Kendinden açılır bagaj kapağı


Eralp Efe

Üye
Katılım
29 Tem 2016
Mesajlar
113
Tepkime puanı
0
Arkadaslar,

Youtube'da ters calisan bagaj pistonu kiti alip monte eden indanlarin videolarini gordum. Bu pistonlardan temin edilebiliyor mu Turkiye'de?

Uygulayan oldmu mu aranizda?

Selamlar

 
Arkadaslar, yok mu bir bilen? Turkiyede bulabilir miyiz bu pistonlari?

 
Arkadaslar, yok mu bir bilen? Turkiyede bulabilir miyiz bu pistonlari?
Değerli Hocam 

Eğer kesin niyetliseniz, size şöyle yol gösterebilirim. 

Bu amortisörleri sanayide koduna bakarak daha güçlüsünü bulmak mümkündür. Golf 6 ile 7 birbirlerine benzemiyorlar ve dolayısıyla  montaj bakımından farklılık var. Bilen usta dakikasında çözer. :)

Niyet kesin değilse bir iki uyarıda bulunmalıyım.

İlki; bir daha asla bagaj kapağı eskisi gibi belli bir yüksekliğe getirilip bırakıldığında kendi ağırlığıyla kapanmayacak

Ikincisi; bagaj kapağını kapatırken uygulanacak güç artacağı için konfor azalacak

Üçüncüsü; bagaj kapağına tek amortisör değiştiği için uygulanan kuvveti artacağı için Muhtemel arıza ve trim seslerine davetiye çıkartacak.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
artı olarak Türkiye de bir yay eklenmesi ile yine kendiliginden acılır bagaj kapagı yapılabiliyor forumda konusu vardı ve yapan arkadaslar da vardı sanırım.

amartisor sokulerek araya bir yay ekleniyor ve kumandadan otomatik acılabiliyor fakat bu durum bagaj ile araç kasasına uyguladıgı güç nedeniyle bagaj kapagı aralıgının acıklıgının artması gibi bir durum da yasanabiliyormus özellikle Seat Leon'da yasanmıs bu sorun. 

Sert amartisor de silvershadow un dedigi gibi acma konusunda degil belki kapama konusunda sıkıntı yaratacaktır. Yayda bu sorun olmuyor tabiki.

 
@silvershadow degerli gocam yanlışım varsa düzeltiniz lütfen üzerinde 520 nm yazıyor sanırım

fakat 700 takıncada begejı biraz aralamıştı ben bunu leonumda yaptım  yayda koydum ama baga tavan menteşesınden çok kasılıyor

kapatırkende söylediğiniz gibi zor kapanıyor 

@mstyuksel degerli hocam aynen bunu ben yaşadım paylaşıp paylaşmadığımı hatırlamıyorum 

@Eralp Efe hocam ben olsam bir kez yaptım bu işi golfüme kıyamadım leon'da ise bir süre sonra pek cazıbesı kalmadı çıkartarak bagaj kapagına işkence etmeyi bıraktım  :'(

 
Kiymetli yorumlariniz icin cok tesekkurler, dusununce eksisi artisindan fazla gibi gorunuyor, bir de genis bir aciyla acilacagi icin istenmeyen durumlara yaralanmalara davetiye cikarabilir gibi gorundu gozume.

Bu islemden vaz gectim.

Tekrar tesekkurler

 

Geri
Üst Alt