-2 ustaya şikayetlerimi belirttiğimde araca hiç bakmadan benzer rakamları söyleyerek çözümün motor yapılması olduğunu söylüyorlar. Forumda birkaç başlığa baktığımda genel varyantör arızası yakıt oktanı vs gibi birçok çözüm tavsiye ediliyor. Benzer sorunu yaşayan arkadaşlar ne çözüm öneriyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
Bu masrafa motor yaptırmanız gerekirse kesinlikle sandık motor alın. Sıfır motorunuzu olur rektefiye fiyatına.

Upvote 0
Videonun sonunda gelen sese benzer bir ses. Ama yağ eksiltme de yapıyor bu sorunda da yap eksiltme oluyor mu? Bilginiz var mıydıYol

Videonun sonunda gelen sese benzer bir ses. Ama yağ eksiltme de yapıyor bu sorunda da yap eksiltme oluyor mu? Bilginiz var mıydı
Bunun yağ eksiltme ile alakası yok sadece ses avans sesi felan değil muhtemelen buradan geliyor. yağ çubuğu çekip sildiğin bezi koklar mısın benzin kokusu geliyor mu

Upvote 0
1. 10,8
2. 9,3
3. 7,1
4. 10.0
Bu kompresyon değerleri doğru ölçüldü ise motor rektifiye (segman veya komple rektifiye) gerekli.

Kompresyon ölçümünü tekrar edip eğer aynı sonuçları bulursanız motorun yapılması lazım.

3. Silindir sorunlu.

Upvote 0
Bunun yağ eksiltme ile alakası yok sadece ses avans sesi felan değil muhtemelen buradan geliyor. yağ çubuğu çekip sildiğin bezi koklar mısın benzin kokusu geliyor mu
Az önce iki kez denedim ikisinde de benzin kokusu net bir şekilde geldi. Bunun sebebi westgate arızası diyorsunuz yani

Upvote 0
Az önce iki kez denedim ikisinde de benzin kokusu net bir şekilde geldi. Bunun sebebi westgate arızası diyorsunuz yani
Wastegate arızası değil o. Yağ çubuğu benzin kokuyorsa HPFP dediğimiz Yüksek basınç benzin pompası arızalıdır.

Upvote 0
hayır sadece kontrol etmen için yazmıştım arkadaşın da yazdığı gibi bu araçlarda yüksek basınç benzin pompasında sıkıntı var benzin kaçırıyor o da yağa karışıp yağı bozuyor. Hiç dikkat ettin mi bilmiyorum bu sebepten dolayı yağ erken kararıyor. yağı bozup incelttiği için araç yağ eksiltiyor.
ilk yapman gereken yağ pompasını değiştirip yağ eksiltme devam ediyor mu onu takip et.
benzin pompasının benzin kaçırdığından kesin emin olman için bir yöntem var pompanın sağ tarafında aşağıdaki resimde görünen eksantirikten hareket aldığı bir yer var oraya kapak koymuşlar o kapağı açıp iki üç defa marş basmadan kontağı aç kapa yaparsan oradan net bir şekilde benzin kokusu gelirhpfp.JPG

Son düzenleme:
Upvote 0

Geri