Qashqai 1.5DCi vs. Clio 1.5DCi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan byte
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
Byte
Herkese merhaba; "Eski Golf'üm daire almada vesile oldu ve düştük yaban ellere"

800binTL civarına favorimde 3 araç var.
  1. 2020 Model Clio 1.5DCi JOY - Beyaz - Manuel - 14x.xxxkm - Bagaj lokal boyalı (75BG)
  2. 2013 Model Qashqai 1.5DCi TEKNA - Siyah - Manuel - 14x.xxxkm - Kaput boyalı (115BG)
  3. 2018 Model i20 1.4CRDi Jump - Beyaz - Manuel - 136.xxxkm - Sol ön çamurluk boyalı (90BG)

Aslına bakarsanız liste sırası benim de tercih sıram fakat Qashqai Çok ilgimi çekti. Evet model düşük ama daha evvel hiç SUV kullanmamıştım. O nedenle pozitif bir ayrımcılık kurbanı olmak istemiyorum.

Qashqai ->
  1. Satarken üzer mi? (Değerini korur mu?)
  2. Vergi için ekstra bir SUV ücreti çıkıyor mu? (Sarı siteye göre 1294TL x2) -> Eğer böyle ise sanırım diğer 1.5 'ler ile aynı ve modelden dolayı Clio dan bile ucuz.
  3. TEKNA paketi iyi mi? Dolusu mu boşu mu? :D
  4. Clio yerine bu tercih edilir mi?

Hyundai listede 3. sırada olduğu için soru sormuyorum ama yorum yapabilirsiniz tabi.

Son düzenleme:

Clio yerine Golf olsa yine ?

2017 de büyük bir hasar kaydı var, yetkili serviste mi yapılmış?
Aracın şuanki kondisyonu nasıldır bilmiyorum...
İlan sahibini tanımıyorum tasadüf denk geldi

Clio yerine Golf olsa yine ?

2017 de büyük bir hasar kaydı var, yetkili serviste mi yapılmış?
Aracın şuanki kondisyonu nasıldır bilmiyorum...
İlan sahibini tanımıyorum tasadüf denk geldi
800bin 'i de 3 farklı yere borçlanarak çıkarabildim. Yani üstü mümkün değil, Golf için 1k civarı lazım geliyor ki iyi bir şey olsun. Aslında yeni Golf için kredi düşündüm de, ona da erken benim için. Bunlar aracı olacak şimdilik. Lakin işte bir de SUV deneyimleyeyim arzusu düşmedi değil anlayacağın.

Not: 3 araç da temiz.

Son düzenleme:
1.5 dci cliolar ölümsüzdür ama size tavsiyem 2020 model joy alacağınıza yine düşük km 2016-2017 faz1 veya faz2 fark etmeksizin icon paketini almanız.

hem adblue ile de uğraşmamış olursunuz hemde 90 lık gelir.

aynı motora sahip kangoo var. babam kullanıyor.

araç 270 bine geldi ne enjektör ne bişey trigeri bile yolda kopma noktasına geldi o zaman değişti. sabah arabayı dümdüz çalıştırıp daha pistona yağ ulaşmadan son gaz kullanılan bir araba.

i20 komşumda var çok yakan gitmeyen bir araba pek sürüş zevkide yok açıkcası.

nissan manuel olmak kaydıyla alabilirsiniz otomatikleri cvt gelir cvt yi beğenmeyebilirsiniz. şahsen ben nefret ediyorum cvt şanzımandan.

motoru 115 lik dci motor sıkıntısız yüksek kilometreler kullanabilirsiniz

1.5 dci cliolar ölümsüzdür ama size tavsiyem 2020 model joy alacağınıza yine düşük km 2016-2017 faz1 veya faz2 fark etmeksizin icon paketini almanız.

araç 270 bine geldi ne enjektör ne bişey trigeri bile yolda kopma noktasına geldi o zaman değişti. sabah arabayı dümdüz çalıştırıp daha pistona yağ ulaşmadan son gaz kullanılan bir araba.

nissan manuel olmak kaydıyla alabilirsiniz otomatikleri cvt gelir cvt yi beğenmeyebilirsiniz. şahsen ben nefret ediyorum cvt şanzımandan.

Teşekkür ederim;

• Kast ettiğiniz sanırım 1.5BlueDCi oluşu? Yani buna sıvı mı almamız gerekiyor bilmiyorum ki o "adblue" muhabbetini. (2016-2017 Icon o kadar çok baktım ki o fiyatlara, bulamadım. Ya kilometre 175k+ oluyor yada çok yıpranmış oluyor kozmetik olarak "boya-değişene girmiyorum bile", yada ağır hasar kayıtlı)
  • Qashqai 'için ek yorum yapma imkanınız olur mu? "TEKNA, Vergi, Değer koruma, Kronik" vb.
  • i20 - Birinden daha benzeri yorum aldım, aslında kağıt üstünde çok iyi değerleri var. Listemden çıkarttım.

** Bu arada Qashqai 1.5DCi Euro 6.2 diyor, Clio da da Euro 6.2 diyor. Bu durumda Qashqai için de mi adblue muhabbeti geçerli?

yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Bu yoruma aynen katılıyorum.

Eski kasa aynı km de daha yüksek paket bulursunuz. Ölümsüz motor zaten. Ömürlük gider. Daha geçen bir tanıdığım Clio 1 aldı 1.5 DCI. 280 bin de aldı motoruna gerçekten acayip şaşırdım saat gibi çalışıyor ne piston vurması ne enjektör sesi ne başka bir sey var

Teşekkür ederim;

• Kast ettiğiniz sanırım 1.5BlueDCi oluşu? Yani buna sıvı mı almamız gerekiyor bilmiyorum ki o "adblue" muhabbetini. (2016-2017 Icon o kadar çok baktım ki o fiyatlara, bulamadım. Ya kilometre 175k+ oluyor yada çok yıpranmış oluyor kozmetik olarak "boya-değişene girmiyorum bile", yada ağır hasar kayıtlı)
  • Qashqai 'için ek yorum yapma imkanınız olur mu? "TEKNA, Vergi, Değer koruma, Kronik" vb.
  • i20 - Birinden daha benzeri yorum aldım, aslında kağıt üstünde çok iyi değerleri var. Listemden çıkarttım.

** Bu arada Qashqai 1.5DCi Euro 6.2 diyor, Clio da da Euro 6.2 diyor. Bu durumda Qashqai için de mi adblue muhabbeti geçerli?

yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
evet hocam 1.5 bluedci olanlar adblue ile gelir. yanlış hatırlamıyorsam 2 depoda 1 adblue koymanız gerekiyor. adblue deposu ayrıdır. çevreyi koruyalım diye dizel araçlara eklenen bir diğer saçmalık... chiptunnigciler iptal edebiliyor ama ne kadar sağlıklı olur bilemiyorum.

icon bulamazsanız faz2 makyajlı kasa touch cliolarda gayet yeterli. ama beni dinlerseniz sakın joy paket almayın. koltuk yükseklik ayarından dahi kısılmış,yok
en azından touch paket alın.

qashqai hakkında malesef motoru hariç pek bilgim yok ama şu videoyu izlerseniz çoğu detayı anlatılıyor;

amcamda full paket nissan x-trail var çok heybetli sorunsuz konforlu rahat bir araba. denk getirebilirseniz onları tavsiye ederim ama kilometreler 200 bine dayanmış çoğunun.

i20 yi direk eleyin bakmayın bile 1.4 dizel motorları pek verimli değil. 1.2 atmosferik manuel cam tavanlıları sorunsuzdur ama 80 beygir gelir çekişi pek iyi değil.

Bu yoruma aynen katılıyorum.

Eski kasa aynı km de daha yüksek paket bulursunuz. Ölümsüz motor zaten. Ömürlük gider. Daha geçen bir tanıdığım Clio 1 aldı 1.5 DCI. 280 bin de aldı motoruna gerçekten acayip şaşırdım saat gibi çalışıyor ne piston vurması ne enjektör sesi ne başka bir sey var
babamdaki 2011 68 beygirlik versiyonu birde. yenileri çok daha az yakıyor ve verimli özellikle 90 lıkları evladiyelik alınıp binilebilir.

2007 de boş paket manuel clio 3 vardı annemde sıfır almıştık. 1.5 dci 68 ya da 70 beygir idi şehir içi 3.8 yakardı. bu ekonomide alınabilecek güzel araçlardandır.

evet hocam 1.5 bluedci olanlar adblue ile gelir. yanlış hatırlamıyorsam 2 depoda 1 adblue koymanız gerekiyor. adblue deposu ayrıdır. çevreyi koruyalım diye dizel araçlara eklenen bir diğer saçmalık... chiptunnigciler iptal edebiliyor ama ne kadar sağlıklı olur bilemiyorum.

icon bulamazsanız faz2 makyajlı kasa touch cliolarda gayet yeterli. ama beni dinlerseniz sakın joy paket almayın. koltuk yükseklik ayarından dahi kısılmış,yok
en azından touch paket alın.

qashqai hakkında malesef motoru hariç pek bilgim yok ama şu videoyu izlerseniz çoğu detayı anlatılıyor;

amcamda full paket nissan x-trail var çok heybetli sorunsuz konforlu rahat bir araba. denk getirebilirseniz onları tavsiye ederim ama kilometreler 200 bine dayanmış çoğunun.

i20 yi direk eleyin bakmayın bile 1.4 dizel motorları pek verimli değil. 1.2 atmosferik manuel cam tavanlıları sorunsuzdur ama 80 beygir gelir çekişi pek iyi değil.
Teşekkür ederim detaylı bilgiler için. Çok yardımcı oldu. Biraz daha Icon veya Touch bakayım en iyisi.

Qashqai motoruna sarı site EURO 6.2 yazmış bu bir hata sanırım? EURO 5 mi olacaktı gerçekte?

2017-2018 touch veya icon clio alın

@UBC53 nin dedigi gibi 90 hp lik dci alın.

Teşekkür ederim detaylı bilgiler için. Çok yardımcı oldu. Biraz daha Icon veya Touch bakayım en iyisi.

Qashqai motoruna sarı site EURO 6.2 yazmış bu bir hata sanırım? EURO 5 mi olacaktı gerçekte?
Hocam euro 6 motorlar 2014 te çıktı 2015 te zorunlu oldu 2013ler %99 ihtimalle euro 5 tir.

Geri